Ο Οδυσσέας πήγε στην Ιθάκη μετά από αγώνες …

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο Οδυσσέας πήγε στην Ιθάκη μετά από αγώνες και  όχι μετά από πολυτελείς διακοπές για φιγούρα  σαν τον  Τσίπρα

Στην Ιθάκη έφτασε  ο Οδυσσέας αφού πάλεψε με κύματα, μάγισσες, κύκλωπες, αφού  “πολλῶν δ᾽ ἀνθρώπων ἴδεν ἄστεα καὶ νόον ἔγνω”,

Παρουσιάστηκε σαν ζητιάνος μέχρι να ξανα-παλέψει για τον θρόνο του. Όχι όταν τον έβγαλαν κλοτσηδόν απτά μνημόνια και  μπήκε σε άλλη επιτήρηση για 100 χρόνια.

Ο Ιθακήσιος Οδυσσέας δεν έπαιρνε όπως ο Τσίπρας  δημόσια αεροπλάνα που του πληρώνουμε να πάει βόλτες,   η γυναίκα του δεν έπιανε  δημόσιες θέσεις χωρίς προσόντα –όταν πραγματικοί επιστήμονες φεύγουν έξω-δεν πήγαινε πολυτελείς διακοπές, δεν πήγαινε στους πρίγκιπες και τους Αμερικανούς –που πάντα έβριζαν αυτοί -δεν έπεσε σαν κοράκι να πατάει στο λαιμό τον λαό για να βγάλει τ απωθημένα  τα δικά τους και όλων  των επιστήθιων  του.

Ο Τσίπρας τι θέλει να παραστήσει και πάει στην Ιθάκη; Ότι πάλεψε; Ότι είναι νικητής; Ότι είναι ο Οδυσσέας;

Τέτοιους συνειρμούς κανένα άτομο δεν θα τους κάνει, γιατί ξέρει ότι οι φόροι μας αυξάνονται,  οι συντάξεις περικόπτονται,  η ανεργία στην πραγματικότητα αυξάνεται και τα νούμερα δείχνουν άλλα γιατί οι νέοι μεταναστεύουν, ότι υπακούει σαν υπηρέτης στους Γερμανούς και τους λοιπούς και μας φορτώνει μετανάστες για να τους τρέφουμε και να παρασιτούν εις βάρος μας. Όλοι ξέρουμε  ότι τώρα διορίζει συνέχεια άλλα παράσιτα, ανεπρόκοπα για να πάρει ψήφους.

Επομένως το μόνο που μπορεί να κάνει για να ταιριάζει στην Ιθάκη, είναι να ντυθεί ζητιάνος όπως πρωτοεμφανίστηκε ο Οδυσσέας εκεί. Μέσα στα ρούχα του ζητιάνου, εκεί στο νησί του Οδυσσέα,  ίσως μπορέσει να καταλάβει ότι πρέπει να αναζητήσει μια βοήθεια (ίσως απτήν Αθηνά Μέντη -αφού δεν πιστεύει τίποτα-) για να τον βοηθήσει να δει το κακό που έκανε στην Ελλάδα, τα δις που τη χρέωσε ο άλλος διαταραγμένος κλόουν φίλος του,  και να του αποβάλει την εξάρτηση που έχει  στην  εξουσία ,τις λεηλασίες, τα φρικτά ψέματα, το μίσος για τους ανθρώπους μέσα του, τις συκοφαντίες.

Αθηνά Μέντη βαλε ένα χεράκι εκεί που ξέρεις τα λημέρια να σωθούμε.  Αν και Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα καταλάβουμε ότι έκανες κάτι καλό και απεξαρτήθηκε το άτομο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.