Ημερολόγιο καταστρώματος. “Μαντάμ Μέρκελ, go back”

Γράφει ο Μηχανικός

Μαντάμ Μέρκελ, go back” ή  «Μαντάμ Μέρκελ ιδού εγώ, ο πρωθυπουργός σας»; Στο δεύτερο κατάληξε ο Τσίπρας και έμεινε αμανάτι το ηθικό πλεονέκτημα, τσίτσιδο, στο ράφι της Κουμουνδούρου, παρέα με τα δάκρυα της Περιστέρας, κάθε Ιούλιο.

Και αν ερχόταν η μαντάμ Μέρκελ να μας πει πόσο καλά πάει η Ελληνική Οικονομία, θα την καταλαβαίναμε: Είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ  από τόκους μπήκαν στο γερμανικό ταμείο πέρυσι από το δανειο της Γερμανίας στην Ελλάδα. Με το αζημίωτο η κρία Μέρκελ, όταν  οι πολίτες της Ελλάδας ο ένας στους τέσσερεις πεινάει και ψάχνει στα σκουπίδια. Αναβίωσε ο Τσίπρας ακόμη και τη γερμανική κατοχή!

Το ανέκδοτο ότι θα της έλεγε για τη γερμανική αποζημείωση  -200 τόσα δισεκατομύρια ευρώ – έμεινε στη μέση! Πριν να έρθει η Μέρκελ η εκπρόσωπος της το έκοψε μαχαίρι. Αυτά τελείωσαν, είπε.  Καμία συζήτηση.

 Άλλη, λοιπόν, είναι η ατζέντα της κυρίας Μέρκελ: Η Μακεδονία  να είναι σκοπιανή και με τη βούλα της ελληνικής βουλής και η Ελλάδα να είναι στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών και προσφύγων. Στη Γερμανία να μην φτάνουν κι ας πεθαίνουν στη Μόρια.

Όμως ποιος παίρνει πια στα σοβαρά την καγκελάριο;  Ο,τι κι αν πεί,  ποιον ακριβώς εκπροσωπεί;  Οι  Γερμανοί της γύρισαν την πλάτη…

Πἐμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.