Γιατί ο Τσίπρας μιλά τώρα για το Μάτι και για τον Στάλιν;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Επειδή πρόκειται για άτομο που του γράφουν και τα μαθαίνει απ’ έξω, είναι προφανές βέβαια ότι στοχεύει σε ψήφους.

Μιλώντας για το Μάτι τώρα ως αντιπολίτευση (ενώ ως κυβέρνηση ήταν απαγορευμένη λέξη) είναι για να επαναφέρει στη μνήμη του κόσμου αυτό που έζησε και να το αποκαθηλώνει. Τονίζει τώρα από χρονική απόσταση ότι αυτοί δεν έφταιγαν παράλληλα περνά στην επίθεση και έτσι απομυθοποιεί στις συνειδήσεις το φταίξιμό του και λιγότερο το γεγονός, λέγοντας ότι ήταν άδικο που δεν τον ψήφισαν και γι’ αυτό το λόγο.

Όταν μερικοί άνθρωποι σε κατηγορούν για κάτι τραγικό που πραγματικά φταις και εσύ θέλεις να τους το βγάλεις από το μυαλό τους το φταίξιμό σου, το λες συνεχώς όπως θέλεις, για να μείνει η νέα εκδοχή αφού την επαναλαμβάνεις διαρκώς. (παλιό κόλπο)

Έτσι το υποτιμάς και το ξορκίζεις στα μυαλά και βγαίνεις και από πάνω, αν φυσικά είσαι άτομο απνευμάτιστο και χαμηλά συνειδησιακά και όχι γενναίο με παρρησία και αλήθεια μέσα σου.

Για τον Στάλιν (που στα ρωσικά θα πει ατσάλινος) αναφέρεται για να πάρει ψήφους από παλιούς αριστερούς που του έφυγαν, να κάνει τον ισχυρό και να τον σεβαστούν στο κόμμα του, στο οποίο προφανώς υφίσταται κάποιο bullying.

Το όνειρο της μάνας του Ιωσήφ Στάλιν ήταν να τον δει Ιερέα. Πέρασε και από τη θεολογική σχολή και τον εδίωξαν . Υπέστη πολύ bulliying από τους συμμαθητές του, γιατί είχε σημάδια στο πρόσωπο λόγω της ευλογιάς που είχε περάσει. Ήθελε λοιπόν ν αποδείξει πρώτα στον εαυτό του και μετά στους άλλους, ότι αξίζει πάρα πάνω από τα όνειρα της μητέρας του και από αυτά που του έλεγαν όταν τον κορόιδευαν και έπρεπε να γίνει και να φέρεται σαν ατσάλινος

Τον επικαλείται λοιπόν τώρα ο Τσίπρας, για να αντιμετωπίσει τον κοινωνικό χλευασμό λόγω των χειρισμών και της άσχημης κατάστασης που έφερε την Ελλάδα και να τον παρομοιάσει ο κόσμος ως προς τη δύναμη και την ατσαλότητα με τον Ιωσήφ.

Είναι να τον λυπάται κανείς τον Τσίπρα μ’ αυτά που λέει. Προσπαθεί απεγνωσμένα, αποκαθηλωμένος και γυμνός πλέον από επιχειρήματα λόγω των πράξεων του, να πείσει με πυροτεχνήματα.

Θα περιμέναμε να πει για τον Τσε (που έχει δώσει και τ’ όνομά του στο γιο του) ή για τον Άρη με τα γουναράδικα, αλλά δεν περνούν πλέον μέσα στο κόμμα αυτοί προφανώς. Ας του πούμε για να μη στενοχωριέται.

Τσίπρα ραντεβού στα (καλποδοχεία ) τα ατσαλινάδικα.

Είναι και στη μόδα το ατσάλι στα γυναικεία κοσμήματα. Λέτε να παρασύρθηκε και από αυτό;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.