Συνέπεια λόγων και έργων

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Έχουμε χορτάσει υποσχέσεις και “θα”. Η πολιτική της κυβέρνησης είναι ατέρμονη στα μεγάλα λόγια και στην εξαπάτηση. Η ανικανότητα της κυβέρνησης φαίνεται από τις πνευματικές αστοχίες που διαπράττει. Αλλά και στη τραγικότητα αυτών των αστοχιών για την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Και αναρωτιόμαστε σήμερα: Είναι αυτοί οι εκλεκτοί που θα λύσουν τα προβλήματα και θα ηγηθούν; Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να είναι το αντίδοτο στην οικονομική και κοινωνική παρακμή της Ελλάδας; Η απάντηση καταγράφεται στην ιστοσελίδα https://www.mauresselides.gr/ και είναι προφανώς αρνητική . Η έκταση των αστοχιών της κυβέρνησης είναι τόσο πρωτοφανής ,που μπορεί να παρομοιασθεί με πνευματικό ξεπεσμό αλλά και ηθική κατάπτωση .

Οι κύριοι της κυβέρνησης δεν αποτελούν το αλάτι αυτής της κοινωνίας με την έννοια ότι δεν έχουν τη δύναμη να διευθύνουν , να καθοδηγήσουν αυτή γιατί έχουν πολύ απλά περιέλθει πλέον σε τέτοιο γκρεμό πνευματικό που οι όποιες κινήσεις από δω και μπρος αναδεικνύουν ακόμα πιο πολύ το βάλτο και το αδιέξοδο της κυβέρνησης.

Το αλάτι νοστιμίζει το καθετί δίνοντας του το συγκριτικό πλεονέκτημα και το γευστικό συν . Όμως αν το αλάτι χάσει την ουσία του είναι για πέταμα . Έτσι και το τωρινό πολιτικό προσωπικό της Χώρας . Με δική του υπαιτιότητα έχει χάσει κάθε ουσιαστικό στοιχείο και τώρα δεν μπορεί παρά να μη χρησιμεύει σε τίποτα, όπως το αλάτι που έχει χάσει την ουσία του δεν χρησιμεύει σε τίποτα.
Και δυστυχώς για τους κυβερνώντες η σαπίλα δεν επιδέχεται δικαιολογία. Γιατί απλά αυτοί κατήλθαν και θέλησαν να κυβερνούν . Άρα η λοιδωρεία και η αποδοκιμασία τους είναι και δίκαιη και ορθή .Γιατί ανέλαβαν την ευθύνη και απέτυχαν.

Αλλά, το νέο που πρέπει να κομιστεί για την αλλαγή σελίδας είναι εύκολο να ειπωθεί:

α) καταμερισμός έργου με έμφαση την αξία εκάστου
β) χαρισματικοί άνθρωποι σε θέσεις ευθύνης
γ) μηδενική ανοχή στη ιδιοτέλεια και στις εκφάνσεις της όπως η διαφθορά.
δ) καμιά ανοχή στην εγωιστική προσπάθεια αυτοπροβολής ορισμένων εις βάρους του κοινού οράματος και των κοινών αγώνων.

Η νέα σελίδα πρέπει να προβληθεί μέσα από τη συνέπεια λόγων και έργων .

Κανείς δεν πρέπει να καπηλευθεί ξανά τη σημαία της ΝΔ για τα δικά του συμφέροντα, η ΝΔ έχει μεγαλύτερη ιστορία από τον καθένα και σε αυτήν έχει ανατεθεί η ευθύνη για μια μεγάλη Ελλάδα.

Η ανταπόκριση μας στον τίτλο του νεοδημοκράτη ας γίνει στο εξής κατά τρόπο τιμητικό και όχι υπονομευτικό , γιατί ό,τι κάνουμε μετά τις νικηφόρες εκλογές θα δώσουμε λόγο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.