Οι απόψεις δεν έχουν τέλος, όπως κι οι αξίες

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μανίκας, Οικονομολόγος – Ψυχολόγος, Συγγραφέας

Πέρασαν κιόλας τρία χρόνια από τη μέρα που έκανε την εμφάνιση του το LastPoint. Κι αν κάτι θέλουμε να διασφαλίσουμε ως κόρη οφθαλμού είναι ότι παραμένουμε πιστοί υπηρέτες του μότο που συνόδευσε και συνοδεύει την ύπαρξη μας. “Με άποψη μέχρι τέλους”.

Στο αρχικό editorial εξηγούσα τι σήμαινε, τι σηματοδοτούσε για μας, η ανυποχώρητη και ασυμβίβαστη έκφραση των ιδεών και των ιδανικών με τις οποίες διαχρονικά πορευόμαστε. Γιατί μέσα στο τότε πολιτικοοικονομικό κλίμα χρειαζόταν η αξιόπιστη τήρηση βασικών αξιακών αρχών τις οποίες καμιά φορά παραβλέπουμε με χαρακτηριστική ευκολία μπροστά στην προοπτική της εξουσίας ή το προσωπικό όφελος.

Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια, η… πρώτη φορά Αριστερά ξεδίπλωσε το ταξικό κοινωνικό οπλοστάσιο της, τον κρατικιστικό ανορθολογισμό της, τις διεθνιστικές εμμονές της. Και νομοτελειακά ήρθε η πολιτική αλλαγή, η επιστροφή στην κανονικότητα και η αναγνώριση της άδικης πρόωρης αποχώρησης και των επιτευγμάτων της κυβέρνησης Σαμαρά.

Κι εμείς σταθερά, απαρέγκλιτα αναδείξαμε την κατάλληλη επιχειρηματολογία. Δώσαμε βήμα σε αξιόλογους συμπολίτες μας, σε ειδικούς αλλά και στη νέα γενιά.

Στα χρόνια που έρχονται, οι προκλήσεις για την πατρίδα δεν είναι λίγες. Η μεταρρυθμιστική συνέπεια, η επενδυτική εκτίναξη, η επούλωση των μνημονικακών πληγών, η μεταναστευτική κρίση, η προάσπιση των εθνικών δικαίων. Κι όλα αυτά μέσα σε ένα οικονομικά ασταθές και διπλωματικά εύφλεκτο, διεθνές περιβάλλον.

Θα είμαστε και πάλι εδώ, για να αναδεικνύουμε τις ορθές αποφάσεις και να επισημαίνουμε τις εσφαλμένες. Να στηρίζουμε όσα προωθούν το αξιακό μας πλαίσιο και να καταγγέλουμε οτιδήποτε το αλλοιώνει, το υπονομεύει.

Υ.Γ. 1. Σε αυτό το διάστημα πολλοί επιχείρησαν να μιμηθούν το εγχείρημα του LastPoint. Θεμιτό κι ευχάριστο στο βαθμό που πολλαπλασιάζονται οι φωνές. Μόνο που σε κάποιους έλειπε η συνέπεια και ο αδέσμευτος “ερασιτεχνισμός” και σε άλλους η άδολη ιδεολογική στάση παραχωρήθηκε στο πρόσκαιρο όφελος. Καλή επιτυχία σε όλους!

Υ.Γ. 2. Ένα τυπικό ευχαριστώ, στους συνεργάτες που μας τιμούν με την αρθρογραφία τους και τους αναγνώστες που μας ακολουθούν πιστά, δεν αρκεί. Η αναγνώριση της συνεισφοράς και η συνεχής βελτίωση πρέπει να είναι υποχρέωση και διαρκής στόχος. Με άποψη μέχρι τέλους…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.