Οι… διακινητές κι εμείς!

Γράφει ο Γιάννης Δεβελέγκας

Αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες που ζητούν από τον ελληνικό λαό να βάλει “πλάτες” στο μεταναστευτικό, φυλάσσονται οι ίδιοι και οι οικογένειές τους από δεκάδες αστυνομικούς και φυσικά μένουν σε γειτονιές που το ποσοστό των παράνομων μεταναστών είναι και θα παραμείνει μηδενικό! Αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, ηθελημένα ή όχι, καταδεικνύουν με αυτόν τον τρόπο πως η κυβέρνηση βαδίζει αποσπασματικά, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς καμία πρόβλεψη ή προετοιμασία στον τομέα του μεταναστευτικού ζητήματος. Την παρουσιάζουν ως απόλυτα αιφνιδιασμένη και αναποτελεσματική.

Από την άλλη, η ίδια η κυβέρνηση δια των υπουργών της, παρακολουθεί εκ του μακρόθεν, αμήχανα, την κοινωνία να διχάζεται, χωρίς να λαμβάνει άμεσα μέτρα. Αρκείται στον προγραμματισμό κάποιων χρονοβόρων παρεμβάσεων σε υποδομές και σε βελτιώσεις της νομοθεσίας της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία εν προκειμένω, απέτυχε παταγωδώς να προετοιμάσει τη χώρα για τα δυσμενέστερα σενάρια, τα οποία όμως δεν ήταν καθόλου απίθανο να συμβούν. Και συμβαίνουν.

Οι υπουργοί που ορίστηκαν να διαχειριστούν μια πραγματικά δύσκολη κατάσταση, εμφανίζονται αιθεροβάμονες, προκλητικά ανεπαρκείς και θα πρέπει να εξετασθεί η άμεση αντικατάστασή τους. Πρόσφατα μάλιστα ένας εξ αυτών, χαρακτήρισε την κατάσταση ως εκρηκτική και μη διαχειρίσιμη, προτείνοντας να κινητοποιηθεί η δύσκαμπτη και αδιάφορη Ευρωπαϊκή Ένωση!

Με ημίμετρα και αμυντική στάση, δεν παράγεται αποτέλεσμα. Απαιτείται τόλμη! Να νομοθετηθούν εξουθενωτικές ποινές στους δουλεμπόρους – διακινητές, οι οποίοι να αντιμετωπίζονται ως εχθροί του έθνους και να τους επιβάλλονται ποινές άμεσα και με ταχύτατες διαδικασίες. Να μπουν κάτω από αυστηρούς κανόνες και εξονυχιστικούς ελέγχους οι ΜΚΟ που αλωνίζουν στα νησιά και διασύρουν τη χώρα μας διεθνώς, ασκώντας στην πράξη κυριαρχικά δικαιώματα, στα σημεία εκείνα που δεν ανταποκρίνεται όπως θα έπρεπε ο κρατικός μηχανισμός.

Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου και η εκτελεστική εξουσία με τις υπηρεσίες πληροφοριών της, οφείλει να απαντήσει και να ενημερώσει υπεύθυνα τον ελληνικό λαό σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: Πού βρίσκουν άραγε τα χρήματα οι οικονομικοί μετανάστες από το Μπαγκλαντές, το Αφγανιστάν κλπ και πληρώνουν (δεκάδες χιλιάδες ευρώ) στους διακινητές; Γιατί τους κατευθύνουν οι Τούρκοι στον Έβρο και στα νησιά και πνίγονται και δεν τους περνούν πανεύκολα στην ΕΕ από την Βουλγαρία;

Δεν αντιλαμβάνονται άραγε αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας, ότι δίνουν δικαιώματα στους κακόβουλους επικριτές τους και στους πολιτικούς τους αντιπάλους για αυστηρή κριτική; Πως δημιουργούνται αντίρροπες δυνάμεις ακόμα και μέσα στην δική τους παράταξη, από πρωτοκλασάτα στελέχη που προσεγγίζουν το πρόβλημα με τρόπο διαφορετικό; Πως ολιγωρούν απέναντι σε ξένο από τα εθνικά μας συμφέροντα σχεδιασμό γειτόνων, που εκμεταλλεύονται το ολέθριο λάθος της διπλωματίας μας να αποδεχθεί τον κανονισμό «Δουβλίνο ΙΙ» και την παθητική μας ως τώρα στάση;

Η χώρα πρέπει να κηρυχθεί άμεσα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να κινητοποιηθεί ολόκληρος ο κρατικός μηχανισμός από την Πολιτική Προστασία. Να εκπονηθούν ειδικά σχέδια ή αν υπάρχουν, να τεθούν σε εφαρμογή. Να διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια προκειμένου να παρακαμφθούν οι χρονοβόρες διαδικασίες.

***
Εμείς αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα κύριε υπουργέ της Προστασίας του Πολίτη και όχι οι Ευρωπαίοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.