«Κοινωνία των Πολιτών» και… εργαλεία των «διακινητών»!

Γράφει ο Θανάσης Κ.

Μερικές σκέψεις για την πρωτοβουλία Μητσοτάκη σχετικά με τα 4000 «ασυνόδευτα παιδιά».

Δεν είναι απλό. Και δεν αντιμετωπίζεται με «αφορισμούς» υπέρ ή κατά…

 • Πρώτον, ΔΕΝ είναι το κύριο πρόβλημα αυτό! Όταν μια χώρα την εκβιάζουν με ανεξέλεγκτες ροές λαθρο-εισβολής – και δεν μπορεί να τις ανακόψει, σημαντική δεν είναι μια, έστω και «κρίσιμη» ανθρωπιστική πτυχή. Αλλά όλο το πρόβλημα…

Δεν μπορούμε να δίνουμε δυσανάλογη έμφαση στα «ασυνόδευτα», όσο συνεχίζονται οι ροές! Γιατί όσα κι αν καταφέρεις να περιθάλψεις, θα σου έλθουν πολύ περισσότερα. Η χώρα δέχεται λαθρο-εισβολή, τα νησιά βουλιάζουν (για κάθε έναν που φεύγει προς την ενδοχώρα έρχονται δύο) – αυτό είναι το μείζον ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΕΘΝΙΚΟ πρόβλημα.

Μη χάνουμε τις προτεραιότητές μας.

 • Δεύτερον, το πρόβλημα με τα ασυνόδευτα, ωστόσο, έχει ιδιαίτερη βαρύτητα, για δύο λόγους.
 1. Γιατί από την άρνηση των Ευρωπαίων να απορροφήσουν έστω και ελάχιστα, φάνηκε η απόλυτη παντελής απουσία Ευρωπαϊκής πολιτικής– η απόλυτη έλλειψη Ευρωπαϊκής αλληλεγγύης!
 2. Κι ακόμα, γιατί χωρίς να βρεθεί λύση ειδικά στο πρόβλημα των «ασυνόδευτων», δεν μπορούν να διαλυθούν hot-spot κολαστήρια τύπου Μόριας!

Γιατί εκεί μέσα ζουν μέχρι τώρα – κι εκεί μέσα υπέφεραν τα πάνδεινα. Κι αν θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος στο δράμα τους – και να κλείσουμε αυτό το αίσχος – κάπου πρέπει να μεταφερθούν τα «ασυνόδευτα» –μακριά και χωριστά από τους λαθρομετανάστες που τα βασάνιζαν και τα εκμεταλλεύονταν.

Μακριά και από τις ΜΚΟ που τα είχαν μαντρωμένα εκεί μέσα και επέτρεπαν την απάνθρωπη μεταχείρισή τους.

Είχε δίκιο, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που ξεμπρόστιασε την αναλγησία των υπόλοιπων Ευρωπαίων, και ανέδειξε το πρόβλημα να εξεταστούν τα αδικήματα που έγιναν στα hot spots σε βάρος των ανηλίκων μέχρι τώρα.

Αν αληθεύουν τα φρικιαστικά στοιχεία που έφεραν στο φως οι δημοσιεύσεις του ξένου τύπου (αλλά και οι μαρτυρίες πολλών Ελλήνων, διασωστών και γιατρών επί τόπου), πολλοί δεν θα ξέρουν που να κρυφτούν. Και θα χρειαστεί να λογοδοτήσουν.

 • Τρίτον, ο όρος «ασυνόδευτα» δεν αναφέρεται σε ανήλικα μιας κατηγορίας μόνο. Συμπεριλαμβάνει παιδιά και εφήβους με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά, που απαιτούν εντελώς διαφορετική μεταχείριση:
 • Δεν είναι όλα «ανήλικα»! Υπάρχουν παιδιά που ήταν ανήλικα όταν πρωτο-ήλθαν το 2015-16 αλλά τώρα (μετά την πάροδο 4-5 ετών) έχουν πλέον ενηλικιωθεί.

