Η Ελλάδα του μέλλοντος

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η Ελλάδα του μέλλοντος εξαρτάται από τη νοημοσύνη μας και τη σκέψη μας και όχι από την οικονομία και την πολιτική που έρχονται μετά. Γι’ αυτό το λόγο χρειάζεται ενέργεια και στρατηγική για να μην έχουμε επικίνδυνες και παράλογες εξαρτήσεις από χώρες που δεν σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Επίσης είμαστε ένας λαός της θάλασσας και είναι αδιανόητο να μην την αξιοποιήσουμε με καινοτόμο τρόπο. Τα νησιά μας δεν είναι βαρίδια ή ακόμα και άγονες γραμμές, είναι η διαχρονική ασπίδα μας και πρέπει να τα ενισχύσουμε ενσωματώνοντας τα σε ένα βαθύ δίκτυο που προσφέρει έργο σε κάθε κορυφή του. Και εκεί πρέπει να υπάρξουν εγγραφές στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Έχουμε την Παλιά Πόλη της Ρόδου (1988) και της Κέρκυρας (2007), τη Δήλο (1990), τη Χίο (1990) και τη Σάμο (1992) για τα πολιτιστικά, αλλά έχουμε ακόμα στον κατάλογο μας τη Λέσβο (2014), τα Μινωικά της Κρήτης (2014), τη Σπιναλόγκα (2014), τους πύργους του Αιγαίου (2014). Και αυτή η λίστα δεν είναι κλειστή.

Σε κάθε επίπεδο έχουμε δυνατότητες κι εκεί που νομίζουμε ότι είμαστε πίσω μπορούμε να πάμε μπροστά και αυτό να βοηθήσει όλη την Ελλάδα. Γι’ αυτό πρέπει να ξέρουμε ότι εμείς δημιουργούμε το μέλλον μας, διότι είμαστε του Ελληνισμού.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=44932&l=gr

One thought on “Η Ελλάδα του μέλλοντος

  • 22/08/2019, 10:43
    Permalink

    Κε.Λυγερέ ΠΑΝΤΑ ΕΥΣΤΟΧΟΣ καί ΠΝΕΩΝ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.! Καί ΝΑΙ.! τό μέλλον μας είναι στήν θάλασσα, καί όχι υποχρεωτικά μόνον στήν Ναυτιλία μας, η οποία είναι έτσι κι αλλιώς καταπληκτική. Η Αγία Θάλασσα που μάς περιβάλλει είναι ο “Θαυμαστός Πλούτος” μας, αρκεί νά τήν ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ.! καί νά “ενεργοποιήσουμε”-όπως ορθότατα επισημαίνετε εις τό άρθρο σας- τήν ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ καί τήν ΣΚΕΨΗ ΜΑΣ,
    καί νά σταθεί αρωγός καί σοβαρός σύμμαχος τό Κράτος-ένα καινοτόμο πλέον Κράτος απελευθερωμένο επιτέλους από τά αριστερόστροφα ιδεοληπτικά, γραφειοκρατικά αγκάθια που μάς καθήλωσαν τόσες δεκαετίες καί βαλτώσαμε- νά σταθεί τό Κράτος αρωγός καί σύμμαχος εις κάθε ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΙΔΕΑ.! Έχουμε υποθαλάσσιο Πλούτο νά αξιοποιηθεί μέ υποθαλάσσιο τουρισμό (εκεί κι αν είναι τό “χρήμα”), μπορούμε νά κάνουμε ελεγχόμενη ιχθυοκαλλιέργεια, καθώς καί Θρησκευτικό Τουρισμό στά νησιά μας, (Πάτμος-Τήνος -Αίγινα κλπ.) καί χίλια δυό άλλα που θά μάς εξασφαλίσουν τεράστια οικονομική ανάπτυξη. ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ – ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΕΓΑΛΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ.!!!! (Γιά νά μήν πούμε ότι καί η ΑΘΗΝΑ μας, πρέπει οπωσδήποτε νά γίνει τό Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Κέντρο τών Επιστημών τής Φιλοσοφίας, τής Διδασκαλίας τών Αρχαίων Ελληνικών, καί τής Αρχαιολογίας καί νά συγκεντρώνει εκατομμύρια φοιτητών από όλόκληρο τόν πλανήτη.- Η ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ).

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.