Το είδωλο μου, ο Αδόλφος…

Κατά την εισβολή των ναζιστικών στρατευμάτων στην Τσεχοσλοβακία, η ρητορική ήταν: «Η Γερμανία αναγκάστηκε να επεκτείνει την προστασία της στους γερμανόφωνους, οι οποίοι διαβιούν σε περίκλειστες περιοχές της Τσεχοσλοβακίας και να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη επιθετικότητα (sic) του τρομοκρατικού καθεστώτος της εναντίον τους”. Σας θυμίζει κάτι;

Γράφει η Blood

Οι περισσότεροι από εμάς λόγω ηλικίας, δεν έτυχε να ζήσουμε τον Χίτλερ και κανέναν όμοιο του εκείνης της εποχής.

Όμως η ζωή μας επιφύλαξε μια έκπληξη και δεν θα μας άφησε χωρίς μια τέτοια “χαρά”.  Η ιστορία ανά τακτά διαστήματα είχε να επιδείξει τέτοια κουμάσια. Έτσι μας έφερε έναν αντίστοιχο ηγέτη, σε “επαφή” με τα χαρακτηριστικά του Αδόλφου. Έναν τύπου Χίτλερ. Τον Ερντογάν.

Γιατί είναι ο Ερντογάν ένας νέου τύπου Χίτλερ; 

Καταρχάς, ένα από τα κυριότερα κοινά χαρακτηριστικά τους, η αρχή των πάντων θα έλεγα, είναι η αμφισβήτηση όλων των διεθνών συνθηκών. Αυτό βολεύει και αυτό εξυπηρετεί τον στόχο τους. Η αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών τούς δίνει την “άνεση” (στο δικό τους και μόνο μυαλό…) να αμφισβητούν ότι τους βολεύει. Έτσι δημιουργήσουν νέα δεδομένα που θα εξυπηρετούν αποκλειστικά τις δικές τους ανάγκες. Αυτό έκανε ο Χίτλερ, αυτό κάνει 70 χρόνια μετά και ο Τούρκος ηγέτης.

Μετά την αμφισβήτηση των διεθνών συνθηκών, αρχίζουν να βλέπουν την κοντινή, ξένη γη για δική τους και απαιτούν να τους παραχωρηθεί με διάφορες δικαιολογίες ή διαφορετικά θα την πάρουν με το έτσι θέλω “αποκαθιστώντας” δικαιοσύνη ή ακόμα και προστασία…(;;;) Ταυτόχρονα, δεν δειλιάζουν να τα βάλουν και με άλλους, μικρούς ή μεγάλους αντιπάλους.

Γι’ αυτό και αρκετά χρόνια πριν δείξουν το αληθινό τους πρόσωπο, αρχίζουν να εξοπλίζονται για να είναι πανέτοιμοι την ώρα που θα βγάλουν την μάσκα του ήσυχου και φίλου γείτονα, για να παρουσιαστούν ως ισχυροί “παίκτες” της ευρύτερης περιοχής

Κάνουν διάφορες συμμαχίες αυτές που νομίζουν ότι αρχικά θα εξυπηρετήσουν τον σκοπό τους και φυσικά δεν θα δειλιάσουν κάποια στιγμή να στραφούν και εναντίον τους.

Χρησιμοποιούν μεγάλες ιδέες, που τάχα υπηρετούν, για να αποκτήσουν την συμπάθεια ομοϊδεατών ή ομοθρήσκων, όπως στην περίπτωση αυτή ο Ερντογάν που θέλει να ηγηθεί του Μουσουλμανικού τόξου.

Ανοίγουν ταυτόχρονα, πολλαπλά πολεμικά μέτωπα για να δείξουν την ισχύ τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλο κράτος στον κόσμο που έχει τέσσερα ανοιχτά πολεμικά μέτωπα, χτίζοντας ταυτόχρονα άλλες τόσες στρατιωτικές συμμαχίες, βάσεις. Το ίδιο όπως έκανε και ο θαυμαστής του, ο Αδόλφος. Ο Χίτλερ του οποίου, όπως  δείχνουν όλες οι κινήσεις του Ερντογάν, είναι μεγάλος θαυμαστής και λειτουργεί ως δάσκαλος και καθοδηγητής.

Εμάς τώρα μας επιφύλαξε η μοίρα αυτήν την “έκπληξη”.  Μας έδωσε αυτόν τον ψυχοπαθή για γείτονα και έτσι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον Χίτλερ της Μεσογείου. Έναν καλά οπλισμένο φανατικό μουσουλμάνο εθνικιστή που ακροβατώντας (καταρχάς…) οριακά στο διεθνές δίκαιο, φιλοδοξεί όχι να κυριεύσει ένα ή δυο νησιά μας, αλλά να φτιάξει μια άλλη τόση Τουρκία στο Αιγαίο, που της είχε δώσει και όνομα, γαλάζια πατρίδα”.

Καλά θα κάνουν λοιπόν οι Ευρωπαίοι να ξυπνήσουν νωρίς και να λάβουν τα μέτρα τους. Η πολιτική του κατευνασμού, της συναίνεσης και οι συνομιλίες μαζί του είναι μάταιες και στο τέλος θα συμβεί ότι και με τους Ναζί. Όλος αυτός ο κατευνασμός αποδείχθηκε καταστροφικός για την ανθρωπότητα. Την οδήγησε στον αιματηρό δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση της Τουρκίας.

Εμείς από την δική μας μεριά, θα κάνουμε αυτό που καλά ξέρουμε. Όπως αντιμετωπίσαμε όλους τους επίδοξους φασίστες που επεδίωξαν να πάρουν κάτι από μας, έτσι θα αντιμετωπίσουμε και θα συμπεριφερθούμε και αυτήν την περίπτωση. Αρκεί να μην κάνει το λάθος.

*Να μην ξεχνάμε την στάση που κράτησαν οι Τούρκοι στον Πρώτο και Δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ήταν ουδέτεροι και ΠΟΤΕ δεν χάλασαν ούτε μια σφαίρα για τους Γερμανούς. Αυτό προφανώς τους το οφείλουν ιστορικά οι Γερμανοί, εξ ου και η σημερνή τους στάση. Εξοπλίζουν μια χώρα που γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι με τον δικό τους εξοπλισμό θα επιτεθεί σε μια “φιλική” και “σύμμαχο” χώρα της ΕΕ. Επίτηδες το κάνουν ;;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.