Ως μέγα χορηγό…

Η είδηση ότι βρέθηκαν, μετά από εννέα χρόνια, οι πίνακες που είχαν κλαπεί από την Εθνική Πινακοθήκη συγκίνησε τους πολίτες.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Η απώλεια του πίνακα του Πικάσο, συμβόλου αναγνώρισης της προσφοράς της Ελλάδας κατά των δυνάμεων του Αξονα, αποτέλεσε πρωτίστως συναισθηματική απώλεια. Οπως και απόδειξη ότι το σύστημα φύλαξης της Πινακοθήκης είχε παραμεληθεί. Ως μη ώφειλε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χάρηκε καθόλου για την ανάκτηση των δύο πινάκων. Μια καλή λέξη δεν ειπώθηκε ότι η Αστυνομία κατόρθωσε να συλλάβει τον κλέφτη, ούτε ένας μικρός έπαινος ότι εννέα χρόνια δεν εγκατέλειψαν την υπόθεση τα στελέχη της. Η Αστυνομία αποτελεί ιδεολογική εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ, συνδέοντας τη με τον Εμφύλιο. Η Αριστερά και οι παραφυάδες της δεν εννοούν να καταλάβουν ότι ο ηττημένος υφίσταται τα επίχειρα της ήττας του, ότι το κράτος οφείλει να διασφαλίζει τη δημοκρατική συνέχειά του. Από τη δεκαετία του ´50 παρήλθαν εβδομήντα χρόνια. Νισάφι πια.

Ο ΓΝΩΣΤΟΣ φιλότεχνος και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε την αντιπολίτευση της πτώσης του πίνακα. Ηταν γι’ αυτόν μεγαλύτερο ζήτημα από την ανεύρεσή του. Η Αστυνομία έκανε λάθος που δεν ζήτησε από τον έμπειρο συντηρητή Μιχάλη Δουλγερίδη να της υποδείξει τα μέτρα έκθεσης ενός πίνακα. Ωστόσο, αν η πτώση του, κατά τον πρόεδρο Τσίπρα, απέδειξε τον κυβερνητικό ερασιτεχνισμό, η πρωθυπουργική άγνοια ότι Λέσβος και Μυτιλήνη είναι ένα νησί τον άφησε μεταξεταστέο στο Γυμνάσιο; Η άγνοια της ύπαρξης θαλάσσιων συνόρων τον απέδειξε ανίκανο να χειριστεί τα εθνικά συμφέροντα; Η στροφή «των 360 μοιρών» του αφαίρεσε το δίπλωμα του πολιτικού μηχανικού; Τέλος, τα χάχανά του, ενώπιον των επενδυτών, σε ζωντανή μετάδοση του CNN, καθώς δεν κατάλαβε την ερώτηση του Κλίντον («Αν οι επενδυτές στην Ελλάδα θα πάρουν πίσω τα χρήματά τους;»), ρεζίλεψαν παγκοσμίως τη χώρα; Αντιπαρέρχομαι τα πρόσφατα…

ΕΥΤΥΧΩΣ, ο πίνακας δεν έπαθε τίποτε. Ομως, εκείνος ξεχνά ότι δεν έχασε μόνον τις εκλογές, αλλά σήμερα, δυο χρόνια μετά, εξακολουθεί να χάνει στις δημοσκοπήσεις. Επειδή η αντιπολίτευση που κάνει, ως εν αμφιθεάτρω, είναι άνευ σημασίας για τους πολίτες. Απόδειξη; Η κυβέρνηση προηγείται με 16,4 μονάδες!

ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ να αποπνέει μιζέρια και εμπάθεια ο αντιπολιτευτικός λόγος του Τσίπρα. Να εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί fake news. Να δείχνει μίσος για τον πρωθυπουργό, φθόνο για την οικογένειά του. Να στοχοποιεί κυβερνητικά στελέχη που κάνουν και λάθη, αλλά πολύ περισσότερη αποτελεσματική δουλειά.

Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, στο τέλος της δεύτερης κυβερνητικής θητείας του, θα οφείλει να τον ανακηρύξει σε μέγα χορηγό της Νέας Δημοκρατίας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.