Μητρώο στελεχών ΝΔ: Πως θα αποδειχτεί ένα βήμα μπροστά;

Γράφει ο Χαμαιλέοντας,

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να υπάρξει επιτροπή αξιολόγησης στελεχών χαιρετήθηκε ως μια γνήσια κίνηση ανανέωσης. Σε μια χώρα που η πρόσβαση στην πολιτική εξαρτάται από τις σχετικές οικογενειακές ρίζες και τις αγαστές σχέσεις με την εκάστοτε ηγετική ομάδα, αυτή η πρωτοβουλία θεωρητικά έμοιαζε ως το απαραίτητο μέσο διεμβόλισης παρωχημένων νοοτροπιών.

Βασικός σκοπός της ήταν η προσέλκυση ατόμων από την κοινωνία χωρίς πρότερη κομματική ανάμειξη που επιθυμούν να προσφέρουν. Άλλωστε όπως φάνηκε κι από την ομιλία Μητσοτάκη στην χθεσινή εκδήλωση στην “Αθηναϊδα” η  εντύπωση που έχει κι ο ίδιος ο Πρόεδρος είναι ότι οι αιτήσεις προέρχονται από ανθρώπους που αναζητούν για πρώτη φορά θέση στον πολιτικό ήλιο. Άλλωστε η αρχική εντύπωση ήταν ακριβώς αυτή. Ότι η διαδικασία δεν αφορούσε όσους είχαν ήδη οποιαδήποτε ανάμειξη με κομματική δραστηριότητα.

Μόνο που μεγάλο μέρος των 900 που προσκλήθηκαν στην πανηγυρική σύναξη αποτελούν γνωστά στις τοπικές κοινωνίες στελέχη, με συνδικαλιστική και αυτοδιοικητική δράση, με πολύχρονη συμμετοχή σε παραταξιακές δράσεις, μέχρι και πολιτευτές ή εργαζόμενοι στην ΝΔ! Είναι λογικό να προκύπτει η απορία αν αυτή η αντίφαση έχει να κάνει με παρερμηνεία του στόχου της δημιουργίας μητρώου στελεχών από αυτούς που ανέλαβαν στην εκτέλεση του πλάνου ή υπήρξε εξαρχής ασάφεια στον τρόπο διατύπωσης του.

Φυσικά και υπάρχουν ικανότατες προσωπικότητες ανάμεσα στους ήδη συμμετέχοντες αλλά το ζήτημα είναι τόσο  σε επίπεδο συμβολισμού και ουσίας. Θα μπορούσε το όλο πλάνο να εμφανιστεί ως αποτελούμενο από δύο στάδια. Αρχικά αξιόλογηση όλων των υπαρχόντων στελεχών από κάθε είδος δραστηριοποίησης. Μετά άνοιγμα σε όσους δεν αποτελούν μέλη του κόμματος.

Η αξιοπιστία και η σαφήνεια σε ένα φιλόδοξο σχέδιο είναι απαραίτητοι παράγοντες αποτελεσματικότητας αλλιώς χάνει αδίκως την αίγλη και την εγκυρότητα του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.