Γύρνα πίσω…

Γράφει η Καλυψώ

Όλο τα πράγματα για να γίνουν σωστά πρέπει να έχουν μια σειρά, τάξη, οργάνωση και αξιοκρατία. Για να επιτευχθεί όμως αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένας μπροστάρης, ένας αρχηγός. Με λίγα λόγια ένας ηγέτης. Ένας πραγματικός ηγέτης και όχι νέας ματαιόδοξος εγωιστής (αυτοί εiναι και οι περισσότεροι) Και οι πραγματικοί ηγέτες είναι ταπεινοί και δεν επιδιώκουν να ηγηθούν.

Απλά οι καταστάσεις και οι συμπτώσεις κάποιες φορές τους φέρνουν μπροστά!!

Αυτό που δεν μπορούν να καταλάβουν ορισμένοι είναι, ότι δεν μπορούν και να ηγηθούν όσες γνώσεις του αντικειμένου τους να έχουν και φυσικά είναι δύσκολο να καθίσουν πίσω από κάποιον άλλον. Και αυτό διότι το εγώ τους δεν τους αφήνει να αναγνωρίσουν κανένα ως καλύτερο. Και εκεί αρχίζει το πρόβλημα

Επιτροπή  λοιμωξιολόγων.

Όλοι τους άξιοι επιστήμονες με εξαιρετικές γνώσεις και καθημερινή ενημέρωση, με επαφές στο εξωτερικό για ανταλλαγή εμπειριών και φυσικά στην πρώτη γραμμή, χωμένοι πραγματικά βαθιά στο πρόβλημα της εποχής και όχι στο ιδιωτικό ιατρείο εκ του ασφαλούς.

Και όμως, ακόμα και αυτοί οι άριστοι, φεύγοντας ο “ηγέτης” τους έχασαν τον δρόμο τους. Η ήρεμη αυτή δύναμη, ο Άνθρωπος, που τραβάει την προσοχή και εμπνέει εμπιστοσύνη, αυτό το “τέρας” της ψυχραιμίας, δεν άντεξε. Προτίμησε μετά από τόσες ύβρεις να κρατήσει την αξιοπρέπεια του και να επιστέψει στην καθημερινότητα του, στην οικογένεια του, την επιστήμη του, στην ταπεινότητα του (μια δύσκολη έννοια για τον Έλληνα).

Έτσι μας άφησε στους “επιστήμονες της τηλεόρασης”.

Η τηλεόραση και η δημοσιότητα για άλλη μια φορά έκανε τη δουλειά της. 

Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο διότι όλοι είδαμε τι του έσυραν κάποιοι… Αυτό που συμβαίνει πάντα.
Το σύνθημα είναι παλιό και  απλό.
“Τσιόδρα, γύρνα πίσω”. Δύσκολο. Του ζητάμε και μια συγνώμη για την παραδοσιακά αντικοινωνική ελληνική συμπεριφορά που υπέστη και είτε γυρίσει, είτε όχι τον ευχαριστούμε για ότι και όσα έκανε.

 * Αρχηγός είναι αυτός που έχει προσόντα αρχηγού, ο κορυφαίος, ο πρωτοπόρος, ο ψύχραιμος αλλά ο δυναμικός και αποφασιστικός. Ο κορυφαίος στον τομέα του, ο επικοινωνιακός, αυτός που εμπνέει τις μάζες και τον εμπιστεύονται. Και αυτός στις μέρες μας, την εποχή της πανδημίας είναι ένας και λέγεται Σωτήρης Τσιόδρας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.