Ο Κυριάκος βλέπει εκλογές το 2018

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Εδώ και ένα χρόνο η ΝΔ ζητεί διαρκώς εκλογές επισημαίνοντας ότι το κόστος διατήρησης αυτής της κυβέρνησης είναι πολύ μεγαλύτερο από την αναταραχή που φέρνει η προσφυγή στις κάλπες. Και δεν έχει άδικο αφού σε οικονομικό αλλά και διπλωματικό επίπεδο η χώρα περιθωριοποιείται.

Βέβαια το κόστος μιας εκλογής μάχης δεν έχει να κάνει με τις επιπτώσεις, σε όλα τα επίπεδα, από τον ένα μήνα της προεκλογικής περιόδου αλλά με τον χρόνο που χρειαστεί η νέα κυβέρνηση να βρει τα πατήματα της, να αναλάβει τα ηνία της κρατικής μηχανής, να προχωρήσει σε όλες τις αλλαγές προσώπων και δομών που επιθυμεί και να πείσει τους πολίτες και τις αγορές ότι αρχίζει να παράγει έργο. Αυτό φυσικά μόνο στην πράξη μπορεί να αποδειχτεί τι επιβάρυνση θα φέρει και σε ποια πεδία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνει να έχει αποδεχτεί ότι οι εκλογές, εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία, οδεύουν για το 2018. Φέρεται μάλιστα να έχει πει σε στενούς κομματικούς κύκλους ότι οι “εκλογές είναι πιθανό να γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2018”.

Άλλωστε θα φανεί το αμέσως επόμενο διάστημα η τάση για επικαιροποίηση της στρατηγικής της ΝΔ, του “αφηγήματος” της, των επιχειρημάτων όπως και πιθανές επιμέρους οργανωτικές και άλλες αλλαγές.

Ακόμη και η διάθεση να καρατομηθούν πρόσωπα που διαφοροποιούνται σε επιμέρους θέματα ή έρχονται σε σύγκρουση με υψηλόβαθμους παράγοντες του κόμματος, προωθώντας στη θέση του νεοεισελθόντα στελέχη από άλλους πολιτικούς χώρους δίνουν το στίγμα της σταδιακής ανανέωσης και διεύρυνσης . Μια διαδικασία που απαιτεί χρόνο και καλό σχεδιασμό για να γίνει αποδεκτή από την κοινωνία και τον κομματικό μηχανισμό.

Το πως θα λειτουργήσει αυτό εσωκομματικά κι αν θα φέρει αντιδράσεις, πιο οργανωμένες συγκρουσιακές διαθέσεις ή όχι μένει να το ανακαλύψουμε…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.