Ψευδομουφτής Ξάνθης: Τα τζαμιά είναι τα τελευταία μας κάστρα…

Μεγάλοι διωγμοί στους μουσουλμάνους στον γείτονα : “Επιδιώκουν να μας αφήσουν ακέφαλους, χωρίς πίστη και χωρίς βιβλία”

Ο εκλεγμένος μουφτής Ξάνθης Αχμέτ Μέτε, περιέγραψε τους περιορισμούς της Ελλάδας στα βασικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ο Μετε αντιδρώντας στην πρακτική των διορισμένων μουφτήδων δήλωσε : Πρόκειται για μια εργασία με χριστιανικά μυαλά με την σκέψη του ” Πως θα μπορέσω να καταστήσω αυτή την κοινότητα ακέφαλη, δίχως πίστη και δίχως βιβλία”

O μουφτής Ξάνθης είπε : “Προφανώς η Ελλάδα που πήρε αυτά τα χώματα ( σχ. Την ελλ. Θράκη) δίχως πόλεμο, τα βλέπει φτηνά. Έχοντας πίσω της την ισχύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν δίνει αξία στους ανθρώπους.

Χρειάζεται να εφαρμοστεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Η Τουρκία βασιζόμενη στην αρχή της αμοιβαιότητας, πρέπει να αφαιρέσει από τους εκεί χριστιανούς τα δικαιώματα που αφαιρέθηκαν από εμάς, να δώσει στους χριστιανούς τα δικαιώματα που δόθηκαν σε εμάς. Να γίνει δηλαδή χρήση της κρατικής ισχύος ώστε να μπορέσουμε να αντέξουμε εδώ.  Εμείς αντέχουμε όσο μπορούμε να αντέξουμε αλλά εμείς δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τα κράτη. Όταν στη μέση του δρόμου έρχεται η αστυνομία και με σταματά εγώ δεν μπορώ να τα βάλω με την αστυνομία. Με τα κράτη ασχολούνται τα κράτη. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα τζαμιά που είναι τα τελευταία μας κάστρα, αλλά είναι σαφές το ως που φτάνει η δύναμη μας.

Υπάρχουν απειλές και προσβολές σε βάρος των επικεφαλής της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, ενώ μπροστά στα μάτια των ανθρώπων μας συρόμαστε στα δικαστήρια. Η βελτίωση σε κάποια από αυτά είναι δικό μας καθήκον και σε άλλα της μητέρας πατρίδας.

Στην δυτική Θράκη υπάρχει Ισλάμ, τζαμιά, σχολεία και εζάν αλλά όλα είναι υπό απειλή. ”

tourkikanea

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.