Έλα Μακρόν… Μακρόν… Μακρόν ακούει; ΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΑΦΟΥ ΣΙΩΠΗ!!!

Για αυτό σήμερα επειδή είμαστε ολομόναχοι ας αγκαλιαστούμε.

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ξένοι μάς πουλάνε. Αθεράπευτη πληγή παραμένει η καταστροφή της Σμύρνης. Και να τώρα η φωνασκούσα Γαλλία, ο Μακρόν που ο Ερντογάν τον αποκάλεσε ψυχάκια, μας πούλησε χωρίς κανένα δισταγμό! Τα ίδια και ο Αυστριακός καγκελάριος! Αυτά δεν είναι τυχαία. Η στάση της Γερμανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας δεν πρέπει να μας παραξενεύει. Αντίθετα ήταν αναμενόμενη, γιατί τα λεφτά είναι πολλά!!! Επιπλέον οι Γερμανοί συναγωνίζονται τους Τούρκους σε βαρβαρότητα. Κατά βάσιν Μογγόλοι και οι δύο. Αλλά ο Μανωλάκης από την πόλη του φωτός, από την μια φώναζε και από την άλλη μας πούλησε! Ίσως και για το καλό μας. Ίσως για να καταλάβουμε πως είμαστε ολομόναχοι! Επομένως πρέπει να το κατανοήσουμε καλά, όχι απλώς να το λέμε με τα χείλη, αλλά να το νοιώθουμε με την καρδιά ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ.

Η ουσία είναι ότι οι περισσότεροι, όχι όλοι, αλλά η πλειονότητα των Ελλήνων δεν έχει καταλάβει ότι ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ.

Έτσι και η σημερινή αντιπολίτευση, αξιωματική και μη, αντί να πιέσει τους ευρωπαίους ομοϊδεάτες της υπέρ τής χώρας μας, απλώς αντιπολιτεύεται την κυβέρνηση! Και μάλιστα αντιπολιτεύεται η αξιωματική αντιπολίτευση, όταν η ίδια, χθες ως κυβέρνηση, παραχώρησε, για να μην πω ξεπούλησε, χωρίς κανένα αντάλλαγμα υπέρ της Ελλάδας, το όνομα Μακεδονία στα Σκόπια. Κύριοι της αντιπολίτευσης η Τουρκία δεν είναι εσωτερικό μας θέμα. Είναι εθνικό. Από την άλλη ο λαός ηθελημένα ή μη κοιμάται. Συνήθως κοιμάται, γιατί τα ίδια τα κόμματα για εσωτερικού τύπου σκοπιμότητες του ρίχνουν υπνωτικά και μάλιστα συνεχίζουν να τον ταΐζουν υπνωτικά ακόμα και όταν γίνονται κυβέρνηση. Αλλά το πολύ υπνωτικό πέφτει επί των ημερών μας μέσω της εκπαίδευσης. Και να ένα παράδειγμα του πώς πολλοί δάσκαλοι αποκοιμίζουν τα παιδιά. Κατ’ αρχήν πολύ αμφιβάλλω, αν όλοι οι σύγχρονοι φιλόλογοι έχουν διαβάσει ολόκληρο τον Εθνικό μας Ύμνο. Αν τον είχαν διαβάσει θα ένοιωθαν την ανάγκη όλοι τους να διδάξουν κάποιες στροφές που βρίσκονται κοντά στο τέλος τού Εθνικού μας Ύμνου. Σε αυτές ο εθνικός μας ποιητής Διονύσιος Σολωμός μάς συμβουλεύει να είμαστε μονιασμένοι. Και ας αφήσω ήσυχους τους διδάσκοντες φιλολόγους. Όμως, ούτε το Υπουργείο δεν έχει επιβάλλει την διδασκαλία των συγκεκριμένων στροφών. Ας τις δούμε εδώ.

Η Διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή

καθενός χαμογελάει, “πάρ’ το”, λέγοντας, “και συ”.

Κειο το σκήπτρο που σας δείχνει έχει αλήθεια ωραία θωριά·

μην το πιάστε, γιατί ρίχνει εισέ δάκρυα θλιβερά.

Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην πωθεί,

πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.

 

Έτσι με ένα βάρβαρο και αχόρταγο Ερντογάν απέναντί μας οι μαθητές δεν έχουν διδαχθεί την στροφή:

Από στόμα οπού φθονάει, παλληκάρια, ας μην πωθεί,

πως το χέρι σας κτυπάει του αδελφού την κεφαλή.

 

Για αυτό οι μαθητές αντί να νοιώσουν το νόημα της στροφής αυτής και μάλιστα για  εθνικό θέμα και να γνωρίζουν ποιος είναι ο Εθνικός μας Ποιητής, οι μαθητές σήμερα για το Σολωμό το μόνο που γνωρίζουν είναι πως ο Σολωμός είναι ψάρι!!! Αντίθετα ο Ερντογάν καλλιεργεί στους μαθητές του ιδέες για την γαλάζια πατρίδα, για την πονεμένη από τους Έλληνες Κύπρο. Σε λίγο θα τους λέει ότι και η Αφροδίτη είναι τουρκάλα. Για την ώρα τούς Τρώες τούς θεωρεί ….προγόνους του.  Ακόμη ο Ερντογάν καλλιεργεί στους μαθητές του ιδέες για το πώς θα αρπάξουν το Καστελόριζο και την Δυτική Θράκη. Αν τολμήσεις εσύ κακομοίρη Έλληνα να μιλήσεις για την Κωνσταντινούπολη, την Ιωνία ή άλλα ελληνικά από την αρχαιότητα μέρη κινδυνεύεις να κατηγορηθείς από Έλληνες ως δεν ξέρω και εγώ τι.

Αλλά αυτά τα χάλια των Ελλήνων, που δεν ξέρουν ποιος ήταν ο Γεώργιος Δικαίος Φλέσσας (Παπαφλέσσας) και πώς πέθανε, πού πολέμησε και ότι σουβλίστηκε ο Αθανάσιος Διάκος, την αξία τού ηθελημένου θανάτου τού Λεωνίδα με τους τριακόσιους, λοιπόν αυτά τα χάλια κύριοι πολιτευτές και πολιτικοί που αποτελέσατε μέλη σε κυβερνήσεις τής Ελλάδος δείχνουν ότι δεν τα πήγατε καλά τα πράγματα όσον αφορά την εθνική συνείδηση των Ελλήνων. Εμείς οι παλιότεροι μάθαμε για τα 400 χρόνια σκλαβιάς πρώτα από την οικογένειά μας. Από την μάνα μας και τον πατέρα μας και ύστερα τα ξαναμάθαμε στο σχολείο. Οι γονείς μας πονούσαν για την Πόλη και την Αγιά Σοφιά και μας μεταλαμπάδευσαν τον πόνο τους. Σήμερα οι μαθητές όχι δεν ξέρουν κανένα από τους ήρωες, αλλά μαθαίνουν ότι οι Έλληνες συνωστίζονταν στην καταστροφή της Σμύρνης. Και αυτή που το έγραψε -η Ρεπούση – υπήρξε βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο!!!

Σήμερα ρωτούν στην τηλεόραση τι γιορτάζουμε την 25η Μαρτίου, και οι νέοι δεν γνωρίζουν, αλλά ούτε και για την 28η Οκτωβρίου γνωρίζουν. Και δεν φταίνε οι νέοι. Φταίνε οι Υπουργοί Παιδείας. Βέβαια από τον Φίλη δεν περίμενα τίποτα, αυτός δεν αναγνωρίζει ούτε την γενοκτονία των ποντίων. Αλλά δεν ήταν μόνον ο Φίλης.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΝΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ORUÇ REIS! ΤΡΕΧΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΩΡΑ ΝΑ ΟΠΛΙΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΤΙ ΚΑΝΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ;

Και μου έρχεται να φωνάξω: Πού πας στα αγκάθια ξυπόλυτος ρε Έλληνα…….Καραμήτρο; Αλλά δεν είναι για φωνές η ώρα.

Για αυτό σήμερα επειδή είμαστε ολομόναχοι ας αγκαλιαστούμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.