Συμβόλαιο αξιοπιστίας

Γράφουν οι Γιώργος Παντάκης και Αντώνης Μιχελόγγονας

Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μια δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού στα νησιά. Δημιουργία κλειστών κέντρων, απελάσεις, ενίσχυση φύλαξης κοκ. Μια δέσμη μέτρων με τα περισσότερα εκ των οποίων οι κάτοικοι των νησιών δε διαφωνούν στην ουσία τους. Δεν υπάρχει θέμα διαφωνίας, υπάρχει θέμα εμπιστοσύνης. Οι νησιώτες δεν πιστεύουν ότι θα υλοποιηθούν ορθά τα εξαγγελθέντα.

Αν πράγματι αυτά που λέει ότι θα κάνει η κυβέρνηση στο θέμα του μεταναστευτικού στα νησιά, αν πραγματικά είναι σίγουρη ότι ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ, θα υλοποιηθούν, δε μένει παρά να τα δώσει στον κύριο Μουτζούρη ΓΡΑΠΤΩΣ. Γραπτή δέσμευση ότι αυτή την πολιτική σκοπεύει να ακολουθήσει, μαζί με ένα ενδεικτικό χρονοδιάγραμμα.

Θα προβλέπεται φυσικά μία λογική ΜΙΚΡΗ απόκλιση χρόνου, και θα αποτυπώνονται ρητώς τυχόν αναποδιές που μπορεί να καθυστερήσουν την εφαρμογή. Καθυστέρηση 2-3 μηνών και ούτε μια ημέρα παραπάνω. Ένα μνημόνιο κατανόησης που θα θέτει στόχους, πολιτικές και χρονοδιάγραμμα, για να μπορούν οι νησιώτες να νιώθουν λίγο πιο ήσυχοι.

Έτσι αύριο πάνε μπουλντόζες και τελειώνει το θέμα 

Αν δεν το δεχθεί ο περιφερειάρχης, αν επιμείνει σε σκληρή και ανένδοτη στάση χωρίς αντιπρόταση, τότε ας λάβει σκληρά μέτρα η κυβέρνηση. Γιατί η πολιτική για το μεταναστευτικό είναι εθνική, όχι τοπική. Και ο περιφερειάρχης να λογοδοτήσει στους νησιώτες για ό, τι κακό θα βρει τα νησιά λόγω της αδράνειάς του.

Από την άλλη, αν η κυβέρνηση δεν τηρήσει την συμφωνία, τότε θα λογοδοτήσει εκείνη. Όχι στον κ. Μουτζούρη και τα ακριτικά νησιά, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Pacta sunt servanda. 

Αν όμως πράγματι, αποδειχθεί ότι δεν έλεγε ψέματα η κυβέρνηση και πραγματικά ήθελε και έλυσε  το θέμα, θα υπάρχει η πλέον αξιόπιστη απόδειξη ότι έμεινε πιστή στις δεσμεύσεις της. Και αυτό θα της αναγνωριστεί και θα είναι παρακαταθήκη για το μέλλον. Θα έχει αποδείξει ότι δεν ψεύδεται.

** Η συγκεκριμένη πρόταση γίνεται, πρώτον για να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των κατοίκων των παραμεθόριων νησιών και της κυβέρνησης και δεύτερον, για να αποτρέψει τυχόν προβοκάτσιες από ντόπια άτομα που καραδοκούν και από κάποιους περίεργους, όπως πληροφορηθήκαμε, που ήδη έχουν μετακομίσει στο νησί…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.