Πολλά σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι συμβολαιογράφοι Αθήνας εκτός από τις συνήθεις εργασίες που έχουν στο τέλος του έτους ( λόγω αντικειμενικών άξιων, τώρα και με το κτηματολόγιο), έχουν την εποχή αυτή επί πλέον και πολλά σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς.

Το χρήμα πέφτει πανταχόθεν σε αυτούς και αυτές, το συμφέρον επικρατεί στην καρκινογόνα κοινωνία και έρχονται απόγονοι επίσης συμφεροντολογικοί βασισμένοι στο κέρδος, που το βαφτίζουν συναίσθημα. Αν τις εκβιάζουν με τα παιδιά αργότερα, ότι θα τα πάρουν για τη χώρα τους, αν δεν τους δώσουν αυτές οικονομικά ανταλλάγματα μέσα στις σχέσεις συμφέροντος που εκμεταλλεύονται ακόμα και τα παιδιά τους.

Ο σκοπός της κυβέρνησης που τους μεταφέρει νύχτες στα χωριά μας, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις επιτυγχάνεται; Πολύ το συμφέρον από όλα τα πεδία, για αυτό και η επιμονή τους και οι δικολαβικές δηλώσεις τους αντίθετες με τις πράξεις τους. Δημιουργούν μια σάπια ελληνική κοινωνία που γυρίζει αιώνες πίσω αντίθετα από τη θέληση του ελληνικού λαού.

Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί γυρίζεις την ελληνική κοινωνία πίσω ηθικά, αξιακά, πολιτισμικά; Γιατί έλεγες άλλα περί αυτού, όταν ανέλαβες;

Αλλά εμείς αντιστεκόμαστε στην οπισθοδρόμηση. Δεν πάμε πίσω.

3 σκέψεις σχετικά με το “Πολλά σύμφωνα συμβίωσης “Ελληνίδων” με Αφγανούς και Πακιστανούς

 • 15/01/2020, 15:41
  Permalink

  Μάλλον πρόκειται για λευκούς γάμους με σκοπό την απόκτηση υπηκοότητας. Αν όχι, τότε η τεράστια πολιτισμική διαφορά δεν επιτρέπει αισιοδοξία στη συμβίωση και οι τυχόν απόγονοι θα περιπλέξουν πολύ τα πράγματα. Αυτά όταν ο άντρας είναι ο αλλοδαπός. Στην αντίθετη περίπτωση που θα είναι πιο σπάνια, μπορεί και να λειτουργήσει ομαλά, ιδίως αν δεν επεμβαίνουν συγγενείς από μεριά της συζύγου.

  Σχολιάστε
  • 21/05/2020, 21:27
   Permalink

   κατά πρώτον εξασφαλίζει άδεια παραμονής… σε περίπτωση απόρριψης αιτ. πολ. ασύλου-πρόσφυγα … κατά δεύτερον συνιστά νομιμοποίηση (μία από τις πολλές μορφές του διεθνούς δουλεμπορίου-μία άλλη είναι οι ΜΚΟ) και χορήγηση ελληνικής+ευρωπαϊκής ιθαγένειας/υπηκοότητας … μονιμότητα παραμονής και περιορισμό κινδύνου “απέλασης” … κατά τρίτον οδηγεί σε δημιουργία συμπαγών φανατικών μουσουλμανικών εθνοθρησκευτικών πλειονοτήτων-όχι πλέον μειονοτήτων … κατά τέταρτον εξασφαλίζει-διά του εποικισμού-την εδαφική ανασύσταση της οθωμανικής κατοχής-με πληθυσμιακά/δημογραφικά δεδομένα-κατά το παραδοσιακό τουρκο-οθωμανικό δόγμα-συνεχιστής (και όχι εμπνευστής) του οποίου υπήρξε ο Τουργκούτ Οζάλ και συνεχίζεται από τους διαδόχους του σταθερά και απαρέγκλιτα μέχρι τις ημέρες μας …θέλετε άλλα;

   Σχολιάστε
 • 20/05/2020, 22:58
  Permalink

  Κίνητρο γιά τα πάντα, είναι το χρήμα. Χρηματίζονται οι υποτιθέμενες σύζυγοι, γιά συνήθως λευκούς γάμους με βραχεία ημερομηνία λήξης, ενώ οι “ευτυχείς” σύζυγοι, αποβλέπουν στην απόκτηση άδειας διαμονής, που με την σειρά της θα τους αποφέρει περισσότερα χρήματα, μέσω πάσης φύσεως επιδομάτων και μαύρης εργασίας. Σχετικά λιγότεροι, είναι οι πραγματικοί γάμοι Ελληνίδων με αλλοδαπούς, από γυναίκες που συνήθως υστερούν εμφανισιακά, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τους γηγενείς.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.