Ημιμάθεια

Γράφει ο Γιώργος Τσουμάνης,

Η ημιμάθεια όπως όλοι γνωρίζουμε είναι η ελλιπής γνώση πάνω σε ένα αντικείμενος συζήτησης. Είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια. Τις περισσότερες φορές δεν γίνεται αντιληπτή από το ίδιο το άτομο. Όλοι μας αρκετές φορές έχουμε φτάσει σε σημείο να υποστηρίζουμε μία άποψη χωρίς όμως να έχουμε ορθά ή και καθόλου επιχειρήματα.

Σε αυτό το φαινόμενο δυστυχώς σύμφωνα με κάποιες έρευνες έχει βοηθήσει το διαδίκτυο. Αυτό διότι οι περισσότεροι από εμάς δεχόμαστε μία πληροφορία την οποία διαβάσαμε χωρίς καμία αναζήτηση και σε άλλες και πιο έγκυρες ιστοσελίδες.

Πολλοί επιτήδειοι εκμεταλλεύονται και αυτό το φαινόμενο για προσωπικό τους κέρδος. Με την ημιμάθεια κερδισμένοι μπορούν να βγουν υποστηρικτές ολοκληρωτικών καθεστώτων εκμεταλλευόμενοι και κάποια εθνική αλλά και διεθνή πολιτικοοικονομική κρίση.

Όλοι φυσικά αναρωτιόμαστε πως θα αντιμετωπιστεί αυτό το άσχημο φαινόμενο. Κατά τη γνώμη μου η μόνη λύση είναι η παιδεία. Μία παιδεία που θα παρέχει στους ανθρώπους επαρκείς γνώσεις, όχι μόνο για το πως να ζουν και το πως να βγάζουν τα προς το ζην, αλλά και για το πως θα αντλούν και θα επεξεργάζονται, οποιαδήποτε πληροφορία ενδέχεται να συναντήσουν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.