Τι σχήμα έχει το Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αθήνα η αιώνια  πόλη μας, που θα γεννιέται πάντα μέσα απις στάχτες της με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα επιλέξουμε! Τι σχήμα έχει το  Εμπορικό  Τρίγωνο της Αθήνας;

* Όσο και να αλλάξει ισοσκελές τρίγωνο θα είναι  και δε θα έχει σχέση με την άναρχη δόμηση των νέων προαστίων.

<<Η περίμετρος του, Αθηνάς –Ερμού-Σταδίου ανήκει στις νεοκλασικές παραχαράξεις. Η Αθηνάς είναι διχοτόμος του μεγαλύτερου τριγώνου που είναι ισοσκελές και έχει πλευρές τις Πειραιώς-Σταδίου-Ερμού. Οι χαράξεις αυτές συμπίπτουν γενικά με τα όρια της παλιάς πόλης. Η μορφή του εσωτερικού οδικού δικτύου του εμπορικού κέντρου δεν είναι ενιαία.

Το νότιο τμήμα του διατηρεί τις χαράξεις της παλαιάς πόλης. Στο βόρειο τμήμα του, νεοκλασικοί πολεοδόμοι εξαφάνισαν τις παλιές χαράξεις κα τις αντικατέστησαν από ευθύγραμμες διανοίξεις.

Οι κορυφές του μεγάλου τριγώνου σηματοδοτούνται από τις πλατείες Ομονοίας , Συντάγματος, και την πλατεία τους Κεραμικού.

Το ίδιο το Εμπορικό Τρίγωνο στο εσωτερικό του γενικότερου δικτύου της πόλης χάνει την ταυτότητά του, και αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους που όλοι ξέρουμε,

*αλλά που μπορούμε να αλλάξουμε ως  άτομα με ελεύθερη βούληση, αν επιλέξουμε κατάλληλους ανθρώπους και δεν ισοπεδώνουμε

(Αραβαντινός, Βλαστός,&κ.α Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων υποδομής. Φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον. Πάτρα.1999)>>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.