Βιάζονται για εκλογές στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

Πολλά ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση που ελήφθη στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου για τη διενέργεια εκλογών στις 26 Ιανουαρίου δηλαδή σε λίγες ημέρες.

Οι εκλογές προκηρύχθηκαν με αφορμή την έναρξη των διαπραγματεύσεων με το σωματείο Ξενοδοχουπαλλήλων για την υπογραφή της τοπικής σύμβασης εργασίας.

Ο νυν πρόεδρος της ΕΞΡ κ. Μανώλης Μαρκόπουλος επιθυμεί δηλαδή,  να έχει εκλεγεί πρόεδρος  κανονικά πριν  την έναρξη του διαλόγου με τους εργαζόμενους. Να σημειωθεί πως μετά την παραίτηση του σημερινού δημάρχου και πρώην προέδρου της ΕΞΡ κ. Α. Καμπουράκη ο κ. Μαρκόπουλος τοποθετήθηκε στη θέση του προέδρου μέχρι τη διενέργεια των εκλογών.

Η προκήρυξη των  εκλογών όμως  στις 26 Ιανουαρίου, όπως λένε οι  καλά γνωρίζοντες,  δεν αφήνει χρόνο για υποψηφιότητες  και κυρίως για υποψηφιότητες που μπορεί  να αλλάξουν τα δεδομένα στην προεδρία της Ενώσεως Ξενοδόχων Ρόδου.

Η προθεσμία για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων λήγει τη Δευτέρα  13 Ιανουαρίου στις 3 το μεσημέρι. Όμως πόσοι ξενοδόχοι ενημερώθηκαν εγκαίρως και πόειακώς εντάξει τη Δευτέρα για να λάβουν μέρος στις εκλογές;

Πόσοι θα μπορέσουν να ετοιμαστούν εγκαίρως  και να έχουν και υποστήριξη για να διεκδικήσουν για παράδειγμα τη θέση του προέδρου;

Γιατί δεν δόθηκε περιθώριο χρόνου  ώστε να υπάρξουν πολλές υποψηφιότητες;

Υπογραμμίζεται πως το καταστατικό αναφέρει πως το διοικητικό συμβούλιο πρέπει να απαρτίζεται από 11 έως 16 μέλη. Αυτό περιορίζει τις υποψηφιότητες  επίσης.

Με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου διαφώνησαν οι  κκ. Νίκος Γερονικόλας. Κώστας Μηνέττος, Άρης Σουλούνιας και Γιάννης Παπαβασιλείου και ζήτησαν τη διενέργεια εκλογών σε δύο τρεις μήνες αφού εκτιμούν πως υπάρχει χρόνος.

Συμφώνησαν οκτώ ξενοδόχοι που είναι πιο κοντά στον πρόεδρο της ΕΞΡ.

Ωστόσο οι ξενοδόχοι ο ένας μετά τον άλλο ενημερώνονται για τα τεκταινόμενα και απορούν  για τον τρόπο χειρισμού του θέματος.

Για τη  συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΞΡ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 10η Ιανουαρίου 2020, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου, με θέμα τη σύγκλιση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης για την διενέργεια αρχαιρεσιών προς ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και καταληκτικές ημερομηνίες αιτήσεων υποψηφιότητας και ανακήρυξη υποψηφίων.

Μετά από εισήγηση του Προέδρου, σε κλίμα σύμπνοιας, συναδελφικότητας, και κατόπιν διαλογικής συζήτησης, αποφασίσθηκε οι αρχαιρεσίες να διεξαχθούν την:

26η Ιανουαρίου 2020 (καταληκτική ημερομηνία), ημέρα Κυριακή και ώρα από 09:00 έως 15:00 στα γραφεία της ΕΞΡ.

Τα Μέλη της Ένωσης που επιθυμούν να υποβάλουν Αίτηση Υποψηφιότητας, μπορούν να την καταθέσουν το αργότερο έως την 13η Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 15:00, και να έχουν εξοφλήσει τις υποχρεώσεις τους (συνδρομές) προς την Ένωση μέχρι και του έτους 2019. Τα γραφεία της ΕΞΡ θα παραμείνουν ανοιχτά και το Σάββατο 11η Ιανουαρίου 2020 και ώρες 09:00-15:00.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.