Η προτεραιότητα σε ακρίβεια και ασφάλεια

Γράφει ο Γιάννης Ευαγγελίδης

Η καθημερινότητα των πολιτών αποτελεί βασική προτεραιότητα και ταυτόχρονα είναι το πεδίο στο οποίο κυρίως δοκιμάζονται και κρίνονται όλες οι κυβερνήσεις. Για αυτά τα προβλήματα περιμένουν άμεσα πρωτοβουλίες και ουσιαστικά αποτελέσματα από την κυβέρνηση οι πολίτες και όχι για θέματα όπως είναι ο γάμος και η τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών που κυριαρχεί στην επικαιρότητα.

Τα εξαγόμενα όλων των δημοσκοπήσεων, τα οποία επιβεβαιώνουν την πολιτική κυριαρχία της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, δείχνουν ότι τα θέματα που ανησυχούν περισσότερο τους Ελληνες είναι η ακρίβεια, η υγεία και η ασφάλειά τους. Και δικαίως έχουν μεγάλες προσδοκίες από την κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικό τρόπο τα προβλήματα της οικονομίας και της εγκληματικότητας και να βελτιώσει το εθνικό σύστημα υγείας, αλλά και τις υποδομές και τις συγκοινωνίες και να περιορίσει τη γραφειοκρατία που ακόμα τους ταλαιπωρεί σε μια σειρά από τομείς. Με λίγα λόγια, να φτιάξει το κράτος.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα γνωρίζει πολύ καλά όλα αυτά και για αυτό έχει δώσει εντολή ώστε η κυβέρνηση να συνεχίσει να δουλεύει ακόμα πιο σκληρά για να αντιμετωπίζει τα μικρά και μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο, ενώ και με τις τελευταίες διορθωτικές κινήσεις στο κυβερνητικό σχήμα έχει στείλει και σαφές μήνυμα προς τους υπουργούς του, ότι απαιτούνται μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, λιγότερες δηλώσεις και έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που θα επιλύσουν τα προβλήματα και θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Ηδη είναι αξιοσημείωτο ότι οι αλλαγές στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ. απέφεραν τα πρώτα απτά αποτελέσματα στη μάχη κατά του οργανωμένου εγκλήματος με τις συλλήψεις που έγιναν στις υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών με την Greek mafia. Είναι μια επιτυχία της Αστυνομίας που δείχνει ότι όταν υπάρχουν πολιτική βούληση, ικανότητες, γνώση του αντικειμένου, προσώπων και πραγμάτων, υπάρχει και αποτελεσματικότητα. Επιβεβαιώνεται έτσι στην περίπτωση αυτή ότι ένα σχήμα λειτουργεί καλύτερα και γίνεται αποδοτικό όταν επιλέγονται οι κατάλληλοι άνιθρωποι στις κατάλληλες θέσεις.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει αποφασίσει κατ’ εντολή του πρωθυπουργού να δοθεί έμφαση στις υπηρεσίες που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, με εμφανή αστυνόμευση και περισσότερες περιπολίες. Γιατί ο στόχος πρέπει να είναι να αντιμετωπιστούν όλες οι προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας, με έμφαση στην εγκληματικότητα, στην οπαδική και στην ενδοοικογενειακή βία, αλλά και στο φαινόμενο της βίας ανηλίκων που γνωρίζει έξαρση στις γειτονιές.

Από την άλλη, το στοίχημα της καταπολέμησης της ακρίβειας είναι ακόμα πιο δύσκολο, από τη στιγμή που δεν εξαρτάται μόνο από τις προσπάθειες της κυβέρνησης, επειδή το πρόβλημα είναι κυρίως εισαγόμενο. Χρειάζονται μεγάλη επιμονή και εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά, αλλά και διαρθρωτικές αλλαγές για την πάταξη των φαινομένων αισχροκέρδειας, καθώς τα μέτρα που λαμβάνονται είναι καλά, αλλά όχι αρκετά, αφού τα στοιχεία δείχνουν ότι δυστυχώς οι ανατιμήσεις στα τρόφιμα ξεπερνούν κατά πολύ τον μέσο όρο της Ευρώπης.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.