Ένα παιδί που τότε ήταν 13-14 ετών, σήμερα είναι 17-18. Δεν είναι πλέον «παιδί».

 • –Κάποια από αυτά μπορεί να υπήρξαν θύματα κακομεταχείρισης και στη συνέχεια να έγιναν τα ίδια «θύτες».
 • –Ύστερα, υπάρχουν άτομα που ενώ είναι γύρω στα 15-16 δηλώνουν «ανήλικα» – και μετά από 4-5 χρόνια είναι πια 20ρηδες!

Κι ακόμα σαν «ασυνόδευτα» καταγράφονται.

 • –Ύστερα, υπάρχουν μεταξύ τους πρώην παιδιά – και νυν έφηβοι ή νέοι – που εθίστηκαν στο μεταξύ στην πορνεία και στα ναρκωτικά. Αυτά χρειάζονται ειδική μεταχείριση – χωριστά από τα άλλα, τα μικρότερα.
 • –Ύστερα, υπάρχουν νεαρά άτομα, που εμφανίζονται ως «ασυνόδευτα», τα οποία εκπαιδεύτηκαν στη συνέχεια, με τη στήριξη-προτροπή κάποιων ΜΚΟ, σε τακτικές αντάρτικου πόλης στα Εξάρχεια. Επί τέσσερα χρόνια κάθε μέρα είχαμε τέτοια «εκπαίδευση» στο κέντρο της Αθήνας, επί ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτά χρειάζονται διερεύνηση και χωριστή μεταχείριση.

 • –Υπάρχουν ακόμα «ασυνόδευτα» που… εμφανίστηκαν «μέλη προσφυγικών οικογενειών» – η παρουσία παιδιών, δημιουργεί ανθρωπιστικά ανακλαστικά «συμπάθειας» και «αλληλεγγύης» στη χώρα που τους υποδέχεται – αλλά στη συνέχεια αποδείχθηκε ότι δεν είχαν σχέση με τον εμφανιζόμενο ως «πατέρα» τους. Ο οποίος δεν μίλαγε καν την ίδια γλώσσα με εκείνα. Ήταν «αγορασμένα»! Στη συνέχεια τα εγκατέλειψε το «πατέρας», ενίοτε και η «μάνα» τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, δεν μπήκαν στη χώρα ως «ασυνόδευτα» (που είχαν χάσει τους γονείς τους σε κάποιον Πόλεμο, πριν φτάσουν στα παράλιά μας). Μπήκαν με κάποιους «γονείς», οι οποίοι στη συνέχεια έγιναν «άφαντοι». Φυσιολογικοί γονείς δεν εγκαταλείπουν τα παιδιά τους. Ούτε τα χρησιμοποιούν ως «ρόπαλα» και «ασπίδες» κατά των ΜΑΤ! (Έγινε και αυτό…)

Όλα αυτά πρέπει να αναδειχθούν και να αποκαλυφθούν. Και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

 • –Τέλος, σε κάποιες περιπτώσεις δεν εξαφανίστηκαν μόνον οι υποτιθέμενοι «γονείς». Εξαφανίστηκαν και τα ίδια τα ανήλικα. Υπάρχει η φρικτή υποψία ότι υπήρξαν θύμα ενός απάνθρωπου εμπορίου οργάνων.

Αυτό πρέπει να εξεταστεί επίσης. Γιατί αν αληθεύει, πρέπει να μάθουμε ποιοι ήταν από πίσω. Και ασφαλώς, να πέσουν κεφάλια.

 • Τέταρτον, πίσω από την απάνθρωπη μεταχείριση παιδιών στα hot spots επί 4 και πλέον χρόνια, ήταν αυτοί που έλεγχαν τα hot spots. Για την ακρίβεια, αυτοί που θα έπρεπε να ελέγχουν – και δεν το έκαναν: η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ! Και εκείνοι στους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκχωρήσει τον πλήρη έλεγχο των κολαστηρίων αυτών: οι διάφορες ΜΚΟ.

