Πολιτικοί χωρίς ηθική, ασκούν πολιτική χωρίς ηθική

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Κάποτε από το Δημοτικό σχολείο ακόμη μαθαίναμε για κάποιες αξίες. Η αλήθεια, η φιλία, η πίστη, η φιλοπατρία, η φιλομάθεια κ.λπ. ήταν αξίες που τις μαθαίναμε στο σχολείο και που ακούγαμε τους γονείς μας να τις επαναλαμβάνουν στο σπίτι λες και ήταν σε ανοικτή γραμμή με το δάσκαλο. Το κυριότερο, όμως, ήταν ότι βλέπαμε τους γονείς μας να τις εφαρμόζουν στη ζωή τους. Έτσι παίρναμε τα μαθήματά μας για να κάνουμε και εμείς τι ίδιο αργότερα.

Η φιλοπατρία τους, για παράδειγμα, φαινόταν από το με πόση υπερηφάνεια διηγούνταν ότι ο παππούς πολέμησε στη Σμύρνη, ο πατέρας στην Αλβανία και έτσι εσύ μάθαινες και θεωρούσες ιερό καθήκον σου και χρέος να υπηρετήσεις την πατρίδα και αν χρειαστεί να θυσιαστείς για αυτή. Η φιλοπατρία στην αρχαιότητα φαίνεται στη φράση «πάταξον μέν, ἄκουσον δε» του Θεμιστοκλή στον Σπαρτιάτη ναύαρχο Ευρυβιάδη προκειμένου να  αντιμετωπιστεί ο περσικός στόλος στη Σαλαμίνα, αλλά και σήμερα στην φράση «βυθίσατε το Χόρα» που κατέληγε η κρυφή συνεργασία των Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, σκληρών πολιτικών αντιπάλων, πλην όμως ανδρών που αγαπούσαν την χώρα τους, προκειμένου να  αντιμετωπιστεί η Τουρκική προκλητικότητα το 1976.

Ας περάσουμε όμως σε μια άλλη συνεργασία. Αυτή των αυτοαποκαλούμενων αντιμνημονιακών Τσίπρα – Καμμένου. Ο κ. Καμμένος στήριξε τον κ. Τσίπρα στην αρπαγή της εξουσίας  και κατόπιν έκατσαν, για τη νομή τής εξουσίας, πάνω στον σκελετωμένο και ταλαιπωρημένο λαό και τον απορρήμαξαν, χωρίς καμιάν ενσυναίσθηση.  Φορολόγησαν τον λαό τόσο πολύ, που όλες μαζί οι προηγούμενες «κακές» κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ήταν ανίκανες να πετύχουν κάτι τέτοιο. Σύμφωνα δε με το σύνθημά τους «Ήταν δίκαιο και το έκαναν πράξη», διέλυσαν πλήρως την μεσαία τάξη. Ήταν μια συνεργασία, στην οποία και τα δύο μέρη κοίταξαν πρώτα το ατομικό τους συμφέρον, ως εκ τούτου αντιλαϊκή, ψεύτικη και προσποιητή. Η συνεργασία αυτή απέβη, όμως, μοιραία για τη χώρα, διότι εκτός των μνημονίων, που μας έφεραν οι….αντιμνημονιακοί, η χώρα μόλις το πρώτο εξάμηνο διακυβέρνησής της από τους Τσίπρα – Καμμένο χρεώθηκε με 90 επιπλέον δις, ενώ στη συνέχεια μπήκε και για 99 χρόνια στο υπερταμείο!!!

Αξίζει να αναφερθούμε και στα φαιδρά αυτής της διακυβέρνησης, φαιδρά μεν αλλά πολύ επώδυνα για τον λαό. Μάλιστα είναι πολλά αυτά τα φαιδρά και θα τολμούσα να πω ότι χρήζουν έρευνας Πολιτικής Ψυχολογίας, αν υπάρχει τέτοιος κλάδος. Ο κ. Καμμένος, ΥΕΘΑ ων, μεταμφιέζεται κάθε τρεις και λίγο σε Κολοκοτρώνη, Κανάρη, Ίκαρο φορώντας τις ανάλογες στολές με τέτοια άνεση λες και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ήταν μαγαζί του. Μεταμφιέζεται συνεχώς με πολλά παράσημα να κρέμονται σε κάθε στολή σαν αποκριάτικα ντενεκεδάκια. Κύριε Καμμένε δεν είναι κάθε μέρα απόκριες, όμως εσείς κάθε μέρα θέλατε να είστε μασκαράς και με τον τρόπο σας ευτελίζατε το στράτευμα. Και αναρωτιέμαι, αν ο κ. Καμμένος ήταν στο Υπουργείο Παιδείας υπεύθυνος για τις θρησκείες θα ντυνόταν μία αρχιεπίσκοπος, μία καρδινάλιος και μία ιμάμης; Και αν ήταν στη θέση τού Πολάκη θα ντυνόταν μία χειρουργός, την άλλη νοσοκόμα και την άλλη λεχώνα;

