Άδωνις Γεωργιάδης:” “Τί έγινε σήμερα στην Βουλή με απλά λόγια”

Η συζήτηση κράτησε αρκετές ώρες, είχε μεγάλες στιγμές εντάσεως και το θέμα είναι εξαιρετικά τεχνικό οπότε είναι εύκολο για την Κυβέρνηση να μπερδέψει τους τηλεθεατές που δεν έχουν την εξειδίκευση σε αυτά τα θέματα και να συσκοτίσει την υπόθεση.

Θα προσπαθήσω λοιπόν να εξηγήσω όσα έγιναν και να βγάλουμε μερικά συμπεράσματα. 
ποιος είναι ο ισχυρισμός μας; 

Η ΝΔ υποστηρίζει ότι παρά το νόμο που απαγορεύει μεσάζοντες, ο κ. Καμμένος δέχθηκε ως μεσάζοντα τον κ. Παπαδόπουλο και την εταιρία του (ο οποίος το 2014 καταδικάστηκε για λαθρεμπόριο όπλων). Ότι δηλ η πώληση των βλημάτων των 105 χιλιοστών θα γινόταν στον κ. Παπαδόπουλο υπό την ψευδή, προσέξτε ψευδή όχι πλαστή, εξουσιοδότηση που είχε. Έτσι εμείς θα πουλάγαμε 300.000 βλήματα για 66.000.000€ στον κ. Παπαδόπουλο ισχυριζόμενοι ότι τα πουλάμε στην Κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας αλλά ο κ. Παπαδόπουλος, προφανώς σε συνεργασία με κάποιους από την Σαουδική Αραβία θα παρέδιδε 100.000 βλήματα στο Κράτος αυτό και θα πουλούσε στην μαύρη αγορά τα υπόλοιπα 200.000. Η αξία των 200.000 αυτών βλημάτων στην μαύρη αγορά είναι άνω των 150.000.000€ και ότι εκεί κρύβονται μίζες σε διάφορους συνεργούς του και στην Σαουδική Αραβία και εδώ.

Προς απόδειξη των ισχυρισμών μας φέραμε κατά βάση δύο επιχειρήματα, πρώτον ότι οι εκεί Προξενικές και Πρεσβευτικές μας Αρχές, είχαν προειδοποιήσει ότι η Κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας δεν αναγνώριζε τον Παπαδόπουλο και ότι στην επίσημη αποστολή που έστειλαν τελικά αυτός δεν συμπεριελήφθη.

Και δεύτερο ότι τελικά δικαιώθηκαν οι ανησυχίες του Πρέσβη αφού τελικά οι Σαουδάραβες δεν αναγνώρισαν την συμφωνία και έτσι χάσαμε τα χρήματα.

Ισχυριστήκαμε δε ότι ο κ. Καμμένος μετά δόλου και σκοπίμως απέκρυψε από την Βουλή την ανάμιξη του κ. Παπαδόπουλου έτσι ώστε να υφαρπάξει την ψήφο μας και να δώσει μια επίφαση νομιμότητας σε όλη αυτή την ιστορία.

Σε αυτούς μας τους ισχυρισμούς η Κυβέρνηση παρουσίασε δύο επίπεδα επιχειρημάτων.

Ο κ. Καμμένος παρέδωσε στην Βουλή μια σειρά εγγράφων επικυρωμένων από την Πρεσβεία μας που πιστοποιούν ότι η υπογραφή στο έγγραφο είναι αληθινή (προσοχή αυτό απαντά στο ότι το έγγραφο δεν είναι πλαστό. Όμως εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι το έγγραφο είναι πλαστό, εμείς είπαμε ότι δεν είναι έγκυρο, δηλ ότι ο υπογράφων δεν δεσμεύει το Κράτος της Σαουδικής Αραβίας όχι ότι έχουν υποκλέψει την υπογραφή του) και ο Τσιπρας ότι οι προειδοποιήσεις του Πρέσβη και του Προξένου έγιναν διότι οι δυο Διπλωμάτες δεν εργάζονταν για τα συμφέροντα της Ελληνικής Δημοκρατίας αλλά ήταν ενεργούμενα ενός άλλου μεσάζοντα ονόματι Σφακιανάκη.

