Όχι στις υποβολιμαίες αφίσες

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Αντί για τις υποβολιμαίες αφίσες για τις αμβλώσεις, είναι προτιμότερο να μπει μάθημα έντιμο και σφαιρικότητα στα σχολεία. Οι αφίσες για τις αμβλώσεις έκαναν μεγάλο μέρος του κόσμου να εκνευριστεί, άλλο μέρος ν αναρωτηθεί γιατί αυτή η προβολή τη δεδομένη στιγμή και άλλο μέρος γυναικών και ανδρών να νοιώσει ενοχές που προέβηκαν σε κάτι τέτοιο.

Σε γενικές γραμμές μέσα στον πολιτισμό μας η κάθε γυναίκα ξέρει πώς θα χρησιμοποιήσει τη μήτρα της και δεν χρειάζονται αφίσες. Θα ήταν προτιμότερο να μπει μάθημα έντιμο στα σχολεία περί αυτού, ώστε να μη φτάνουν εκεί οι κοπέλες. Με την αντίστοιχη παιδεία μπορούν να αποφευχθούν αυτά.

Υπάρχουν περιπτώσεις που η άμβλωση είναι προϊόν βιασμού από λαθρο-αλλοδαπούς και πιθανόν τη δεδομένη στιγμή, αυτοί που προωθούν κάτι τέτοιο κατά των αμβλώσεων να θέλουν να γεννηθούν αυτά τα παιδιά των βιασμών, ώστε οι λάθρο να ριζώσουν στην Ελλάδα, αφού θα έχουν απογόνους. Θέλουν να προωθήσουν και αυτές τις περιπτώσεις ώστε οι γυναίκες να βρεθούν με παιδιά από πατέρα που δεν θα ήθελαν ποτέ.

Οι γυναίκες φυσικά δεν θέλουν να σκοτώνουν το παιδί τους, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που είναι πολύ πιο υγιές αυτό, από το να το φέρουν στον κόσμο. Είναι όλα σχετικά και μετά από σκέψη του κάθε ατόμου. Δεν υπάρχει απολυτότητα ούτε σε αυτό. Υπάρχουν μέχρι και γυναίκες με ψυχοπάθεια που τα σκοτώνουν αφού τα γεννήσουν και τα μεγαλώσουν λίγο.

Πάμε στις άλλες αφίσες. Αυτές που παρουσιάζουν ζώα, για να μην τρώγεται το κρέας, δείχνουν επίσης υστερία από άτομα που μπορεί να είναι γεμάτα εξαρτήσεις και θέλουν να παρουσιάζουν ότι δεν τρώνε κρέας, για να βγάλουν τις ενοχές τους. Παρεμπιπτόντως και ο Χίτλερ δεν έτρωγε ούτε κρέας ούτε ψάρι!

Φυσικά και αυτοί τρώνε τη χλωρίδα από την οποία εξαρτάται η πανίδα διαταράσσοντας την τροφική αλυσίδα. Δεν είπε άρα κανένας στους φιλόζωους ότι η ντομάτα και το καρπούζι που το φυτεύουμε και το μεγαλώνουμε νοιώθει το μαχαίρι που του μπήγουμε με γέλια για να το φάμε;

Όλα αυτά ισορροπούν στον εγκέφαλο του ατόμου, μόνο αν υπάρξει παιδεία και πνευματικότητα και όχι απλή εκπαίδευση. Το άτομο με παιδεία ξέρει να εξερευνά με εμβρίθεια και σφαιρικότητα και δεν ενδίδει σε αφίσες που εξυπηρετούν συμφέροντα και ρυπαίνουν το περιβάλλον.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.