Άλλη φαιδρή περίπτωση σε αυτή την συμπολίτευση θα μπορούσε να θεωρηθεί αυτή του πολυϊδεολόγου κ. Παπαχριστόπουλου. Άλλος βουλευτής, που να έχει περάσει σχεδόν από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων δεν έχει ξαναϋπάρξει. Το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ., οι ΑΝΕΛ συμπεριλαμβάνονται στην πολιτική διαδρομή του, και τώρα «θεωρεί τιμή του» να κατέβει στις προσεχείς εκλογές με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Το διατυμπανίζει καθημερινά χωρίς καμιάν αιδώ. Προφανώς γλύφει τον κ. Τσίπρα χωρίς καμιάν αιδώ. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω αυτήν την ιδιάζουσα περίπτωση. Ταιριάζει στο χαμαιλέοντα. Οι χαμαιλέοντες είναι γνωστοί για την ικανότητά τους να αλλάζουν το χρώμα του δέρματός τους αλλά και για τα ασυνήθιστα μάτια τους, τα οποία τους επιτρέπουν να βλέπουν ταυτόχρονα σε πολλές κατευθύνσεις. Και δεξιά και αριστερά και στο κέντρο και όπου θες. Το μεγαλύτερο γνώρισμα τους, όμως είναι η μεγάλη τους γλώσσα την οποία χρησιμοποιούν για να πιάσουν την τροφή τους. Και κάτι άλλο. Ο άνθρωπος, μετά από την διέλευσή του από τόσα κόμματα δεν μπορεί να έχει μόνον μία ιδεολογία, αλλά πολλές ιδεολογίες!!! Είναι λοιπόν…..πολυϊδελόγος.  Αναρωτιέμαι  ποιας ιδεολογίας θα είναι οι ψηφοφόροι του;

Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είδαν μέρες κλέους εις βάρος του λαού. Ταξίδια,  μετακινήσεις με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε Αβάνες κ.λπ, ο κ. Καμμένος με το ελικόπτερο πέρα δώθε, σπίτι – υπουργείο, υπουργείο – σπίτι, Αγγλίες, Καζίνο, Ντουμπάι, εμίρηδες κ.λπ., επίσης με το ελικόπτερο κάθε λίγο να πετάει στεφάνια στα Ίμια και κατά την παράδοση του Υπουργείου στον επόμενο Υπουργό Άμυνας κ. Αποστολάκη, προς χάριν Καμμένου, να υπερίπτανται του Υπουργείου ΕΘΑ Mirage 2000-5!!! Και διερωτώμαι μα ποιος είστε κύριε και κάνετε τέτοιες πανάκριβες φιέστες εις βάρος τού βαλαντίου τού λαουτζίκου; Ο δε λαός, καθώς τα Mirage υπερίπταντο του ΥΕΘΑ, μέτραγε τα ψιλά του να δει πώς θα τα βγάλει πέρα στην καθημερινότητά του. Και εξακολουθεί να μετράει τα ψιλά ο λαός, παρά την «αύξηση» Τσίπρα – Αχτσιόγλου, αύξηση που δεν θα την πληρώσει η κυβέρνηση, αλλά οι ιδιώτες. Τσάμπα μάγκας η κυβέρνηση, πουλάει στους αφελείς ότι έκανε το χρέος της, ότι έδωσε αυξήσεις. Επικοινωνιακό τρυκ!!! Αλλά είπαμε, άλλοι πληρώνουν, δεν πληρώνει η κυβέρνηση, δηλ. η κυβέρνηση απλώς με ξένα κόλλυβα κάνει μνημόσυνο! Μανούλα σε αυτά το Τσιπραίικο! Αξίζει να αναφέρουμε και τον άλλο κυριούλη, τον προσκυνητή του μνημείου πεσόντων της ΕΡΤ, όσοι δεν έχετε δει τη φωτό που δείχνει γονατιστό τον Κουίκ στο μνημείο πεσόντων της ΕΡΤ χάνετε τη μισή σας ζωή! Λοιπόν, αυτός ο κυριούλης ο κ. Κουίκ, μες την χλιδή, έχει κάνει το γύρο του κόσμου 80 φορές σε μία μέρα (παραποιώντας το γύρο του κόσμου σε 80 ημέρες)  καταχρεώνοντας και αυτός τον ελληνικό λαό με τις βόλτες του ανά την υφήλιο. Και ενώ αυτοί περνούν καλά η χώρα κατρακυλά στα τάρταρα.  Πόσο ηθική είναι η πολυτέλεια και η σπατάλη σας σε καιρό κρίσης κ.κ. ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ;

