Ενα βλήμα που το έλεγαν Κουβέλη…

Γράφει ο Ηριδανός 

Αυτό που έγινε δεν είναι ανασχηματισμός. Είναι η συμπλήρωση των κενών που άφησαν οι σύντροφοι Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου, λόγω του ηθικού πλεονεκτήματος 1000 ευρώ, ο Ζουράρης, λόγω του οχετού ύβρεων κατά Ολυμπιακού και Αρη, ο Βίτσας λόγω της αποχώρησης του σάκκου του μποξ, Μουζάλα.  Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλες δυνάμεις να τις κατεβάσει στο γήπεδο. Απόδειξη ο Στρατής  …ανώνυμος.  Όμως, κανείς δεν πάει με αυτόν που καταρρέει…

Είναι λάθος που ονομάζεται ανασχηματισμός Κουβέλη. Περίμενε όρθιος έξω από την σιδερένια εξώπορτα, επί του πεζοδρομίου της Ηρώδου Αττικού. Ο εξευτελισμός στον οποίο τον υπέβαλε ο Τσίπρας επί  39 μήνες είναι απάνθρωπος.

Ένας Θεός ξέρει ποιές ψυχολογικές καταστάσεις βίωσε εκεί ο Κουβέλης. Ας τις θεωρήσει και ως πέρασμα από το  purgatorium, δηλαδή το καθαρτήριο στο οποίο υποβάλλει η Καθολική Εκκλησία τους αμαρτωλούς. Ξέρει αυτός, ως άλλοτε θρησκευόμενος.

Ο  Κουβέλης αμάρτησε προδίδοντας τα πάντα: Απεχώρησε το 2010 από τον ΣΥΝ, επειδή αναδείχθηκε ο Τσίπρας πρόεδρος. Δεν το άντεξε η φιλαυτία του.  Συγκρότησε το κόμμα της Ανανεωτικής Αριστεράς, την ΔΗΜΑΡ, από την οποία τον πέταξαν έξω ως ανίκανο. Δυο εκλογικές αναμετρήσεις έχασε πανηγυρικά. Το μόνο του επιτευγμα: Ανοιξε την πόρτα  της εξουσίας στον  Τσίπρα.

Ο Κουβέλης δεν επέτρεψε την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Συνεργάστηκε με τον Τσίπρα   για  να πέσει η κυβέρνηση  Σαμαρά –Βενιζέλου , την ώρα που φαίνονταν τα πρώτα σημάδια της ανάκαμψης. Νόμιζε ότι πούλησε τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο,  που του είχαν προτείνει να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ενώ αποδέχθηκε, λίγο αργότερα, τους πρόδωσε, αλλάζοντας γνώμη. Όμως, ο Κουβέλης είχε πουλήσει την Ελλάδα στον Τσίπρα για ένα πιάτο φακή: Την επαναφορά του στην πολιτική ως υπουργός του.

Ο  Τσίπρας δεν είναι καλό παιδάκι. Δεν ξέχασε το 2010. Τότε που εγκατέλειψε ο Κυβέλης τον ΣΥΝ, καταγγέλλοντας τον. Τον κράτησε όμηρο της φιλοδοξίας του 39 ολόκληρους μήνες. Τον είχε στο περίμενε. Τον ανάγκαζε να κάνει δηλώσεις του είδους: «Αλέξη κράτα την κοινωνία” γελοιοποιώντας τον. Και χτες τον υπέβαλε στον  έσχατο εξευτελισμό: Τον έβαλε υπό τον Καμμένο, που τον είχε ονομάσει “άρχοντα των μαξιλαριών”, ως ο πάντα πρόθυμος να μετέχει της εξουσίας.

Θα είναι υπό τον Καμμένο για τον οποίο είχε δηλώσει ότι “δε νοείται για έναν αριστερό να βρίσκεται στην ίδια κυβέρνηση μαζί του”. Σήμερα βρίσκεται  στην ίδια κυβέρνηση, στο ίδιο κόμμα ΚΑΙ μάλιστα  υπό τον Καμμένο.

Αλλά δεν είναι αυτός ο ανασχηματισμός του Κουβέλη. Ούτε αυτό δεν χαρίστηκε στον Κουβέλη! Ο ανασχηματισμός λέγεται Στρατής. Ένας υπαλληλίσκος του Υπουργείου Πολιτισμού, αρχαιολόγος, ορκίζεται ως υφυπουργός Πολιτισμού! Τί ξεπεσμός και ποια απαξίωση για το Υπουργείο Πολιτισμού.  Δεν υπάρχει ούτε μισή επιστημονική σελίδα πουθενά γραμμένη από τον Στρατή. Το προσόν του είναι πώς ήταν πιστός στον ΣΥΡΙΖΑ από εποχής  4%! Αυτός ο ανασχηματισμός είναι δικός του. Οι έσχατοι των ΣΥΡΙΖΑ έσονται πρώτοι και ο Κουβέλης εισἐρχεται ως υποτακτικός του Καμμένου. Θα τον υπερασπιστεί στην Βουλή και για το σκάνδαλο με τα βλήματα. Ένα  βλήμα  και ο Κουβέλης:  Ο άνθρωπος χωρίς αρχές.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.