Ο Τσίπρας έγινε ο σύγχρονος Σαούλ για τις ψήφους;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο ίδιος ο Τσίπρας είχε πει εμείς δεν πιστεύουμε. Ήταν τότε που τον ρώτησαν αν θα βαφτίσει το παιδί του και το ακούσαμε όλοι. Ήταν η μόνη αλήθεια που είχε πει στη ζωή του και μπράβο του για τη μοναδική αλήθεια.

Είναι γνωστό βέβαια πως όταν ενστερνίζεσαι τον Μαρξ και τον Βελουχιώτη δεν μπορείς να πιστεύεις σε κάτι άλλο, εκτός από αυτό που φαίνεται. Την ύλη. Μόνο δυο είναι τα φιλοσοφικά ρεύματα από τα οποία απορρέουν οι ιδεολογίες πάνω στις οποίες βασίζονται τα κόμματα.

Ο ιδεαλισμός και ο Υλισμός. Εκπρόσωπος του υλισμού είναι ο Μαρξ που πολύ γενικά μας μπουχτίζει με την παραγωγή ,τα μέσα παραγωγής και την υλη για αυτό απέτυχε παγκοσμίως.

Εκπρόσωπος του ιδεαλισμού είναι ο Μαξ Βέμπερ ο οποίος πολύ γενικά λέει ότι ο άνθρωπος δεν είναι πόνο παραγωγή αλλά και ιδέες και συναίσθημα και πολλά άλλα.

Από τη στιγμή που έστω και σαν ιδέα λες ότι είσαι αριστερός, είσαι απνευμάτιστος.

Δεν μπορείς να πιστεύεις στις ψυχές και στα πνεύματα, τον Χριστό και την Παναγία, αν δεν είσαι μπερδεμένος μέσα σου.

Αν τα κάνεις όλα σούπα στο θολωμένο σου μυαλό και πας για το συμφέρον σου χωρίς γνώσεις για να κοροϊδέψεις τον κόσμο, κάνεις λάθος, γιατί ο κόσμος τώρα ενημερώνεται.

Ο αριστερός είναι αντίθετος από τον Χριστιανισμό και τις άλλες θρησκείες. Πιστεύει στην ύλη.

Ο Χριστός ήταν κατά της ύλης. Δίδασκε να εξελίσσουν και ανυψώνουν οι άνθρωποι το πνεύμα τους.

Γιατί έγραψαν στον Τσίπρα να λέει εγκώμια για την Παναγία; Είδαν στις δημοσκοπήσεις ότι πέφτουν πολύ και πάνε για ψήφους από όλες τις πλευρές. Θα χάσουν και αυτές που έχουν όμως τα θολωμένα μυαλά.

Αν πίστεψε ο Τσίπρας σαν τον Σαούλ εν τω μεταξύ, να το δείξει πρώτα με συγγνώμη για τα δεινά που επέφερε, για τη θέση που έκλεψε η γυναίκα του χωρίς προσόντα και με τις αντίθετες πράξεις απ αυτές που έκανε, αφού βγει και το πει ότι είναι ο σύγχρονος Σαούλ.

Όμως για άλλη μια φορά ο ετεροκίνητος είναι μέσα στη δυσαρμονία, την ανελευθερία και την υποκρισία σε όλα. Να πάρει ψήφους θέλει, αλλά θα χάσει ψήφους γιατί μπερδεύει τον δικό του κόσμο τελικά.

Εμάς μας εξυπηρετεί βέβαια να φτάσει πάλι στο 3%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.