Εθνική Πολιτική για το Καστελόριζο

Γράφει ο Ηλίας Μελετίου Απόφοιτος Πληροφορικής Φοιτητής Διοίκησης Επιχειρήσεων και Οργανισμών

Η αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας και της αποτρεπτικής ισχύς στο Καστελόριζο ειδικά τα τελευταία 2-3 χρόνια είναι εμφανής και φυσικά ήτο αναγκαία, σε αυτό συνέβαλε καθοριστικά ο κ. Αλκιβιάδης Στεφανής ( πρώτα σαν Αρχηγός ΓΕΣ αλλά και τώρα σαν ΥΦΕΘΑ) Μια εθνική στρατηγική όμως και για το Καστελόριζο αλλά και για τα άλλα ακριτικά μέρη της πατρίδος μας δεν μπορεί και δεν πρέπει να μένει μόνο στην στρατιωτική παρουσία και ισχύ, ζωτικής σημασίας είναι να δώσουμε πνοή σε αυτούς τους τόπους με περισσότερους μόνιμους κατοίκους και ειδικότερα νέους ανθρώπους! Αυτό δεν θα γίνει αν δεν υπάρξει μια πολιτική κινήτρων. 

Επιγραμματικά ας αναφέρω κάποια κίνητρα: 

1) Πλήρη απαλλαγή από φόρους και για τους ίδιους αλλά και για τις επιχειρήσεις τους για όσους ανοίξουν μία οποιοδήποτε επιχείρηση-μαγαζί στο Καστελόριζο ή στον Έβρο! 

2) Επιχορήγηση του κράτους για αγορά πρώτης κατοικίας 

3) Μηνιαίο επίδομα- βοήθημα για όλους τους μόνιμους κατοίκους Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα καταστραφεί η ελληνική οικονομία αν στους 200.000 ανέργους που δικαιούνται επίδομα ανεργίας, προστεθούν οι 300 μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Μέγιστης ή ακόμα και μερικές χιλιάδες από τα άλλα ακριτικά μέρη της Χώρας!

Μοναδικές προϋποθέσεις που θα έθετε η πολιτεία σε μία τέτοια περίπτωση για να αποφύγει και κάποιους “πονηρούς” είναι η τουλάχιστον 15ετης μόνιμη παραμονή σε αυτά τα μέρη, και όσοι είναι σωματικά και ψυχικά ικανοί να γίνουν Εθνοφυλακες!

Αυτή θα ήταν μία εθνική πολιτική με σχέδιο που σταδιακά θα αύξανε την ζωή στην ακριτική Ελλάδα και θα την θωρακιζε από κάθε ξένο επιβουλεα!

Υ.Γ Μια άμεση, συμβολική αλλά και ουσιαστική κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση ειδικά για το Καστελόριζο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα από τον ταραξία της γειτονιάς μας, θα ήταν η άμεση μεταφορά ενός τμήματος της σχολής Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας στο νησί! Δεν έχει μεγαλύτερη ανάγκη ένα τμήμα της σχολής Αστυφυλάκων το Ρέθυμνο π.χ Για όσους μιλήσουν για εγκαταστάσεις και πότε θα φτιαχτούν θα τους απαντήσω ότι ο Ελληνικός Στρατός μέσα σε 15 μέρες πριν λίγα χρόνια έφτιαξε δεκάδες hot spots για να φιλοξενηθούν παράνομοι μετανάστες δεν μπορεί να φτιάξει ΜΙΑ εγκατάσταση για να φιλοξενηθούν οι δόκιμοι αστυφύλακες στο Καστελόριζο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.