Ας μη ξεχνάμε ότι όταν τον πρώτο μήνα της νέας διακυβέρνησης πήγε ο τωρινός υπουργός Άμυνας να επισκεφθεί ένα hot spot η τοπική διοίκηση της ΜΚΟ δεν του επέτρεψε να μπει! Αυτή η ντροπή τελειώνει τώρα.

Αλλά οι υπεύθυνοι οφείλουν να λογοδοτήσουν.

Και την ευθύνη για τα νέα κέντρα όπου θα μεταφερθούν τα «ασυνόδευτα» – χωριστά (και μακριά) από τους ως τώρα βασανιστές τους – πρέπει να την αναλάβει το κράτος. Οι επίσημες Ελληνικές αρχές. Να ξέρουμε και να ελέγχουμε ποιος είναι υπεύθυνος για την ασφάλειά και την καλή τους μεταχείριση. Όχι πάλι οι ΜΚΟ!

Μπορούν οι ΜΚΟ να βοηθούν. Αλλά την ευθύνη δεν μπορούν να την έχουν πια οι ΜΚΟ. Είναι σαν να βάζουμε «το λύκο να φυλάει τα πρόβατα»…

Ασφαλώς δεν είναι όλες οι ΜΚΟ το ίδιο. Αλλά για να ξεχωρίσουμε τις «καλές» από τις «κακές», χρειάζεται ανακριτική έρευνα. Η τύχη αυτών των παιδιών – όσων παραμένουν παιδιά, εν πάση περιπτώσει – απαιτεί κάποιον να έχει την ευθύνη και να λογοδοτεί. Κι αυτός μπορεί να είναι μόνον οι κρατικές αρχές.

Να ξέρουμε ποιος θα κάτσει στο σκαμνί, αν επαναληφθούν τα ίδια.

 • Πέμπτον, πρέπει να δούμε και τη χώρα μας τώρα – πέρα από τα «ασυνόδευτα». Δηλαδή το συνολικό πρόβλημα, πέρα από τις επί μέρους πτυχές του.

Οι Ευρωπαίοι απέναντί μας έχουν σχεδόν… «σχιζοφρενή» αντιμετώπιση. (που τελικά, όμως, δεν είναι και τόσο σχιζοφρενής):

 • –Από τη μία πλευρά επιμένουν να τους δεχόμαστε όλους και αποθαρρύνουν μέτρα σκλήρυνσης στη φύλαξη των συνόρων μας.
 • –Από την άλλη εκείνοι – όλοι οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι – υιοθετούν τα πιο σκληρά μέτρα αεροστεγούς θωράκισης των δικών τους συνόρων! Και δεν παίρνουν ούτε μερικές εκατοντάδες «ασυνόδευτα» που ξέμειναν στην Ελλάδα…

Πρέπει να βγάλουμε το προφανές συμπέρασμα:

Μας θεωρούν – πρακτικά – εκτός Ευρώπης!

Θέλουν να έχουμε εμείς ανοικτά τα σύνορά μας προς τα ανατολικά και να δεχόμαστε τους πάντες, ενώ εκείνοι έχουν κλείσει ερμητικά τα σύνορά τους στην Ελλάδα – και δεν παίρνουν κανένα!

Πολύ σωστά ο Κυριάκος τους είπε ότι δεν θα δεχθεί να γίνει η Ελλάδα «αποθήκη ψυχών» – που δεν τις θέλει κανείς άλλος.

Όμως η Ελλάδα έχει ΗΔΗ γίνει «αποθήκη ανεπιθύμητων»!

Και η μόνη σωτηρία είναι να ξαναγίνουμε Ευρώπη – όπου ανήκουμε τυπικά: Δηλαδή να κλείσουμε και να ελέγξουμε τα σύνορά μας και τους καταυλισμούς όσων βρίσκονται στην ενδοχώρα μας και να προωθήσουμε τους μαζικούς επαναπατρισμούς όσων δεν δικαιούνται άσυλο – δηλαδή των συντριπτικά περισσοτέρων πια. Απευθείας στις πατρίδες τους, όχι μέσω Τουρκίας.

