Σ. Βούλτεψη: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τον πιο λανθασμένο τρόπο για να σταθεί μέσα στην κρίση του κορωνοϊού

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

Στην πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε σήμερα μιλώντας στο Notosnews και την Απογευματινή Ενημέρωση η βουλευτής της Β3 Περιφέρειας Αθηνών πρώην κυβερνητική εκπρόσωπος δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη.

Αναφορικά με τα 32 δις που θα δοθούν στην Ελλάδα από την ΕΕ η κ. Βούλτεψη τόνισε πως αυτό είναι ένα πολύ καλό νέο από τη πλευρά της Ευρωπαικής Ένωσης.

« Ήμουν  απόλυτα σίγουρη πως θα συνέβαινε και θα υπήρξε γενναία παρέμβαση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τον κορονοιό  γιατί δεν θα μπορούσε να σταθεί στα πόδια της η Ευρώπη ως σύνολο αν δεν γίνονταν αυτό. Η Ευρώπη και οι χώρες κράτη μέλη της αλληλοσυνδέονται. Δεν μπορεί να υπάρξει πρόνοια που θα ευνοεί τις χώρες που δεν έχουν ανάγκη», δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

«Η  Βουλευτής της Β 3 Περιφέρειας Αθήνας αναφέρθηκε και σε όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα του υπογραμμίζοντας πως  επέλεξε τον πιο λανθασμένο τρόπο  για να σταθεί ως κόμμα μέσα στην κρίση του κορονοϊού. Η κρίση αυτή δεν αντιμετωπίζεται με συνεχή όχι. Δεν μπορεί σε ότι λέει η κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ να λέει το ακριβώς αντίθετο. Είμαι σίγουρη ότι αν δεν άνοιγαν  τα σχολεία θα έλεγαν γιατί δεν τα ανοίγετε και γιατί κρατάτε τα παιδιά φυλακισμένα στα σπίτια.  Δεν  έχουν ως κριτήριο την κρίση αλλά την αντιπολίτευση. Ο ΣΥΡΙΖΑ  αν ήθελε να σταθεί έπρεπε να αναζητήσει μερίδιο από αυτή την επιτυχία.  Το να εμφανίζει κάθε τόσο ένα πρόγραμμα με άλλα νούμερα που αναφέρει τις αναβολές φόρων. Τα προγράμματα τα  παρουσιάζουν ν σε  προεκλογική περίοδο. Δεν έχει νόημα να κυβερνά η κυβέρνηση που έχει το σχέδιο  της και να της προτείνουν ένα άλλο. Τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση να παρατήσει  το δικό της πρόγραμμα και να υλοποιήσει το πρόγραμμα  της αντιπολίτευσης που έχει καταψηφιστεί;», δήλωσε.

Σε ερώτηση για το σχέδιο της κυβέρνησης που αφορά τον τουρισμό αλλά και τις αντιδράσεις σε ότι αφορά τα μέτρα στήριξης  των επιχειρήσεων η κ.Βούλτεψη τόνισε:

« Το θέμα του τουρισμού είναι κρίσιμο. Αυτό το ξέρουμε όλοι.  Θα ανοίξουμε με τις χώρες  που είναι ασφαλείς σιγά σιγά.  Θα υπάρξουν και άλλα εργαλεία για την ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων. Η κάθε χώρα τα χρήματα που θα λάβει θα τα χρησιμοποιήσει ανάλογα με τις ανάγκες της και τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείται κυρίως.  Στην Ελλάδα ο τομέας που επλήγη περισσότερο είναι ο τουρισμός. Δεν είναι κάτι στατικό . Βλέπουμε πως πάμε και προχωράμε.  Εδώ έχουν καταστραφεί μεγαλύτερες χώρες».

Σε ερώτηση αν  με τα χρήματα από την ΕΕ και όσα υπάρχουν η  ελληνική οικονομία  μπορεί να στηριχθεί  ή θα έρθει περίοδος ύφεσης  η κ. Βούλτεψη τόνισε :

«Δύσκολα έχουμε αρχίσει να περνάμε. Ωστόσο όσο πιο σοβαρή είναι η ενίσχυση κάτι που έχει αποδειχθεί τόσο πιο γρήγορα θα βγούμε από την  ύφεση. Είναι ψευδοδίλλημα κοιτάω την οικονομία και όχι την υγεία. Οι χώρες που μπήκαν σε αυτό το δίλλημα και επέλεξαν οικονομία αποδείχθηκε πως δεν μπορούσαν να προχωρήσουν. Και αυτό γιατί οικονομία δεν μπορεί να σταθεί σε φέρετρα. Για ποιο τουρισμό  θα μιλάμε αν έχουμε χιλιάδες νεκρούς;».

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά με αφορμή  όσα έγιναν στον Έβρο  η κ. Βούλτεψη είπε :

«Θεωρώ αδιανόητο δημοσίευμα Βρετανικής εφημερίδας να γίνεται αντικείμενο αντιπολίτευσης στο εσωτερικό της χώρας.  Είναι κάτι που με ξεπερνάει.  Όλα αυτά ξεπερνιόνταν με μια επιστολή στην εφημερίδα. Θα ήταν  αδιανόητο να είχε γίνει παραβίαση εθνικής κυριαρχία και εμείς  να σφυρίζαμε αδιάφορα. Δεν θα το έκανε οποιαδήποτε κυβέρνηση πολύ περισσότερο μια κυβέρνηση της ΝΔ.  Δεν υπήρξε καμία παραβίαση. Τα σύνορα μας είναι οριοθετημένα και δεν αλλάζουν  ούτε όταν αλλάζει η κοίτη του ποταμού.  Πολύς λόγος έγινε για τις ρηματικές διακοινώσεις. Ένα κράτος υπερασπίζεται τα κυριαρχικά του δικαιώματα με κάθε τρόπο. Η Τουρκία κάνει πόλεμο δια αντιπροσώπων . Να μην ξεχνάμε τι έγινε με τους μετανάστες και πως χρησιμοποιήθηκαν. Ήταν ένα  καθαρά ένα Τουρκικό σχέδιο παραβίασης των συνόρων. Είναι περιττό να συζητάμε τα αυτονόητα» .

Η κ. Βούλτεψη  αναφέρθηκε και στην καταψήφιση της πρότασης για τη άρση της ασυλίας όσων ψήφισαν υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Η συζήτηση σήμερα δεν ήταν για τη συμφωνία των Πρεσπών. Η ΝΔ δεν την έχει ψηφίσει και έχει προκαλέσει και ψήφο δυσπιστίας .  Ο βουλευτής σύμφωνα με το Σύνταγμα  έχει απεριόριστο δικαίωμα λόγου και ψήφου και δεν διώκεται για αυτό ..Και σε αυτή τη περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.