Ποιο Αριστερό ηθικό πλεονέκτημα;

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Οι ίδιοι οι αριστεροί δεν μίλησαν ποτέ για ηθικό πλεονέκτημα!

Γράφεται και λέγεται ότι επικρατούσε το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και τώρα με τις πράξεις τους εκπίπτει. Αυτό δεν είναι αλήθεια!

Εξαρτάται πού βρισκόσουν. Υπήρχαν κύκλοι που αν ακουγόταν ότι κάποιος είναι αριστερός τον απαξίωναν γιατί τον είχαν ως ανήθικο. Ήταν συνυφασμένη η λέξη στο μυαλό τους με σκοτωμούς με σφαγές κλπ. (Δικαίως γιατί τα είχαν δει. Άκουγαν ένα τραγούδι και έλεγαν στον Βελουχιώτη έπεσα;)

Υπήρχαν άλλοι κύκλοι που έλεγαν αυτός είναι μορφωμένος αριστερός , αλλά μαζεύει για τον εαυτό του πολλά. Μέσα σε άλλους κύκλους έλεγαν ο καημένος φτωχός και τεμπέλης ήταν , το έπαιξε αριστερός για να φάει, να διοριστεί, χωρίς να ξέρει τίποτα!

Σε άλλες περιπτώσεις στις γενιές της μεταπολίτευσης έλεγαν γραφτήκαμε στην ΚΝΕ γιατί πρέπει να είμαστε πρώτοι στα μαθήματα πρώτοι στον αγώνα (Σύνθημα Φλωράκη. Δεν έλεγαν όμως ποτέ για ηθική)

Αν έβρισκες επίσης άτομα που ξημεροβραδιάζονταν στο κόμμα και στα φεστιβάλ της ΚΝΕ , σου έλεγαν ευθέως είμαστε κατά της αλληλεγγύης, δεν πιστεύουμε τίποτα πνευματικό, θεός μας είναι το κράτος, ο Μαρξ και η στενή φιλία. Μόνο αν διοριστούμε στο κράτος θα δούμε άσπρη μέρα και αυτός είναι ο στόχος μας, γιατί έτσι θα γίνει καλύτερος ο κόσμος.

Αν τους έλεγες αν διοριστούν όλοι στο κράτος, ποιος θα δουλεύει για εσάς; Έλεγαν δε μας ενδιαφέρει. Ποτέ δεν μιλούσαν για ηθική. Το μίσος εναντίον των Αμερικανών έσπειραν και για όλους τους αντιθέτους, άλλοτε με σκληρά λόγια ,άλλοτε πιο γλυκά. Ποτέ αυτό όμως δεν είναι ηθική

Έλεγαν ισότητα σαν σερβίρισμα για να προσελκύσουν όχι όμως ηθική . Πράττουν όλα αυτά που έλεγαν πολλά χρόνια (όχι τα προεκλογικά ψέματα ) και αυτά που ο αφελής κόσμος δεν ήθελε να θυμηθεί και να πιστέψει. Οι νέοι δεν τα ήξεραν. Όποιος ήξερε από παλιά τον συλλογιστικό τους αλγόριθμο, ήξερε τι τρέχει στο αίμα τους και ότι δε μιλούσαν ποτέ για ηθική, αλλά το αντίθετο πώς να ρίχνεις τον άλλον ( Όχι ηθική τύπου να βοηθάς τον άλλον όπως μπορείς ,να έχεις πνευματικότητα δηλαδή να ξέρεις πως ότι σπείρεις θα θερίσεις, να μη περιμένεις να πάρεις σύνταξη απτά 40 να σε πληρώνουν οι άλλοι, να μη παίρνεις επιδοτήσεις που σου δίνουν οι άλλοι, να μη περιμένεις ουρά στο κόμμα να σε τοποθετήσει στο Δημόσιο, ενώ άλλοι έχουν περισσότερα προσόντα από εσένα και είναι άνεργοι και πολλά παρόμοια )

Εν κατακλείδι ποτέ δεν μιλούσαν για ηθική, για εργατικότητα, για πνευματικότητα , αλλά για ανηθικότητα και συμφέρον. Εκτός απτούς παλιούς ιδεολόγους που εξορίστηκαν και αγαπούσαν την πατρίδα τους παρασυρόμενοι ,χωρίς όμως να έχουν βαθιές γνώσεις του τι πιστεύουν. Μπερδεμένα άτομα. Πάντα προβλέψιμα έβριζαν τον αντίπαλο! Μετά οι πολλοί εξορισμένοι το εξαργύρωσαν και αυτό). Ποτέ δεν έδειξαν και δε μίλησαν για ηθική.

Για ισότητα έλεγαν. Τώρα φαίνεται ότι ισότητα εννοούσαν την άνεργη και άεργη φατρία τους που είναι σε όλα ανώτερη από τους άλλους ανθρώπους και πρέπει να σιτίζονται από εμάς, τη φατρία τους που κλέβει θέσεις από πραγματικούς επιστήμονες που τους διώχνουν έξω απτήν Ελλάδα για να μείνουν με τους διαβατάρηδες. Τους συμφέρει. Εμείς τι κάνουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.