Το λανθασμένο επιχείρημα του Υπ.Εξ.

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όταν οι ελληνικές εταιρείες εξηγούν στην κυβέρνηση ότι θα χάσουν το brand name Μακεδονία αν κυρωθεί το Προσύμφωνο που υπέγραψαν οι αρχηγοί της ομάδας διαπραγμάτευσης, ο ΥπΕξ δίνει ως απάντηση το εξής λανθασμένο επιχείρημα: τα Σκόπια που ονομάζονται τώρα Μακεδονία, θα ονομάζονται Βόρεια Μακεδονία και κατά συνέπεια αυτό αποτελεί μια επιτυχία της διαπραγματευτικής ομάδας και κατά συνέπεια της κυβέρνησης.

Μόνο που εσκεμμένα παραλείπει να διευκρινίσει ένα σημείο που αλλάζει τα πάντα. Η Ελλάδα ποτέ δεν αποδέχτηκε την ονομασία Μακεδονία για τα Σκόπια έτσι ώστε τα νέα δεδομένα να αποτελούν μια καλυτέρευση των προηγουμένων. Τα Σκόπια σε παγκόσμιο επίπεδο και ειδικά στα Ηνωμένα Έθνη και στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγνωρίζονται αποκλειστικά με την ορολογία FYROM.

Έτσι η πραγματική αλλαγή είναι από FYROM να γίνει Βόρεια Μακεδονία, πράγμα το οποίο είναι απαράδεκτο για τις αξίες μας. Έτσι καταλαβαίνουμε ότι από το παράνομο Μακεδονία, με την κυρωμένη Συμφωνία θα περάσουμε στο νόμιμο Βόρεια Μακεδονία. Συνεπώς έχουν δίκιο οι επιχειρηματίες αφού από την αποκλειστική χρήση σε νομικό επίπεδο της λέξης Μακεδονίας, δηλαδή του brand name.

Η Συμφωνία αν επικυρωθεί θα παράγει μη αναστρέψιμες επιπτώσεις για τα προϊόντα και τις εταιρείες μας. Διότι επίσημα η Ελλάδα θα αποδέχεται σε αυτή την περίπτωση ότι η FYROM θα έχει δικαιώματα «μακεδονικά» και θα μπορεί να ζητά μέσω προσφυγών και απελευθέρωση από την αποκλειστικότητα των ελληνικών εταιρειών.

http://lygeros.org/articles.php?n=39255&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.