Είναι δυνατόν να μας φέρνουν Σκοπιανό άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Αθήνα; Αντιστεκόμαστε!

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι Σκοπιανοί για να μακεδονοποιήσουν τον σλαβικό πληθυσμό και να διαπαιδαγωγούν τους νέους, είχαν τοποθετήσει το άγαλμα του Έλληνα Μακεδόνα Μ. Αλεξάνδρου.

Αυτό το άγαλμα τώρα μας το χαρίζουν να το βάλουμε εμείς στη θέση του δρομέα που έχουμε στο Κέντρο της πόλης μας.

Είναι δυνατόν εμείς να ανταλλάσσουμε αγάλματα του Μ. Αλεξάνδρου με μια πολιτιστική ψείρα που προσπαθεί ύπουλα να ελληνοποιηθεί;

Είναι δυνατόν να δεχτούμε ένα άγαλμα που τοποθετήθηκε με πονηρές υποβολιμαίες  σκέψεις παραχάραξης της ιστορίας μας;

Αυτό πρέπει να το έχουμε στο νου μας ως Δούρειο Ίππο που θέλει να καταλάβει χώρο στην πόλη μας, για να νοιώθουμε αδελφές ψυχές με του Σκοπιανούς. Προπαγανδιστικό

Φυσικά δεν έχουμε κάτι προσωπικό μαζί τους, αλλά δε θα δεχτούμε να εκμεταλλεύονται  τα μυαλά μας για να περνούν το συμφέρον τους,  όταν  πρόκειται για την πατρίδα μας για την οποία αγωνίστηκαν πολλοί Έλληνες για να υπάρχουμε εμείς.

Το ότι ο Τσίπρας και οι λοιποί της συνομοταξίας δεν σέβονται και δεν τιμούν  τους προγόνους μας, μας κάνει να θέλουμε να τους διώξουμε μια ώρα νωρίτερα.

Οι Έλληνες δεν δεχόμαστε τέτοιες πρωτοβουλίες  Σκοπιανων-συριζαιων.  Δε δεχόμαστε στην πόλη μας Δούρειους Ίππους ιδεών, για την   κλοπή της Ιστορίας μας.

Είναι ανήθικο και απαράδεκτο.

Αντιδράμε και αντιστεκόμαστε, γιατί ξέρουμε να τιμούμε τους προγόνους μας, όπως θέλουμε να μας τιμούν και εμάς οι απόγονοι μας για ο,τι λιθαράκι θα αφήσουμε στη πατρίδα μας, όλοι εμείς που είμαστε πολίτες του κόσμου, αλλά και πατριώτες χωρίς υποτέλειες και σκοπιμότητες.

Aν τους επιτρέψουμε θα κάνουν και μακέτες με την Ακρόπολη και θα μας τις χαρίζουν να τις τοποθετούμε κάπου, για να αδελφοποιηθούμε  όχι ως άνθρωποι, αλλά  ως χώρες με τα ίδια συμφέροντα και  με τον ίδιο πολιτισμό. Θα το δεχόταν αυτό ο Τσίπρας, Κοτζιάς και λοιποί για τα σπίτια τους; Γιατί δεν το κάνουν λοιπόν;

Γιατί ο Τσιπρας και οι λοιποί δεν δίνουν στον Ζαεφ τους γονείς τους, τους παππούδες τους τα παιδιά τους τις περιουσίες τους; Των άλλων διαπραγματεύονται. Εμείς δεν θα τους αφήσουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.