Το τέλος έρχεται αιφνιδίως

Γράφει ο Γιάννης Κίτσος, Οικονομολόγος – Σύμβουλος χρηματοοικονομικού και στρατηγικού σχεδιασμού

Εντείνονται τελευταία κάποια δημόσια περιστατικά που προβληματίζουν ιδιαίτερα σχετικά με το ποια κατεύθυνση έχει πάρει αυτή η χώρα, ποιος την ορίζει και που τελικά πηγαίνει. Από εικόνες και απειλές εντός του ελληνικού κοινοβουλίου που θυμίζουν στην καλύτερη των περιπτώσεων χάβρα Ιουδαίων, μέχρι τσιτάτα και ταρζανιές ανθελλήνων σε εθνικές επετείους έως και απαξίωση εθνικών συμφερόντων.

Τώρα, «θα είμαστε εκεί και ας φέρουν τη φρουρά για να μας βγάλει έξω», απειλεί ο Πολάκης το ελληνικό κοινοβούλιο, με πάθος τυφλό, άμετρη και ανόητη ματαιοδοξία και κομματικό συμφέρον,  πλεονεξία, ψέμα υποκριτικό και συγκαλυμμένο πολιτικό έγκλημα. Το κυριότερο είναι ότι ο χυδαίος αυτός τύπος συνεχίζει να θέλει, όχι βεβαίως με επιχειρήματα να μας πείσει αλλά, φασιστικά και με το έτσι θέλω να περάσει ότι στην Ελλάδα θα κάνουν κουμάντο οι μειοψηφίες!!! Τι λες τώρα ρε μεγάλε!!!

Πέραν των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ, έχουμε και τον φασισμό των ανθελλήνων και ίσως κάποιων αποτυχημένων καλλιτεχνών που ψάχνουν να βρουν διέξοδο στα προσωπικά τους πάθη και προβλήματα, με το να κάνουν την ταρζανιά τους ή να περάσουν το μήνυμα – τρόπος του λέγειν – τους σε δημόσια και κοινή θέα. Και αντί να επιλέξουν κάποια θεατρική σκηνή ή και τον κινηματογράφο, τις γκαλερί κ.α., πραγματικά να εκτελέσουν ή να εκθέσουν ελεύθερα ότι τους κατεβάζει η γκλάβα, δίνοντας το δικαίωμα όμως της επιλογής σε όποιον επιθυμεί να τους δει, επιβάλλουν σε μια ολόκληρη κοινωνία να παρακολουθήσει δημόσια αλλά και κατά τη διάρκεια εθνικής παρέλασης για ένα ιστορικής μνήμης γεγονός, τις ταρζανιές τους. Και αυτό το αίσχος άλλοι το αποκαλούν δικαίωμα στην τέχνη και άλλοι δικαίωμα στο κοινωνικό μήνυμα. Που αυτό; Μα στη ζούγκλα, στον αγελαίο πολιτισμό φυσικά που θέλουν να μας επιβάλλουν! Μια κοινωνία που λιμοκτονεί πνευματικά και ηθικά! Είπαμε, διανύουμε την περίοδο φασισμού της μειοψηφίας.

Και με αυτά και με αυτά, το έπος του 40’ εύκολα γίνεται «κοινωνική προσφορά και εθελοντισμός» κατά την Δόμνα, και το «Αέρα» που φώναζαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας, που είπαν ΟΧΙ στο φασισμό, ελλείψει αέρα σήμερα γίνεται ΟΧΙ στα ορυκτά καύσιμα, κατά τον Πέτρο! Και οι Έλληνες δεν είναι ότι δείχνονται ανιστόρητοι και χωρίς καμία απολύτως συνείδηση αλλά ότι δείχνονται ανίσχυροι. Από την όποια παλιά δύναμη, μας απόμειναν μόνο ο σκελετός και ίσως τα μούσκουλα – έχουμε κατακλείσει τις αίθουσες γυμναστηρίων βλέπεις. Μας λείπει το μυαλό, η καρδιά, το νεύρο. Αυτοί οι παράγοντες ξανεμίστηκαν στις μεγάλες πίστες, στα μπαρ και στο night life και life style. Διαλύθηκαν στη μικροπολιτική της ραδιουργίας και του μπαξισιού. Πνίγηκαν στο ραχάτι του μικρο-επιχειρηματία, κάπελα και έμπορου, του συνηθισμένου να τον τρέφουν οι επιδοτήσεις και σε αυτό του δημοσίου υπαλλήλου. Τουλάχιστον, αρκετοί άνθρωποι τα τελευταία πέντε έτη ζουν από τις παρελάσεις, το δημόσιο βίο μέχρι την κυβέρνηση, κοινοβούλιο και ευρωκοινοβούλιο στο και το δικό τους όνειρο… τι να πω! Ποιος σας είπε ότι πετώντας μαλακίες, με την κατάντια Ελλάδας και Ευρώπης, δεν μπορείς να γίνεις πιλότος τελικά!

Απλά και μόνο να θυμίσω ότι ο Β´ Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ήταν απλώς άλλη μια κρίση. Κατά την διάρκεια του επιστρατεύθηκαν περισσότερα από εκατό εκατομμύρια άνδρες και γυναίκες. Για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία ο αριθμός των αμάχων που σκοτώθηκαν υπερέβη κατά πολύ τον αριθμό των στρατιωτών, όχι απλώς κατά εκατομμύρια αλλά κατά δεκάδες εκατομμύρια. Νομίζω, ότι ούτε λέμε ότι θέλουμε, πολλώ δε μάλλον παίζουμε με αυτά τα ιστορικά γεγονότα αλλά κυρίως τη μνήμη όσων θυσιάστηκαν. Για όσους δε χαλιούνται, οι Έλληνες πέραν του γλωσσικού είχαν, έχουν και θα έχουν εθνικό και θρησκευτικό προσδιορισμό.

