Τι κοινό έχουν τα δημοψηφίσματα σε Ελλάδα και Σκόπια

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι Έλληνες, γιατί ενώ δεν μας συνέφερε να βγούμε από Ευρώπη, ψήφισαν ΟΧΙ; Το ίδιο και οι Σκοπιανοί.

Δεν ήταν πολύ σαφές το ερώτημα του δημοψηφίσματος και στην Ελλάδα και στα Σκόπια.

Οι Έλληνες ήθελαν να πάνε κόντρα, γιατί ως βολεψάκιδες , έχουν πείσει τους εαυτούς τους ότι πάντα ωφελούν τους άλλους με τη θρασύτητα που τους έσπειρε ειδικά αυτή η κυβέρνηση. Το ίδιο και οι Σκοπιανοί.

Νόμιζαν οι Έλληνες με την πλασματική αυτοπεποίθηση που είχαν, ότι έχουν ωφελήσει την κοινωνία και την Ευρώπη και ότι αξίζουν πολλά ,λόγω των πολλών δανεικών που έπαιρναν. Ενώ την έχουν βλάψει και έχουν ωφελήσει μόνο την οικογένειά τους. Είχαν ένα φουσκωμένο <εγώ> και μια αχαριστία λόγω απαιδευσίας.

Οι Σκοπιανοί δεν έχουν ψηλούς μισθούς, αλλά τους έχουν πείσει ότι ωφελούν και τους Έλληνες αν ψηφίσουν. Δεν έχουν ξεκαθαρίσει ότι εμάς μας βλάπτουν. Αν το είχαν θα πήγαιναν να ψηφίσουν. Ήθελαν επί πλέον να πάνε κόντρα και στους Αμερικανούς.

Απτό πολύ φούσκωμα στα μυαλά τους ότι είναι Μακεδόνες και λοιπές ψευτιές, νομίζουν ότι αξίζουν πολύ περισσότερα. Φυσικά εμάς μας ενδιαφέρει να ωφεληθεί η χώρα μας και να μη τους παραχωρήσουμε κάτι που δεν τους ανήκει.

Το εξηγούμε μόνο για να σταματήσει αυτή η τσιπραϊκή ανωριμότητα , ότι αφού δεν πήγαν αυτοί να ψηφίσουν ωφελούμαστε εμείς με τη συμφωνία. Δεν ήταν αυτός ο λόγος.

Εμείς διεκδικούμε το αυτονόητο δίκιο μας. Έχουν γίνει πολλοί και σκληροί αγώνες , πολιτικός θυσίασε καριέρα για όλα αυτά, παλαιότερα, δεν θα επιτρέψουμε στον Τσίπρα και Κοτζιά να παραδώσει χώρα. Έχουμε τη δύναμη με τους αγώνες μας, και όσο και να μη φαίνεται αρχικά το αποτέλεσμα , οι αγώνες αυτοί είναι μια σπορά που έχει αποτελέσματα στον θερισμό. Τίποτα δεν είναι τελεσίδικο. Συνεχίζουμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.