Ότι δηλ ο Πρέσβης και ο Πρόξενος έχουν προδώσει την Ελλάδα και παρά τα συμφέροντα της δούλευαν για έναν τρίτο, προφανώς έναντι ανταλλάγματος.

Προσοχή ούτε ο κ. Καμμένος ούτε ο κ. Τσιπρας έδωσαν καμμία απολύτως εξήγηση τι θα έκανε ο κ. Παπαδόπουλος τα επιπλέον 200.000 βλήματα που αν είχε καταθέσει εγκαίρως την εγγυητική θα του είχαμε παραδώσει, ενώ οι Σαουδάραβες δεν τα ήθελαν…

Τί απεδείχθη από την συζήτηση:

Ο κ. Καμμένος στην δευτερολογία του είπε τα εξής:

Α) σε σειρά επαφών του με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει λάβει ακόμη απάντηση αν ισχύει η συμφωνία αλλά του ζητάει και άλλο χρόνο.

Β) ότι ο Πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας αγνοούσε το τίμημα της Συμφωνίας που υποτίθεται εκ μέρους της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε ο Παπαδόπουλος. Η ακριβής φράση του ήταν: «με ρώτησε ο Πρέσβης πόσα είναι τα λεφτά; Και όταν του είπα ότι είναι 66.000.000€ μου είπε «δεν θα υπάρχει πρόβλημα φαντάζομαι για ένα τέτοιο ποσό»

Γ) ότι ο κ. Καμμένος έχει απευθύνει γραπτό αίτημα στον ομόλογο του Υπουργό της Σαουδικής Αραβίας και μάλιστα του ζήτησε να το δεχθεί για να τον ρωτήσει από κοντά αλλά ο Ομόλογος του Υπουργός δεν του έχει απαντήσει καν….

Δ) ότι ο Ταξίαρχος Παπαδάκης ελέγχεται διότι απεκάλυψε στην αποστολή των Σαουδαράβων που επισκέφθηκαν το Υπουργείο Αμύνης κρίσιμες λεπτομέρειες της Συμφωνίας. Όμως υποτίθεται ότι η Συμφωνία ήταν με τους Σαουδάραβες και όχι με τον Παπαδόπουλο άρα πώς γίνεται να αποκαλύψεις στους Σαουδάραβες μια συμφωνία που είναι υποτίθεται δική τους;

Κοινώς μία σειρά παραλογισμών παρουσιάστηκαν από τους κυρίους Καμμένο και Τσίπρα, έγγραφα που δεν είχαν καμία σχέση με αυτά που ρωτάγαμε αλλά δόθηκαν μόνον για τις εντυπώσεις και το κυριότερο κατηγόρησαν τους διπλωμάτες μας εκεί με τρόπο απόλυτο αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τελικά δικαιώθηκαν στις εκτιμήσεις τους, ότι η εμπλοκή του κ. Παπαδόπουλου θα ακύρωνε τελικά την συμφωνία πράγμα που συνέβη μια και στην ουσία η συμφωνία έχει ακυρωθεί και τα λεφτά τα χάσαμε.

Όσο και να θέλουν να ξεφύγουν, δεν τους σώζει τίποτε και τα ερωτήματα αυξήθηκαν αντί να μειωθούν από την σημερινή συζήτηση, μόνον που τώρα πια στην εικόνα έχει ενεργά εμπλακεί αναλαμβάνοντας τη ευθύνη όχι μόνον ο κ. Καμμένος αλλά και ο κ. Τσίπρας…..

Από το facebook του Αντιπροέδρου της ΝΔ, Άδωνι Γεωργιάδη. https://www.facebook.com/adonisgeorgiadi/posts/1920034771370066

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.