Να ξαναδώσουμε τον Κορυδαλλό στους πολίτες του

Γράφει Βασίλειος Στέγγος – Επιχειρηματίας.

Έχοντας μεγαλώσει και δουλεύοντας σε τοπικές επιχειρήσεις από τα 16 μου χρόνια έως και σήμερα 32 έτη , πιστεύω ότι έχω μια καλή εικόνα της πραγματικής κατάστασης του Κορυδαλλού .

Η πολιτική μου δράση ξεκινά από την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ , από τη θέση του γραμματέα τμήματος , συνεχίζεται στην ΟΝΝΕΔ Β Πειραιά και την ΝΟΔΕ Β’ Πειραιά.

Η επαγγελματική μου δράση είναι στο χώρο της εστίασης και έχω την χαρά να έρχομαι σε επαφή με νέους ανθρώπους και να αφουγκράζομαι τις ανησυχίες , τις προσδοκίες τους.

Ως νέος και αυτοδημιούργητος, αποφάσισα να εισέλθω στον πολιτικό χώρο με το συνδυασμό ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ –ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ του υποψηφίου Δημάρχου Νίκου Χουρσαλά .

Για έναν άνθρωπο που επιχειρεί στην Ελλάδα του σήμερα, είναι δύσκολο να βρει και το χρόνο και τη δύναμη να ασχοληθεί με τα κοινά . Όμως, η κατάσταση που επικρατεί στην γειτονιά μου στον Κορυδαλλό δεν μπορεί να με αφήσει αδιάφορο. Η καθημερινή μου τριβή με τους συμπολίτες μου , που ως επί το πλείστον είναι νέοι άνθρωποι, μου εμφύσησαν την ιδέα, να δραστηριοποιηθώ με πράγματα που αφορούν το Δήμο μας και τους νέους. Για αυτό και ενώσαμε τις δυνάμεις μας, άνθρωποι με διαφορετικές καταβολές αλλά με κοινές ανησυχίες για την πόλη.

Κάποια από τα βασικά ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητα των Κορυδαλλιωτών είναι:

1. Η έλλειψη καινοτομιών στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης .

Ο δήμος χρειάζεται παρεμβάσεις , σε κεντρικά σημεία ,όπως η εμπορική αγορά με υπογειοποίηση κάδων –και για να προλάβω κάποιους για το θέμα του κόστους – μπορεί να γίνει αυτό με σωστή απορρόφηση του ΕΣΠΑ, προγραμμάτων ΕΕ κοκ. Και αυτό έχει γίνει σε πολλές πόλεις στην Ελλάδα.

2. Η απουσία επαρκών χωρών άθλησης και πολιτισμού .

Ακούμε συνέχεια για χώρους άθλησης αλλά δεν τους βλέπουμε . Είναι κρίμα να αναγκάζονται οι πολίτες μας να πηγαίνουν σε όμορους δήμους για να αθληθούν.

3. Η έλλειψη σχεδίου για την εμπορική αγορά , η οποία πλήττεται λόγω αστοχιών των υπευθύνων .

Δυστυχώς , η μεγαλύτερη αγορά της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά , ο Κορυδαλλός μας ,παρακμάζει και σ’ αυτό έχει συμβάλλει ο κακός σχεδιασμός για την κατασκευή του μετρό .

4. Η ανασφάλεια των πολιτών , η οποία πηγάζει από τις συνεχείς αποδράσεις από τις φυλακές κορυδαλλού και από αρκετά σημεία σκοτεινά λόγω έλλειψης φωτισμού.

Δεν χρειάζεται να σας πω για την ασφάλεια , τα βλέπετε και τα διαβάζετε στις ειδήσεις και τις εφημερίδες αντίστοιχα πχ συχνές αποδράσεις

Εδώ λοιπόν, από τον Κορυδαλλό μας ο συνδυασμός απευθύνει κάλεσμα προς όλους τους πολίτες,που πιστεύουν ότι χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες , ώστε να ξαναδώσουμε το Δήμο στους δημότες. Με εφικτές λύσεις σε πραγματικά προβλήματα της πόλης .

Πεποίθηση μου είναι ότι η επιτυχία είναι ένα κράμα που θα προκύψει από την ένωση νέων ανθρώπων με νέες ιδέες αλλά και πιο έμπειρων, με χρόνια προσφοράς στα κοινά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.