Αποχαιρετισμός στον φίλο Μανούσο Βολουδάκη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας

Όταν το 2010 τον συνάντησα στη νεοσύστατη τότε, από τον Πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά, Γραμματεία Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Τεχνολογίας της ΝΔ, το πρώτο που ξεχώρισα πάνω του ήταν το πείσμα. Ο Μανούσος Βολουδάκης ήταν δυναμικός και οργανωτικός χαρακτήρας αλλά ταυτόχρονα εξέπεμπε την οικειότητα και την αισιοδοξία ενός ανθρώπου με κατανόηση και ανοικτό μυαλό.

Η εθελοντική συμμετοχή στην προσπάθεια του ίδιου αλλά και όλων των στελεχών της Γραμματείας να περάσει το κόμμα στη νέα ψηφιακή εποχή, να οργανωθεί διαδικτυακά, να αποκτήσει υπόσταση και λόγο στα φρέσκα τότε κοινωνικά δίκτυα, υπήρξε μια από τις γοητευτικές περιόδους για όλους μας γιατί συνδύαζε την αθωότητα και το πάθος του πρωτοπόρου με την πίστη και την επιμονή του επίμονου μαχητή. Μια προσπάθεια που ανάμεσα σε άλλα, υπήρξε ο χώρος συνάντησης, ένωσης δυνάμεων και το τελικό έναυσμα για τη δημιουργία του LastPoint.gr.

Πάντα συνεπής στις ιδέες και τις αξίες του. Με αγνή αγάπη για τον τόπο του. Με αποτελεσματικότητα και μεθοδικότητα σε κάθε πρωτοβουλία του. Συντετριμμένοι αποχαιρετούμε τον πρόωρα χαμένο φίλο μας. Τα θερμότερα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.

Ακολουυθεί σύντομο βιογραφικό του, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας και η δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο Μανούσος Βολουδάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 16 Δεκεμβρίου 1966. Ήταν παντρεμένος με τη δικηγόρο Σέβη Αμανατίδου και πατέρας τριών παιδιών, του Γιώργου, του Σήφη, και της Δάφνης.

Εκλέχθηκε πρώτη φορά βουλευτής Χανίων με τη ΝΔ το 2007. Επανεξελέγη στις διπλές εκλογές του 2012, καθώς και τον Ιούλιο του 2019. Στην τρέχουσα κοινοβουλευτική περίοδο (ΙΗ΄) συμμετέχει στις εξής επιτροπές της Βουλής: στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην ειδική Διαρκή Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, στην ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς και στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης την περίοδο 2005- 2006. Τον Ιανουάριο του 2010 ανέλαβε τη θέση του Γραμματέα Νέων Τεχνολογιών, Έρευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., από την οποία παραιτήθηκε το Δεκέμβριο του 2011 για να συμμετάσχει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Από τον Ιούνιο του 2012 είναι Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης. Τον Οκτώβριο του 2015 ως τον Ιουνίου του 2019, εργάσθηκε ξανά στον ιδιωτικό τομέα, αναλαμβάνοντας τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας International Trade S.A., του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, με έδρα τις Βρυξέλλες και τον Ιούλιο του 2019 επανεκλέχθηκε βουλευτής Χανίων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με οδύνη τον βουλευτή Χανίων Μανούσο Βολουδάκη, έναν άξιο πολιτικό, έναν ακέραιο άνθρωπο και έναν πολύτιμο αγωνιστή της παράταξής μας.

Με σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό στην Πολιτική Οικονομία από το Πανεπιστήμιο του Έσσεξ, εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Εξελέγη βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία το 2007, το 2012 και το 2019. Διετέλεσε επίσης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης από το 2005 έως το 2006 και Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης την περίοδο 2012-2013.

Στην οικογένειά του απευθύνουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια. Η γενναιότητα και το ήθος του Μανούσου Βολουδάκη θα λείψουν από τη δημόσια ζωή. Θα αποτελούν, ωστόσο, πάντα οδηγό για όλους εμάς στην επιδίωξή μας να ενώσουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες για να πετύχουμε την καλύτερη εκδοχή της Ελλάδας.

Λόγω της απώλειας του Μανούσου Βολουδάκη, αναβάλλονται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Η δηλώσω του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη βυθίζει σε απέραντη θλίψη τους πάντες.
Ένας υπέροχος νέος άνθρωπος, ευγενής, πολιτισμένος, κατηρτισμένος, προσηνής, οικογενειάρχης χάθηκε.

Μας συνέδεε βαθειά προσωπική φιλία, πολιτική συναντίληψη, κοινή αγωνία για το μέλλον της Πατρίδας μας.

Πολιτεύτηκε με ήθος, με επιχειρήματα και προπαντός με ανυπέρβλητη μαχητικότητα.

Η οικογένειά του, τα Χανιά, η Παράταξή του, οι φίλοι του, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Στην Σέβη και τα τρία παιδιά τους τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου.
Αιωνία του η μνήμη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.