Και τότε μόνο θα δεχθούν οι εταίροι μας να ανοίξουν τα δικά τους σύνορα προς την Ελλάδα. Και ίσως να «μοιραστούν» τους λίγους που θα πάρουν άσυλο (κυρίως γυναικόπαιδα…)

Όταν νιώσουν ότι η Ελλάδα φρουρεί και ελέγχει τα σύνορά της προς Ανατολάς, θα μας δείξουν περισσότερη «αλληλεγγύη». Τώρα δεν θέλουν να «μοιράσουν» ένα ανεξέλεγκτο ρεύμα που εξακολουθεί να έρχεται καθημερινά και να παραμένει ανεξέλεγκτο.

Το πώς θα τα ελέγξουμε είναι απλό:

Όπως τα ελέγχουν όλοι οι άλλοι και δεν μιλάει κανείς.

 • Έκτον και τελευταίο: η Ελλάδα πρέπει να ξαναγίνει Ευρώπη: να ελέγξει τις ροές. Όπως το έκανε αποτελεσματικά το 2012-14, όταν η πίεση ήταν πολύ μεγαλύτερη, γιατί τότε μαίνονταν ο Πόλεμος στη Συρία, αλλά οι ροές πήγαιναν στην Ευρώπη από Λιβύη σε Μάλτα-Ιταλία. Γιατί από τα ελληνικά νησιά και τον Έβρο υπήρχε αποφασιστικός έλεγχος.

Σήμερα αυτό σημαίνει: κάντε το όπως και τότε.

Το κάνουν ήδη όλοι οι άλλοι…

Και κυρίως κλειστά κέντρα φρουρούμενα ταχύτατες εκδικάσεις αιτήσεων και κυρίως αυστηρός έλεγχος στα πεπραγμένα των ΜΚΟ.

Γιατί οι περισσότερες ΜΚΟ δεν είναι έκφραση των «Κοινωνίας των Πολιτών».

Είναι επικοινωνιακά εργαλεία των ίδιων των διακινητών!

Δηλαδή, των σύγχρονων δουλεμπόρων

One thought on “«Κοινωνία των Πολιτών» και… εργαλεία των «διακινητών»!

