Τι προμηνύει για την ανθρωπότητα η συμπεριφορά των ανθρώπων με αιτία τον κορωνοϊό;

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Οι γιατροί φωνάζουν για την πανδημία και οι απερίσκεπτοι πολλαπλασιάζονται εκθετικά συνεχώς!!! Αυτή η ανευθυνότητα που παρουσιάζεται ίσως χρειάζεται μια ψυχιατρική ανάλυση. Δεν είμαι ειδικός και ούτε σκοπεύω να το παίξω ειδικός. Ωστόσο δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι πάμε από το κακό στο χειρότερο. Τι φταίει και οι άνθρωποι αψηφούν τον κίνδυνο μιας ασθένειας με πιθανότητες θανάτου σε καιρό πανδημίας; Με πιθανότητες να πεθάνουν και οι ίδιοι; Τι δείχνει αυτή η στάση τους; Σίγουρα αυτή τους η στάση δεν δείχνει την πρέπουσα ωριμότητα.

Σήμερα στην Ελλάδα οι νέοι ψηφίζουν στα 17 τους χρόνια. Σήμερα στην Ελλάδα οι νέοι αψηφούν τον πιθανό θάνατό τους από τον φονικό ιό στα 17 τους χρόνια! Αυτά τα δύο φανερώνουν μια μεγάλη αντίφαση! Και ποιοι είναι υπεύθυνοι για αυτήν την αντίφαση; Πάντως όχι οι ίδιοι οι νέοι, διότι πρώτον δεν διαμόρφωσαν τον εαυτό τους όπως είναι σήμερα στην ηλικία των 17 ετών μακριά από τις οικογένειές τους. Δεύτερον δεν μόρφωσαν οι νέοι μόνοι τους τον εαυτό τους μακριά από τους δασκάλους και τα σχολεία τους, αλλά με τους δασκάλους και στα σχολεία που έλαβαν ό,τι γνώσεις έλαβαν από αυτά. Επομένως τον χαρακτήρα των νέων τον συνδημιούργησαν τα δύο σπίτια και οι δύο οικογένειες των νέων μέχρι τα 17 τους χρόνια. Η μια οικογένεια είναι αυτή των φυσικών γονιών στο σπίτι που μεγαλώνουν και η άλλη αυτή των πνευματικών γονιών, δηλ, των δασκάλων, στο σχολείο, το δεύτερο σπίτι τους.

Αν το φιλοσοφήσει κανείς θα διαπιστώσει ότι τις μισές ώρες που δραστηριοποιούνται τις περνούν στο σπίτι τους και τις άλλες μισές στο σχολείο. Τις υπόλοιπες που δεν δραστηριοποιούνται κοιμούνται!   Ίσως εδώ κάποιοι να θελήσουν να αυξήσουν το σύνολο ωρών ύπνου των νέων, αλλά καλύτερα να μην το κάνουν, διότι οι υπεύθυνοι θα είναι κυρίως οι γονείς και το γιατί είναι προφανές. Αυτοί λοιπόν παίζουν τον βασικό ρόλο της διαμόρφωσης του χαρακτήρα των νέων μέχρι και τα 17 τους χρόνια!!! Αυτό βέβαια λαμβάνοντας υπόψιν μας τα σήματα που φτάνουν από την παγκόσμια κοινότητα μέσω των ΜΜΕ κλπ μας επιτρέπει να συμπεράνουμε και τον χαρακτήρα των ανθρώπων πέρα από την Ελλάδα, από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν την παρούσα πανδημία. Μας επιτρέπει να αντιληφθούμε την ποιότητα όχι μόνον του σύγχρονου Έλληνα, αλλά να επεκταθούμε και σε χώρες, που εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ως πιο προηγμένες-και είναι- από εμάς. Έτσι βλέπουμε να υπάρχει μία απόλυτη αμέλεια, ένα τουλάχιστον πλημμεληματικό στοιχείο, που πολλές φορές αγγίζει τα όρια του κακουργήματος!

Έτσι το θέμα με αιτία τον κορωνοϊό εκφράζει τον τρόπο συμπεριφοράς και τον τρόπο σκέψης τών ανθρώπων όλης της γης. Και επειδή ο κορωνοϊός δεν κάνει καμιά εξαίρεση στην κοινωνική διαστρωμάτωση, στην ηλικία και γενικά δεν κάνει καμιά εξαίρεση στο σύγχρονο γίγνεσθαι, μας επιτρέπει να καταλάβουμε και τον τρόπο σκέψης κάποιων συγκεκριμένων ατόμων, που αποτελούν σημαντικούς παράγοντες ανά την υφήλιο. Και εννοώ τους ηγέτες κάθε χώρας, από τους οποίους κρέμεται πρωτίστως η τύχη των λαών τους.

