Η αναδόμηση της ΝΔ: Ανανέωση και ισορροπίες

Γράφει ο Χαμαιλέοντας

Ριζική ανανέωση στις γραμματείες της ΝΔ. Βέβαια, η βασική ανάγκη δημιουργήθηκε από την αποχώρηση αρκετών στελεχών για να πολιτευθούν στις επόμενες εθνικές εκλογές. Αλλά η αναδιάρθρωση δεν έμεινε στην απλή αντικατάσταση των συγκεκριμένων ατόμων. Τοποθετήθηκε ένας μεγάλος αριθμός αναπληρωτών γραμματέων. Κυρίως νέων ανθρώπων, με υψηλή μόρφωση και ένα ποσοστό 20% χωρίς προηγούμενη εμπλοκή με την πολιτική.

Αυτή η εικόνα από μόνη της είναι ενθαρρυντική για την ουσιαστική ανανέωση της ΝΔ. Να δίνονται ευκαιρίες σε πολλούς. Να διερευνώνται οι δυνατότητες, οι ικανότητες τους. Να δίνεται στην κοινωνία η αίσθηση ότι ο κομματικός οργανισμός δεν λειτουργεί ως κλειστό σύστημα ανακύκλωσης μιας μικρής κάστας ατόμων.

Όμως για να είμαστε ειλικρινείς οι 158 !! θέσεις μόνο λίγες δεν είναι. Αγγίζουν τα όρια της υπερβολής. 15 ή ακόμη και 19 αναπληρωτές γραμματείς σε μια γραμματεία. Αυτό δεν το λες και διάθεση ανάθεσης ουσιαστικών ευθυνών σε καθέναν από αυτούς.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι οι γραμματείες,, αν εξαιρέσει κανείς το Οργανωτικό μέρος ενός κόμματος, αποτελούν μια συμπληρωματική δομή στους τομείς των οποίων επικεφαλής είναι οι βουλευτές. Ο τόσο μεγάλος κατακερματισμός δεν σηματοδοτεί άνοιγμα του διαχειριστικού “παιχνιδιού”.

Ίσως μάλιστα δίνει την εντύπωση “επιβράβευσης” σε αρχηγικούς κύκλους ή διατήρησης προεκλογικών εσωκομματικών ισορροπιών. Λες και σκοπός της αναδόμησης είναι ο κατευνασμός της όποιας γκρίνιας από φιλόδοξους, μισαλλόδοξους και όχι μόνο, που υπάρχουν σε κάθε κόμμα. Λες και μια κίνηση δυναμικής επανεκκίνησης διυλίζεται μέσα από από την ανάγκη κάθε στρατιώτης που δεν αρκείται στο ρόλο του μαχητή να αποκτήσει έναν τίτλο αξιωματικού ακόμη κι αν στερείται αρμοδιοτήτων.

Κρατάμε λοιπόν τα θετικά και πάμε για την μεγάλη μάχη ανατροπής της κυβερνητικής φαυλότητας. Αυτό προέχει τη συγκεκριμένη στιγμή.

2 σκέψεις σχετικά με το “Η αναδόμηση της ΝΔ: Ανανέωση και ισορροπίες

 • 02/02/2019, 22:03
  Permalink

  Κρατάμε τά θετικά, αλλά ας γίνει μιά προσπάθεια νά διορθωθούν καί τά αρνητικά, διότι δέ είναι εποχές γιά αρνητικά. “Καράβια χάνονται” σέ αυτήν τήν χώρα, καί δέν υπάρχουν πλέον περιθώρια “βαρκούλες νά αρμενίζουν” . Καλό είναι όλοι νά προσγειωθούν στήν τραγική πραγματικότητα τού σήμερα, που ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ.!

  Σχολιάστε
 • 05/02/2019, 17:43
  Permalink

  ΜΗ ΓΑΥΓΙΖΕΤΕ!

  Κάνοντας δουλειές του σπιτιού κάθε πρωί, έχω ανοιχτή την τηλεόραση στο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 που έρχεται από την Ελλάδα. Σήμερα άκουσα τον κ. Ζαχαριάδη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, να λέει σε βουλευτή της ΝΔ, “μη γαυγίζετε στα παράθυρα”. Εκτιμώ πολύ τους σκύλους αλλά η προσωποποίηση αυτή δείχνει παντελή έλλειψη ήθους του ανδρός. Σημειώστε ότι αυτό ελέχθη παρουσία και μαθητών Ελληνικού Σχολείου.
  Η πρώτη μου παρατήρηση είναι ότι αυτά που ακούγονται, ακόμη και πολλές εκφράσεις του παρουσιαστή του προγράμματος του ΑΝΤ1, υποβιβάζουν τους θεατές και προσβάλουν τη νοημοσύνη τους. Αυτό είναι πολύ λυπηρό, όπως λυπηρό είναι ότι οι περισσότερες συζητήσεις που γίνονται με αντιπροσώπους των Κομμάτων είναι τελείως ανούσιες!
  Τους απλούς πολίτες δεν τους ενδιαφέρουν αυτά που συζητούνται αλλά πως θα εξασφαλίσουν την περιουσία τους και την ασφάλειά τους. Και τα δύο τα βλέπουν να εξαφανίζονται χρόνο με τον χρόνο.
  Όλοι αυτοί οι αντιπρόσωποι των Κομμάτων που εμφανίζονται δεν έχουν ιδέα πως να εξασφαλίσουν αυτά τα δυό πολύ σημαντικά αγαθά των πολιτών. Μπορούν αυτοί οι αντιπρόσωποι να εξηγήσουν με πειστικό τρόπο πως οι Έλληνες βρέθηκαν από τα ψηλά στα χαμηλά; Μπορούν μήπως να δικαιολογήσουν τα έργα των Κομμάτων τους; Δεν νομίζω.

  Πιστεύω ότι ο Ελληνικός λαός έχει κουραστεί από όλα αυτά τα άσχετα και μικροκομματικά που ακούει και βλέπει, μια μέρα θα ξεσπάσει και τότε θα εξαφανιστούν όλοι αυτοί!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.