 • 26/11/2019, 13:05
  Permalink

  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, μέσα στήν συνολική προσπάθεια της, νά ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΙ τούς Έλληνες, τό ΠΡΩΤΟ ”όπλο” που χρησιμοποίησε, ήταν η ”ΓΛΩΣΣΑ”.! Αλλάπάληλες παρεμβάσεις τής αριστεράς στήν Γραμματική, καί στήν ορθογραφία=ορθή γραφή τών λέξεων, μέ τήν ”κατάργηση” τών πάντων-από τόνους, μέχρι κλίσεις ουσιαστικών καί χρόνους ρημάτων, καί από κατάργηση προθέσεων, μέχρι κατάργηση πτώσεων καί εγκλίσεων, καί μύρια όσα ακόμη-είχε σάν αποτέλεσμα, όχι μόνον νά χάσουν τά παιδιά μας, τήν ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ τών λέξεων, δλδ. τό ΑΛΗΘΙΝΟ ΝΟΗΜΑ-ΕΝΝΟΙΑ,δλδ. τήν ΑΛΗΘΕΙΑ τής κάθε λέξεως, δλδ, νά χάσουν τήν ”γλώσσα” τους, δλδ. στήν ουσία νά είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΑ.! Αυτή η παρέμβασις τους, είναι τό ”ΕΝΑ”.! τό ΠΡΩΤΟ που επέτυχαν.! Ᾱποτέλεσμα δέ, αυτής τής παρεμβάσεως είναι, τά ελληνόπουλα νά έχουν τήν δυνατότητα από τά ΕΠΤΑ εκατομμύρια.!!!! ελληνικών λέξεων, (καί αντιστοίχως πολλαπλασίων ”σκέψεων”), νά κατανοούν καί νά κάνουν χρήση τό πολύ πολύ ΜΟΝΟΝ πεντακοσίων λέξεων, καί εξ αυτών τών πεντακοσίων, οι μισές νά γράφονται καί νά αρθρώνονται ΛΑΘΟΣ, καί αυτό είναι τό ΒΑΣΙΚΟ στοιχείο -αποτέλεσμα τής καταστροφικής παρέμβασης -ΕΠΙΘΕΣΗΣ, τών ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ , στήν ελληνική γλώσσα, επομένως, καί στήν ΟΡΘΗ λειτουργία τού ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ τών Ελλήνων.!
  Όμως…. σαφέστατα καί οι δαιμόνιοι αριστεροί ΔΕΝ περιορίστηκαν μονόν σέ αυτό.!
  Τὀ δεύτερο ”μέρος” τής καταστροφικής τους, ΜΑΝΙΑΣ, στήν γλώσσα -η οποία καταστροφή, ΣΤΟΧΕΥΕΙ -στήν ΑΠΟΒΑΚΩΣΗ-ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ τής ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ τών ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ τών Ελλήνων, έχει νά κάνει μέ τήν ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ τών νοημάτων βασικών λέξεων.! (που ήταν καί ο ”κυρίαρχός τους, στόχος”.!)
  Καί έτσι έχουμε τό ”ΛΕΞΙΚΟ” κατά ΣΥΡΙΖΑ.! (τό οποίο σημειωτέον τό ασπάζεται καί τό ακολουθεί καί σέ πολλά σημεία τό ”ΚΑΘΟΔΗΓΕΙ”εκ τού παρασκηνίου, τό ΥΠΟΥΛΟ ΚΚΕ.!) όπου :
  —- Ο Διακινητής λαθρομεταναστών -σύγχρονος δουλέμπορος = (αποκαλείται κατά τήν αριστερή ορολογία) ”ΜΚΟ”, καί έκφραση τής ”Κοινωνίας τών Πολιτών” (χοντρή ΑΠΑΤΗ.!)
  —–Πατριώτης = ”φασίστας”-γραφικός-ακραίος-ακροδεξιός -ξενοφοβικός – ρατσιστής (έδώ κάνουν χρήση πολλών ”χαρακτηρισμών” διότι η ΕΝΝΟΙΑ :ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ φέρει μέγιστο ΒΑΡΟΣ.! ).
  —-Αριστερός φασισμός -ολοκληρωτισμός = Δημοκρατία καί Πρόοδος.
  —-Αριστερός Φασίστας = προοδευτικός δημοκράτης.
  —-Αγκύλωση στόν 19ο Αιώνα =πρόοδος
  —-Επενδύσεις-ανάπτυξη-Θέσεις εργασίας-άνοδος βιοτικού επιπέδου τών εργαζομένων =ΚΑΚΟΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ
  —-ΕΝΟΠΛΟΣ ΛΗΣΤΗΣ = ΑΚΤΙΒΙΣΤΗΣ.!
  ——Καταστροφή είτε Δημοσίας, είτε Ιδιωτικής Περιουσίας =ΑΚΤΙΒΙΣΜΟΣ.!
  —-Εμπρησμός ανθρώπων από ΜΟΛΟΤΟΦ = ”παιδικό παράπτωμα καί έκφραση νεανικής ορμής”᾿
  —–Χρήση τής λέξεως ”ελληνόπουλο” =ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ.! ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ.!
