Η “έκπληξη” του Δημήτρη Πτωχού

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, σύμβουλος επιχειρήσεων – συγγραφέας

Ένα όνομα έκπληξη, για πολλούς, φαίνεται να αποτελεί την επιλογή της ΝΔ για την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο Δημήτρης Πτωχός, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου εκείνη την περίοδο, παίρνει θέση μάχης για την κορυφαία αυτοδιοικητική μάχη.

Για όσους γνωρίζουν τον Δημήτρη Πτωχό, είναι προφανές γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια τέτοια κίνηση, αναθέτοντας του το δύσκολο έργο της πλήρους ανασυγκρότησης της Πελοποννήσου, πάνω σε μια νέα, σύγχρονη οπτική που στηρίζεται πάνω στην προσφορά των προηγούμενων διοικήσεων αλλά δίνει στην αυτοδιοίκηση τον απαραίτητο αέρα εκσυγχρονισμού με το βλέμμα στις πολλαπλές προκλήσεις του μέλλοντος.

Στα τόσα χρόνια γνωριμίας και στα, πλαίσια της συνεργασίας μας στην εθελοντική μου παρουσία στη Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, ο Δημήτρης έχει αποδείξει ότι συνδυάζει το χαμηλό προφίλ, που εστιάζει στη συνέπεια και την αποτελεσματικότητα κι όχι στους βερμπαλισμούς και τις υπεκφυγές. Ξέρει να σχεδιάζει, να εκτελεί και να πετυχαίνει. Να σέβεται τους συνεργάτες του και να αξιοποιεί τη δυναμική της ομάδας.

Όσοι βιάστηκαν, κυρίως λόγω άγνοιας, να αποδώσουν την υποψηφιότητα του αποκλειστικά σε παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, αδικούν τόσο τη διαχρονική συμπεριφορά του πρώην πρωθυπουργού σε θέματα αρχών, όσο και την αποδεδειγμένη ικανότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη να προχωρά σε αντισυμβατικές επιλογές αξιολογώντας την ικανότητα και την προοπτική που μπορεί να δώσει κάποιος στον ρόλο που θα του ανατεθεί.

Αδικεί και τον ίδιο τον Δημήτρη Πτωχός, ο οποίος δεν υπήρξε ποτέ εθισμένος στην εξουσία, ούτε διεκδίκησε επιτακτικά μερίδιο σε αυτή. Από τις αρχές του 2015 και την πρόωρη ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά, αφιερώθηκε στην επιτυχημένη επαγγελματική και οικογενειακή του πορεία, αποφεύγοντας να εξαργυρώσει πολιτικά την κυβερνητική εμπειρία. Δεν ενεπλάκη ποτέ σε μικροπολιτικούς διαξιφισμούς, δεν απασχόλησε τα ΜΜΕ με προσωπικές εξάρσεις, δεν απαίτησε να επιβάλλει την παρουσία του στο δημόσιο βίο, με κάθε τίμημα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σε μια απρόσμενη επιλογή για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, όχι από ισορροπιστική μικροκομματική διάθεση αλλά γιατί στο πρόσωπο του Δημήτρη Πτωχού, θέλει να αποτυπώσει το όραμα του για το μέλλον της αυτοδιοίκησης, όπως έχει πράξει και συνεχίζει να πράττει τόσο στην κομματική όσο και την κυβερνητική διάρθρωση.

Όχι υποτιμώντας το παρελθόν, αλλά χτίζοντας το μέλλον. Με επιστημονική και τεχνολογική επάρκεια στον ταχύτατα ψηφιοποιημένο κόσμο μας, με αίσθηση των διεθνών τάσεων και ζητημάτων, με επικαιροποιημένη διοικητική δυνατότητα, μέσα σε πνεύμα σύμπνοιας και αλληλεγγύης με την τοπική κοινωνία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.