O Μίτος της Αριάδνης και ο Μινώταυρος: Παραμύθι δίχως τέλος….

Γράφει η DESTE *

Στο μεταξύ ο Αλέξης θα έχει πάρει παραπάνω χρήματα κατά το κλείσιμο της Β΄αξιολόγησης, μεταξύ 9  με 10 δις, για να μην τους ζαλίζει για αρκετό καιρό , και αυτά θα δίνονται σιγά σιγά αφού πρώτα φυσικά  καλυφθούν τα ομόλογα της ΕΚΤ, τον Ιούλιο .

Θα μου πείτε τώρα γιατί παραπάνω ;

Πρώτον ως περιτύλιγμα στην συμφωνία – συνθηκολόγηση που θα φέρει από τις Βρυξέλλες και

Δεύτερον γιατί αυτά τα επιπλέον 2 δις θα έρθουν να καλύψουν, με το σταγονόμετρο, οφειλές του Δημοσίου δημιουργώντας ταυτόχρονα μαξιλάρι για τις 8 πληρωμές – λήξεις από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2017   της τάξεως 150-160 εκ. εκάστη .

Από αυτό και μόνο αποδεικνύεται ότι οι πραγματικές συζητήσεις για το χρέος δεν θα αρχίσουν ούτε καν στο μέσο του 2018!

Και αυτή είναι και η παγίδα ! και όχι το δώρο ! σαν ένα όμορφο ζουμερό κόκκινο Μήλο που είχε φαρμάκι ….. για το οποίο οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ανοίγουν δημόσια σαμπάνιες …

Και η ποσοτική χαλάρωση;

Πάει και αυτή …. παλεύει μέσα στη διατύπωση …Άλλωστε αν δινόταν τότε δεν θα είχε νόημα η άσκηση πίεσης από την πλευρά της Γερμανίας πάνω μας για μεταρρυθμίσεις ….

Ό,τι μπορεί να δημιουργήσει χαλάρωση ή την εντύπωση για χαλάρωση, η Γερμανία δεν το θέλει … γι’ αυτό δεν θέλει ούτε ποσοτική χαλάρωση, ούτε ρήτρες ανάπτυξης ….

Προεκλογικά ο Σόιμπλε δεν θα έδινε ΠΟΤΕ σε έναν ιμιτασιόν, πονηρούλη, αριστερούλη τέτοια εργαλεία που διασφαλίζουν πολιτική βιωσιμότητα και αναπτέρωση του ηθικού στο πάμε σαν άλλοτε….

Και σε αυτή του τη στόχευση το ΔΝΤ έπαιξε σημαντικό ρόλο… το πέτυχαν ΜΑΖΙ … αν το Ταμείο έμπαινε ως δανειστής τότε θα είχαμε μια θετική έκθεση βιωσιμότητας του χρέους που θα συμπαρέσυρε και στο να μας δοθεί η ποσοτική χαλάρωση, πράγμα αδιανόητο για την Γερμανία … έτσι τετραγώνισαν τον κύκλο … με ένα σμπάρο 2 τα τριγώνια που λέει και ο λαός …. όποιος δεν ξέρει πώς διαπραγματεύται το Ταμείο και ειδικά ο Πόουλ  δεν μπορεί να το καταλάβει …βλέπει μόνο μια κουραστική ατέρμονη διαφωνία στα όρια της μπουρδολογίας και νομίζει ότι έχει συμμάχους … εδώ βέβαια μπαίνει και ο λάθος   ρόλος της Κομισιόν για να μην πω ο ύπουλος και παγιδευτικός της ρόλος… θα το αναλύσουμε όμως σε άλλο επεισόδιο …

Μετά τη συμφωνία ο Αλέξης, που του είπαν να θέλει αναπτυξιακό πακέτο ως αντίβαρο στα συμφωνηθέντα την 15.6 θα ανακοινώσει, τη δημιουργία Αναπτυξιακής Τράπεζας, που πήρε το πράσινο φως, το χρονοδιάγραμμα 5 μεγάλων έργων που ενέταξε η TASK FORSE την ενεργοποίηση των 11δις του ΕΣΠΑ την κατανομή του 1 δις από την αναθεώρηση του ΕΣΠΑ την ενεργοποίηση  ΕΤΕπ και Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων, θα λέει ότι οι πόροι που θα μοχλευτούν μέχρι το 2021 θα προσεγγίζουν τα 30 δις!, θα λέει ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται και η επιχειρηματικότητα ξεκινά να ανθίζει … και όλα αυτά διατηρώντας το πλαίσιο- αφήγημα  ότι “τίποτε δεν θα εφαρμόσουμε από τα ψηφισθέντα αν δεν πάρουμε το χρέος”!

Τώρα θα μου πείτε γιατί κόπτονται και οι έξω για αναπτυξιακό πακέτο και ειδικά οι Γάλλοι … και γιατί εν δυνάμει συμφωνούν και οι Γερμανοί;

Οι Γάλλοι το θέλουν για να πάρουν καμιά δουλειά επειδή σαρώνουν οι Γερμανοί και οι Γερμανοί το θέλουν γιατί τα χρήματα αυτά θα διορθώσουν λογιστικά τον συντελεστή ανάπτυξης που υιοθετεί το ΔΝΤ , ώστε να είναι πιο εύκολο να θεωρηθεί του χρόνου το χρέος βιώσιμο , αφού διορθώνεται ο παρονομαστής του κλάσματος χρέος προς ΑΕΠ και να μπει ως δανειστής στο πρόγραμμα, χωρίς επί της ουσίας να έχει δώσει τίποτε η Γερμανία …

Ωραία … και μετά μπορεί να απαντηθεί το ερώτημα ΠΟΤΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ; θα σας το απαντήσω στο επόμενο επεισόδιο με ακόμα πιο γαργαλιστικές λεπτομέρειες μέχρι τότε ….

Η DESTE σας εύχεται, ως έχει ήδη γραφτεί, να έχετε, τη γαλήνη να δέχεστε  τα πράγματα που δεν μπορείτε να αλλάξετε, το κουράγιο να αλλάζετε αυτά που μπορείτε και τη σοφία να γνωρίζετε τη διαφορά !

* η πιο παλιά και ισχυρή τράπουλα των μαγισσών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.