Μάθημα ενότητας και ανύψωσης έδωσε ο κ. Τσιόδρας στο θέμα των Ρομά

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Υπάρχουν αριστεροί που τον κατηγορούν για την ενότητα που εκπέμπει, ενώ είναι τόσο διαταραγμένα άτομα που αν δεν φερόταν με αυτό τον ανυψωτικό τρόπο θα τον έλεγαν ρατσιστή.

Φυσικό είναι, γιατί ποτέ οι αριστεροί δεν ήθελαν ενότητα ανθρώπινη, αλλά να εκμεταλλεύονται ανθρώπους.

Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι από άλλους χώρους που ίσως δεν μπορούν να αντιληφτούν το εξαγνιστικό , χριστιανικό πνεύμα που εκπέμπει ο κ. Τσιοδρας όταν λέει.

«Δεν υπάρχει χώρος για διακρίσεις, για μίσος, φόβο, διχασμό, διαιρέσεις στην κοινωνία μας. Πάνω από όλα η ενότητα»

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η κυβέρνηση βρήκε τους πιο κατάλληλου ανθρώπους να διαχειριστούν αυτή την πρωτόγνωρα δύσκολη περίσταση για όλο τον πλανήτη. Το αποτέλεσμα το αποδεικνύει περίτρανα.

Αυτό που θα μείνει από όλη αυτή την κατάσταση είναι ότι ο κ. Τσιοδρας δεν είναι ένας απλός τυπικός γιατρός. Είναι ότι μας διδάσκει ενότητα, ταπείνωση, σφαιρικότητα , εξαγνισμό. Όταν περάσει η πανδημία τι θα έχει μείνει από όλα αυτά μαθήματα;

Πολλοί λένε τίποτα , θα τα ξεχάσουμε… Εμείς λέμε ότι θα μείνει στο κάθε άτομο αυτό που θα είναι πιο δεκτικό να μάθει, γιατί θα του χρειάζεται περισσότερο. Κάθε ψυχή ξέρει ποια μαθήματα πρέπει να πάρει και γιατί ήρθε, άλλο τι λέει.

Μέσα σε μια τάξη δεν μαθαίνουν όλα τα παιδιά στο ίδιο επίπεδο όλα τα μαθήματα. Μένει το πιο ισχυρό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.