  ——Κατασκευή ΜΟΛΟΤΟΦ στά Πανεπιστήμια-ΑΓΡΙΟ ξύλο σέ Φοιτητές καί Καθηγητές -Διακίνηση καί χρήση Ναρκωτών καί Λαθρεμπόριο καθώς καί ΑΝΤΡΟ τρομοκρατών καί εγκληματιών εντός τών Πανεπιστημίων = ΑΣΥΛΟ καί ”ρωμαλέο Φοιτητικό κίνημα”.!
  ——–Βάναυσος ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ εναντίον τών ΕΛΛΗΝΩΝ καί τού ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ = ”ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ”.!
  Καί ουκ έστι τέλος.! εις τό κατά ΣΥΡΙΖΑ, καί εν γένει κατά τήν ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΕΞΙΚΟ τού ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ, που μέ τήν ψυχολογική ΒΙΑ τό επιβάλλουν εις τήν ελληνική κοινωνία.! –
  Καί μπορούν καί τό επιβάλουν διότι αυτό τό ”ΛΕΞΙΚΟ” είναι η ΣΥΝΕΧΕΙΑ καί τό ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ, τής ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΕΩΣ καί τής ΣΟΒΑΡΗΣ ΒΛΑΒΗΣ που έχουν πιφέρει εις τόν ΕΓΚΕΦΑΛΟ τών Ελλήνων, από τήν ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ -ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ τής ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ, τής ΟΡΘΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ.!
  Καί όσο ΔΕΝ θά αποκαθίσταται καί ΔΕΝ θά επαναφέρεται η ΟΡΘΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ τής ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΗΣ στά ΣΧΟΛΕΙΑ (επαναφορά πολυτονικού-Τρίτη Κλίση τών ουσιαστικών κλπ. κλπ. , εν ολίγοις νά επαναφέρουν καί τήν διδασκαλία τής επιλεγομένης ”καθαρευούσης” που ήταν ο ΣΥΝΔΕΤΙΚΟΣ ΚΡΙΚΟΣ στήν ΑΛΥΣΙΔΑ τής Ελληνικής Γλώσσας καί τού ΘΕΙΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ καί ΠΛΟΥΤΟΥ της, από τήν Αρχαία Ελληνική, ίσαμε καί τήν απλή καθομιλουμένη δημοτική γλώσσα), τόσο τά ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ θά βγαίνουν ακόμη καί από τήν ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ εκπαίδευση, ”αγράμματα”, καί τόσο Η ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΙΣ τού ελληνικού λαού θά ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ.!
  Αυτό θά τό ”φωνάζω” μέ τίς ελαχιστότατες δυνάμεις που έχω, μέχρι τήν ημέρα που θά πεθάνω, μήπως?? καί εισακουστεί καί φτάσει στά αυτιά, κάποιων ΙΣΧΥΡΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ, σέ θέματα ΠΑΙΔΕΙΑΣ, καί κάποιων Πανεπιστημιακών… καί ΑΦΥΠΝΙΣΤΟΥΝ καί σταματήσουν αυτήν τήν ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ (από τό 1981 μέχρι καί ΣΗΜΕΡΑ), που συντελείται εξ αιτίας αριστερών -ανθελληνικών -προδοτικών ιδεοληψιών (από αργυρώνητους αριστερούς ”διανοούμενους”), στήν εκπαίδευση τών ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.! στήν Πατρίδα μας.
  Υποσημείωση : Καί ΜΗΝ φανταστείτε ότι έκαναν πιό ΕΥΚΟΛΗ τήν ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ αντικαθιστώντας τούς ΟΡΘΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ, καί καταργώντας τήν διδασκαλία τής καθαρευούσης.! . -ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.!!! Οι νέοι ΠΑΡΟΛΟΓΟΙ γραμματικοί τους, ”κανόνες” είναι πολλαπλασίως δυσνόητοι καί ΔΥΣΚΟΛΟΤΑΤΟΙ, ακριβώς επειδή είναι καί ΠΑΡΑΛΟΓΟΙ, καί ΛΑΘΟΣ.!!!! καί επιφέρουν τεράστια σύγχυση τόσο στήν εγκεφαλική λειτουργία, όσο καί στήν ψυχολογική υγεία τών ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.