Σαράφης, Μάξιμος έρχεται και ο Αβραάμ Βελουχιώτης

ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΣΑΤΑΝΙΚΟ–ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΕΞΗΣ

Από ό,τι διαβάζω και καταλαβαίνω, είναι ενδεχόμενο να έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα περιπλοκή στην υπόθεση Novartis, πριν ξεκινήσει οποιαδήποτε δικαστική διαδικασία:

  1. Για να παραπεμφθούν πολιτικοί, εφ᾽ όσον προστατεύονται από το Νόμο, πρέπει να συναινέσει η Βουλή.
  2. Για να συναινέσει η Βουλή πρέπει να εξετάσει τα στοιχεία.
  3. Εν προκειμένω τα στοιχεία είναι οι καταθέσεις τριών προστατευόμενων μαρτύρων.
  4. Αλλά οι προστατευόμενοι μάρτυρες είναι ανώνυμοι, και ο νόμος απαγορεύει να μάθουν τα στοιχεία τους άλλοι εκτός των δικαστών, όταν γίνει η δίκη.

Άρα απαγορεύει να τα μάθουν και οι βουλευτές.

Οπότε, εικάζω, είναι πιθανό να μη μπορεί να κρίνει η Βουλή την παραπομπή, άρα να μη γίνει, πάντως όχι σε οποιοδήποτε κοντινό χρόνο.

Αν αυτά ισχύουν, σημαίνει ότι

 α) τα πρόσωπα των πολιτικών που ανακοινώθηκαν χθες θα έχουν σπιλωθεί στο ακέραιο,

β) δε θα έχουν για μεγάλο διάστημακαί πιθανότατα πριν τις εκλoγές–καμία μέθοδο να υπερασπισθούν την αθωότητά τους, και

γ) η κυβέρνηση θα παραμένει πλήρως χωρίς έλεγχο που τους σπίλωσε πριν μπορεί κανείς να τους εξετάσει με νόμιμο τρόπο και, αν προκύπτουν σοβαρά στοιχεία, να τους παραπέμψει σε δίκη.

Α, και όλο βγαίνει στη δημοσιότητα τη μέρα μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, προκαλώντας μάλιστα δυσφορία στο FBI, καθώς τους δυσχεραίνει τη διεθνή έρευνα. Αλλά το τελευταίο ας το αποδώσουμε σε απλή σύμπτωση. Όπως άλλωστε και ο Τζανακόπουλος είπε ότι από σύμπτωση ήταν στον όροφο του Αρείου Πάγου όπου συνεδρίαζαν οι εισαγγελείς για την υπόθεση, την ώρα ακριβώς που συνεδρίαζαν.

YΓ 1. Φυσικά πάντα υπάρχει η περίπτωση να τους παραπέμψει η πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χωρίς να έχουν στοιχεία. Πράγμα φυσικά διόλου απίθανο με αυτά που έχουμε δει. Εντυπωσιάζει το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης», για έναν από τους προστατευόμενους μάρτυρες της Novartis. Φαντάζομαι ο τρίτος, που δεν ανακοινώθηκε θα λέγεται «Αβραάμ Βελουχιώτης», ή έστω «Άρης Mπεναρόγιας».

(Ειλικρινά αναρωτιέμαι: ποιος το διάλεξε; Όχι το FBI πάντως.)

ΥΓ 2. Όλοι γνωρίζουν ότι Σαράφης ήταν ο στρατιωτικός αρχηγός του ΕΛΑΣ. Λιγότεροι μάλλον ότι ο Μάξιμος είναι ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, εκ των ιδρυτών του ΣΕΚΕ–που μετονομάστηκε σε ΚΚΕ–και ο πρώτος αρχηγός κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ, στη δεκαετία του 1920.

Από το facebook του κ. Δοξιάδη 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.