Ο περίεργος Αύγουστος και το πιο περίεργο φθινόπωρο

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Με την έλευση του Αυγούστου ξεκινά το γνωστό διάστημα του έτους, όπου κατά έναν μαγικό τρόπο όλοι υποκρίνονται (είτε από ανάγκη, είτε εν είδει μίας ιδιότυπης σύμβασης) ότι στη χώρα δεν συμβαίνει τίποτε. Τουλάχιστον στο πολιτικό πεδίο.

Πιθανότατα όμως αυτή η ανάγκη ή σύμβαση του Αυγούστου 2022 να έχει πολλές ιδιαιτερότητες.

Η παύση των ερχόμενων εβδομάδων είναι σχεδόν προεξοφλημένο ότι θα οδηγήσει σε μία περίοδο, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα είναι πρωτόγνωρη. Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη, θα παραμένει προς επίλυση η ενεργειακή της εκκρεμότητα και η εξεύρεση τρόπων, ώστε οι πολίτες της να μην κρυώνουν το χειμώνα και οι βιομηχανίες της να συνεχίσουν να παράγουν.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, από το φθινόπωρο θα ξεκινά σχεδόν επισήμως η προεκλογική περίοδος και θα κριθούν όλα τα στοιχήματα για το τι θα συμβεί έως τις εκλογές.

Στην ουσία, για την χώρα θα ξεκινά άλλη μία περίοδος κρίσης, η οποία θα επικαθήσει πάνω σε εκείνες της προηγούμενης δεκαετίας. Και από την έκβαση της θα κριθούν πολλά, σε οικονομικό, κοινωνικό και, προφανώς, πολιτικό επίπεδο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.