Και ένα τελευταίο πικρό φαιδρό. Με τον Μαδούρο ή με τον Τραμπ είναι φίλια προσκείμενος ο κ. Τσίπρας; Αληθινός φίλος είναι με τον Μαδούρο, γιατί αυτό που πρεσβεύουν και οι δυο, αυτό που θέλουν και οι δυο, αυτό που πιστεύουν και οι δυο είναι αυτό που κάνει ο Μαδούρο. Και παρά το γεγονός ότι ο κ. Μαδούρο έχει σχεδόν απομονωθεί για την κατάσταση στην εξαθλιωμένη πλέον Βενεζουέλα, ο κ. Τσίπρας είναι στο πλευρό του!!! Όσο για τον Τραμπ, ο κ. Τσίπρας είναι ο καλύτερος υποτακτικός του. Ούτε ο ίδιος ο Τραμπ δεν περίμενε πως θα έχει τέτοιο «αριστερό» υποτακτικό! Μόνον που αυτού τού τύπου οι υποτακτικοί, είναι τύπου Ιωαννίδη, αν κάνω σύγκριση με τη χούντα. Αυτοί λοιπόν ενδίδουν πολύ εύκολα στις πιέσεις των ξένων. Έτσι χάθηκε τότε, το 1974,  ένα μεγάλο μέρος της Κύπρου. Έτσι και σήμερα οι Σλάβοι σήμερα βαπτίστηκαν Μακεδόνες με γλώσσα και ιθαγένεια μακεδονική!!!

Η ελαφρότητα με την οποίαν αντιμετωπίστηκε η περίπτωση των Σκοπίων με κάνει να αναρωτιέμαι τι θα γίνει με την Θράκη που την έχει βάλει στο μάτι ο Ερντογάν και με την Ήπειρο που θέτει θέματα ο Ράμα. Αλήθεια τι νόημα έχει η συνάντηση Τσίπρα Ερντογάν τούτες τις ημέρες, που μετρούν ως προεκλογικές στην ουσία; Πιστεύει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να αλλάξει την ακλόνητη πολιτική των Τούρκων για τη γαλάζια πατρίδα που ονειρεύονται; Δεν αντιλαμβάνεται τον επεκτατισμό που έχουν δείξει από το 1970 και έπειτα; Τόσο δύσκολο είναι για τους συμβούλους του να του εξηγήσουν ότι περιτέχνως οι Τούρκοι έχουν γκριζάρει σχεδόν τα πάντα; Τι δουλειά έχει, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας τούτον τον καιρό να συναντηθεί με τον Ερντογάν;  Δεν σκέφτεται πως αν του ζητηθεί κάτι από όσα ονειρεύεται ο Ερντογάν, ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός μπορεί να δεσμευτεί ή θα πρέπει να λάβει την αρμόζουσα αρνητική θέση, κάτι που διόλου δεν σας κρύβω ότι δεν του το έχω. Αντίθετα ο Ερντογάν είναι ηγέτης. Κυρίως φοβάμαι τι μπορεί να ζητήσει ο Τσίπρας από τον Ερντογάν λόγω των επικείμενων εκλογών, με σχετικό αντάλλαγμα βέβαια. Και ποιο θα είναι το αντάλλαγμα;

Όμως έχει προκύψει και κάτι ακόμη που δεν συνάδει με ήθος πρωθυπουργού. Και δεν χρειάζεται βέβαια πολύ μυαλό για να καταλάβει κανείς τον ελιτίστικο τρόπο συμπεριφοράς του κ. Τσίπρα, όταν μιλούσε με τον Μακρόν στην Λευκωσία. Μάλλον αισθανόταν σαν κάποιος Λουδοβίκος ή και Ναπολέων. Προσέβαλλε τους Έλληνες λέγοντάς τους ακροδεξιούς και λαϊκιστές! Ο τρόπος του, όπως τον έδειξαν οι κάμερες, δεν δηλώνει ότι διαθέτει την παιδεία που πρέπει να έχει ένας πρωθυπουργός, αλλά ούτε αγάπη πρωθυπουργού προς τον λαό του. Πάντως όσοι από αυτούς που τον ψήφισαν αντιληφθούν την πράξη του θα τον αποχαιρετίσουν. Και δεν φτάνει που του δόθηκε η ευκαιρία να μιλά με έγκυρους και έγκριτους ευρωπαίους πολιτικούς, δεν δίστασε να τους κοροϊδέψει και αυτούς λέγοντάς τους ότι δεν βρήκε ουσιαστική αντίδραση κατά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών. Και βέβαια τα φαιδρά δεν του λείπουν. Όταν   χρειάστηκε να πει τον αριθμό εβδομήντα, μπερδεύοντας το δεκαεπτά με το εβδομήντα κατέληξε να λέει το εβδομήντα ως seven zero!!!

Οι άχρηστοι πολιτικοί γενικώς βλάπτουν τη χώρα τους. Επομένως αυτό που πρέπει να καταλάβουμε πολύ καλά είναι μόνον ένα πράγμα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΠΟΙΟΥΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ. Γιατί πολιτικοί χωρίς ηθική ασκούν πολιτική χωρίς ηθική και αυτό δημιουργεί ανεπανόρθωτες βλάβες στη χώρα, δηλ. σε εμάς τους ίδιους που τους ψηφίσαμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.