Θυμάστε τον Μπόρις Τζόνσον; Πρωθυπουργός ων έκαναν τα πάντα για να τον σώσουν! Αυτός ο «κύριος» Τραμπ!!! Θανατερός ημίτρελος αν όχι απολύτως τρελός. Ενδιαφέρεται μόνον για την εξουσία προκειμένου να εξυπηρετήσει τα προσωπικά εμπορικά του συμφέροντα! Τα αποτελέσματα είναι γνωστά και θλιβερά για τον λαό της Αμερικής!!! Αυτά δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν ποτέ σε μια χώρα με το γόητρο της Αμερικής!!! Για τους δικτάτορες Πούτιν και Ερντογάν, τα συνεταιράκια  για το κακό της υφηλίου, ό,τι και να πω θα είναι λίγο. Θεωρώ ότι ο Κιμ στην πραγματικότητα ωχριά μπροστά τους, ενώ αυτοί είναι απλώς περιτυλιγμένοι με τον μανδύα της Δημοκρατίας!!! Αν νοείται δημοκρατικό κράτος το Σουλτανάτο του Ερντογάν που έχει γεμίσει τις φυλακές της Τουρκίας με τους αντιπάλους του!!! Μαδούρο και οι λοιποί «Μπολσονάροι» αποτέλεσαν την ταφόπλακα των ψηφοφόρων τους!!! Δεν πρέπει να παραλείψω να αναφέρω ότι ένα σωρό πανδημίες έχουν ξεκινήσει από το κράτος της κίτρινης φυλής, που αν λάβει κανείς υπόψιν του τις «προφητείες» που μας έλεγαν όταν είμαστε μικροί ακόμη, θα επικρατήσουν. Μάλλον δεν έφτασε……η σειρά τους ακόμη. Όσον δε δια το «Ξανθόν γένος», μιας άλλης «προφητείας», ούτε μιλάει ούτε λαλάει υπέρ τής Ελλάδος εδώ και δυο τουλάχιστον χιλιάδες χρόνια τώρα. Μερικούς ηγετες τους άφησα συνειδητά απέξω για να μην παρεξηγούμαι.

Μετά από όλα τα πιο πάνω, δηλ. τον πλήρη «σταρχιδισμό» που διακρίνει από τον πιο κακομοίρη άνθρωπο στη γη μέχρι και τον ίδιο τον πλανητάρχη, τους δικτατορίσκους και δικτάτορες, μετά από την απολύτως ανύπαρκτη ενσυναίσθηση του ανθρώπου προς τον συνάνθρωπό του, μετά από τα συμφέροντα που προκαλούν πολέμους από τα μυθικά χρόνια μέχρι και σήμερα, γιατί μη μου πείτε πως μαζεύτηκαν όλοι οι ΄Έλληνες απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδος για το…απαυτό της Ωραίας Ελένης και κατέστρεψαν την Τροία; Γιατί, αν μου το πείτε αυτό «θα πηδηχτώ» από το ίδιο παράθυρο που πηδήχτηκε και ο Χαζόπουλος!!! Ναι, Χαζόπουλος, σωστά διαβάσατε, Χαζόπουλος, διότι είχε φιλότιμο. Όχι σαν κάποιους άλλους που κυκλοφορούν ανάμεσά μας, σαν μα μην ξέρουμε τι είχε γίνει.

Αλλά τέλος πάντων, ας μην ξεφεύγουμε άλλο από το θέμα μας. Λοιπόν, μετά από όλα αυτά, τι μπορεί να προμηνύει για την ανθρωπότητα η συμπεριφορά των ανθρώπων με αιτία τον Κορωνοϊό; Μα τι άλλο από μια πλήρη καταστροφή; Μα τι άλλο από ένα Αρμαγεδδώνα; Από μια Δευτέρα Παρουσία; Αλλά όχι σαν αυτή που περιγράφεται στο βιβλίο τής Αποκάλυψης του Ιωάννη, αλλά μια Δευτέρα Παρουσία πολύ χειρότερη από αυτήν. Μία Δευτέρα Παρουσία που προετοιμάζει με ιδιαίτερη σπουδή η συμπεριφορά τών σύγχρονων ανθρώπων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.