“Κοινωνική πολιτική” του κ. Τσίπρα. Οι της αντιπολίτευσης πρέπει να ξυπνήσουν

Γράφει η ΜΠΙΑΝΚΑ

Πήγα σε ένα χωριό και τι έμαθα? οι περισσότεροι λάμβαναν κάθε μήνα μία κάρτα για σουπερ μάρκετ και ένα ποσό για επιδότηση ενοικίου. Επιπλέον είχαν τα “μαύρα” από τα μεροκάματα, οι ίδιοι έλεγαν ότι καθάριζαν 600 ευρώ το μήνα. Αφορολόγητα παρακαλώ. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του κ Τσίπρα.

Στην παρέα υπάρχει ένας που παίζει μπουζούκι, πολύ καλό μπουζούκι. Κάνει δυο μεροκάματα σε νυχτερινό μαγαζί αφορολόγητα 300 ευρώ τα δύο βράδια, το λέει και καμαρώνει. Ομοίως παίρνει επιδότηση ενοικίου και κάρτα σούπερ μάρκετ αφού φαίνεται ότι δεν έχει εισοδήματα. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του κ. Τσίπρα.

Επίσης σε μια οικογένεια ενός συνταξιούχου από τα 55 του, συνταξιούχου ΔΕΚΟ, λαμβάνει ο ίδιος 1400 ευρώ σύνταξη, η σύζυγος του είναι διευθύντρια σε μεγάλη εταιρία λαμβάνει μισθό 2.500 ευρώ, σύνολο 3.900 ευρώ. Έχουν δυο παιδιά 28 και 32 ετών, η μια είναι ψυχολόγος, κερδίζει λίγα χρήματα μεν, αλλά και αυτά τα λίγα είναι μαύρα χρήματα, ο άλλος ο γιος περιμένει να του “κάτσει” η κατ ελάχιστον θέση Διευθυντή και μέχρι τότε και τα δύο τέκνα  λαμβάνουν την κάρτα για σούπερ μάρκετ. Αυτή είναι η κοινωνική πολιτική του κ Τσίπρα.

Φυσικά όλοι αυτοί και χιλιάδες ακόμα στην ίδια θέση, θα ψηφίσουν πάλι τον κ Τσίπρα. Γιατί αν είναι και εργάζονται με μαύρα και να τους δίνει και τις καρτούλες, ο Τσίπρας τους έσωσε. Έχουν επιπλέον την ελπίδα ότι θα διοριστούν, άλλωστε το μόνο επίτευγμα της Κυβέρνησης είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πόσες χιλιάδες έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο.

Έρχεται ο καλός κ Τσίπρας, ο ηγέτης των αμάθων, ανικάνων και ολιγίστων, και σου λέει και ορθώς “έχω τόσες χιλιάδες από κάτω που θα τους δίνω 200-300 ευρώ το μήνα ως κοινωνική πολιτική, θα βγάζουν και τα μαύρα τους μια χαρά θα με ψηφίσουν.

Τι να τους κάνει τους πτυχιούχους, τους γιατρούς, τους δικηγόρους, τους ελευθεροεπαγγελματίες? αυτοί έχουν μυαλό να σκεφτούν και ικανότητες για να κερδίσουν πολλά, και δεν αρκούνται να ζουν με τα 200 ευρώ επιδόματος και λίγα ακόμα μαύρα. Αυτοί δεν θα με  ψηφίσουν, σκέφτεται ο κ Τσίπρας,  άρα ας τους εξαθλιώσω. Με στόχο να τους φτάσω και αυτούς στα 200-300 ευρώ επίδομα και να τους κλείσω μετά το μάτι για τα μαύρα. Και φυσικά η συνέχεια της σκέψης του κ Τσίπρα είναι «ας έρθει ο Μητσοτάκης μετά να τους κόψει τα επιδόματα ή να τους απολύσει».

Εγώ, λέει ο κ Τσίπρας,  τότε θα λέω ότι “ο Μητσοτάκης κατέστρεψε την κοινωνική πολιτική μου, δεν δίνει τα επιδόματα, απολύει” και άντε μετά ο Μητσοτάκης να τα μαζέψει.

Οι της αντιπολίτευσης πρέπει να ξυπνήσουν.

Καλές οι συναντήσεις και οι φωτό με κάποιους που παλιά ήταν ταμπού στη Ν.Δ, αλλά υπάρχουν τα πολλά παραπάνω, που δεν θα στηρίξουν τον κ Μητσοτάκη.

Πρέπει η Ν.Δ να ανοίξει την πόρτα και να ακούσει όλα αυτά τα παραπάνω, και πρέπει να έχει έτοιμες τις προτάσεις και τις απαντήσεις. Οι επόμενες εκλογές θα είναι εκλογές που οι μεν θα χρησιμοποιούν τον λαϊκισμό οι δε την λογική.

Όμως οι απαντήσεις της σημερινής αντιπολίτευσης πρέπει να είναι τέτοιες “που να χτυπάνε στην καρδιά”.

Στις επόμενες εκλογές θα δείτε τις κυρίες του ΣΥΡΙΖΑ να τσιρίζουν για τα επιδόματα, για το κοινωνικό κράτος που οικοδόμησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα ξεχνούν να πουν ότι για 200 ευρώ επίδομα εξαθλίωσαν την μεσαία τάξη. Και αυτό πρέπει να το πει η ΝΔ και να πει πως θα το λύσει. Ειδάλλως Τσίπρας και ΣΙΑ, θα ξωμείνουν για πολλά χρόνια. Όπως ο μακαρίτης ο Ανδρέας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.