Οι τσαμπουκάδες και τσιτάτα του ΣΥΡΙΖΑ όμως δεν τελειώνουν εδώ! «Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακαλάει να κερδίσει τις εκλογές ο Ζάεφ», ανακοινώνει ο επίσημος ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει την πεποίθηση ότι αντί για σταδιακή απεμπλοκή θα συνεχιστεί η δική του υποχρέωση σε μια πρωτοφανή παραχώρηση αλλοίωσης της Ιστορίας της χώρας και η νομιμοποίηση του Σκοπιανού αλυτρωτισμού με σκοπό μια αόριστη και γενική σταθεροποίηση, την ίδια στιγμή όμως που το ΝΑΤΟ και ο ΟΗΕ είναι σε πλήρη απαξίωση, οι ΗΠΑ αναξιόπιστες και η ΕΕ χαμένη στη μετάφραση. Φυσικά και η μικροπολιτική του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται το ενδεχόμενο η Ελλάδα να δει τώρα πώς θα απεμπλακεί από τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει λόγω Πρεσπών. Πολλώ δε μάλλον να αποκτήσει μια δική της εθνική πολιτική. Εχθρός της αλήθειας, κατά τον Νίτσε, δεν είναι το ψέμα, αλλά η πεποίθηση. Η δε πεποίθηση γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνη όταν το ψέμα γεννάει ψέμα και ο ψεύτης  αναγκάζεται να επαγρυπνά!

Και στην συμφωνία των Πρεσπών, όπως και στην υπόθεση Novartis αλλά και κάθε άλλη συμφωνία και υπόθεση που διαχειρίστηκαν οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ φάνηκε ο αυτοσχεδιασμός, η τσαπατσουλιά, η οπισθοβουλία, η διχόνοια, η έλλειψη συνεννόησης, οργάνωσης, αρχηγού, σχεδίου, ο αφόρητος ατομικισμός του Έλληνα. Όλα αυτά υπήρξαν τα χαρακτηριστικά του καθεστώτος τους. Το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος πριν την κρίση αλλά και επί ΣΥΡΙΖΑ έμαθε να ζει με προβλήματα, όχι να τα λύνει! Να γιατί οι ανάξιοι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και οι λοιποί ανθέλληνες τραβάνε τον ελληνικό λαό σε καινούργια καταστροφή, τρισχειρότερη από αυτή που προκάλεσε την οικονομική κρίση.

Θα χρησιμοποιήσω τα λόγια του Μ. Καραγάτση που περιγράφει την κατάντια των Οθωμανών με την έναρξη της επανάστασης του 21’ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου του Ο Κοτζαμπάσης του Καστρόπυργου: «Διαφαρθήκαμε μέσα στον πλούτο», γράφει ο χαρισματικός συγγραφέας εννοώντας τους Οθωμανούς, «παχύναμε μέσα στην καλοφαγία, σκουριάσαμε μέσα στην τεμπελιά. Και άλλη φροντίδα δεν είχαμε παρά, πως να αυγατίσουμε την καλοπέραση μας, πως να φυλάξουμε τη χαύνωση μας από κάθε κίνδυνο. Καταντήσαμε αδύνατοι, άβουλοι, πλαδαροί. Καταντήσαμε σκληροί και απάνθρωποι από δειλία· δειλία για τον κίνδυνο της καλοπέρασης μας. Και επειδή στους δειλούς δεν αρέσει η αλήθεια, αφιονίζουμε συνέχεια τον εαυτό μας με ψέμα, με παραμύθι, που παίρνει στη μισόσβηστη λογική μας τη θέση της αλήθειας. Θέλουμε να πιστεύουμε πως είμαστε δυνατοί· πως τίποτα δεν μπορεί να μας κλονίσει…». Ευτυχώς αυτή η κατάντια των Οθωμανών συνετέλεσε στην απελευθέρωση του Έθνους μας τότε.   

Δυστυχώς τείνει να το καταστρέψει σήμερα, καθώς με αυτήν ακριβώς την εικόνα μας βρήκε η παγκόσμια οικονομική κρίση και αυτή θέλησε να διαιωνίσει αλλά και επεκτείνει πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ, με την προβιά της αγανάκτησης αρχικά, της ελπίδας αργότερα και σήμερα της προόδου. Η Ελλάδα; Το έθνος; Ποτέ του δεν νοιάστηκαν για αυτά τα αφηρημένα νοήματα οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Μάσκα και ασπίδα τα είχαν και έχουν βάλει, για να κινάνε πίσω τους τα στυγνά ατομικά και ενίοτε κομματικά συμφέροντα! Το τομάρι τους ήθελαν και θέλουν να σώσουν, μέσα στην αναμπουμπούλα της κρίσης! Να πάρουν την εξουσία με το αίμα του Έλληνα, για να ξεζουμίζουν ύστερα μόνοι τους, αυτοί τον Έλληνα με την ησυχία τους! Για όσους θεωρούν ότι έχουμε ακόμα πίστωση χρόνου, να τους ενημερώσω ότι με αυτά που βλέπω και ακούω το τέλος έρχεται αιφνιδίως!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.