Ένα… πούρο δώρο μαζί με το μέρισμα

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Ωραίο το βίντεο που σκέφτηκαν να φτιάξουν οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού (Καρανίκα εσύ;) για να προβάλλουν το κοινωνικό μέρισμα που μοιράζει η κυβέρνηση.

Λίγο τα κουτιά για πούρα, λίγο το Mont blanc της υπογραφής, λίγο η συμπαθέστατη κοκκινοφορούσα κυρία στο περιστύλιο της Βουλής να διαβάζει από το autocue το πόσο δίκαιη πράξη είναι η διανομή του εφάπαξ βοηθήματος, όλοι μας ευθυμήσαμε.

Μόνο που ξέχασαν να αναφέρουν ότι για να “πετύχουμε” αυτό το “θεάρεστο” αποτέλεσμα, έπρεπε πρώτα να κατακτήσουμε την πρωτιά στον πίνακα του ΟΟΣΑ με τις χώρες που είχαν την μεγαλύτερη αύξηση στους φόρους.

Όχι μόνο ξεπεράσαμε τον μέσο όρο κατά πολύ (βρισκόμαστε κοντά στο 39% του ΑΕΠ αντί για 34%) αλλά το μεγαλύτερο μέρος αυτών των φόρων προέρχονται από τους έμμεσους φόρους, τα ειδικά τέλη κι όλα τα άλλα ευφάνταστα μέσα που ανακαλύπτουν οι κυβερνώντες για να αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων, των υπηρεσιών, της ενέργειας. Κρατούν έτσι καθημαγμένη την κατανάλωση και περιορίζουν τις παραγωγικές δυνατότητες.

Πάντως με αυτό το στυλό ο Τσίπρας θα πρέπει να υπέγραψε και την “παραχώρηση” των ΔΕΚΟ στο νέο Υπερταμείο. Μα καλά, πως τους η αριστερή ευαισθησία τους να οδηγούνται στις δαγκάνες των “ιδιωτών καρχαριών” ο δημόσιος πλούτος. Με αυτές τις εξυπνάδες δεν ξεσήκωνε τους συμπολίτες μας ο Τσίπρας;

Άντε και να δεχτούμε ότι τα δημοσιονομικά μέτρα έχουν μια κάπως πιο πρόσκαιρη (λέμε τώρα!) λογική και εν καιρώ  (έχουμε μπροστά μας την αιωνιότητα!) θα γίνουν κάποιες βελτιώσεις. Όμως τέτοιο ιδεολογικό άλμα πως αντέχεται από τους επαγγελματίες Αριστερούς;

Σε λίγο θα μας πουν ότι αρκούν οι ρυθμιστικές αρχές και η επιτροπή για να βάζουν όρια στην λειτουργία της αγοράς; Τόσο φιλελεύθεροι πια;

Υ.Γ. Μας αποτελείωσε ο Τσίπρας. Μετά το βίντεο παρωδία, ήρθε και η δήλωση με την οποία χαρακτηρίζει την Δημοκρατία… εργαλείο της συνωμοσιολογίας και τους πολίτες ως μάζες. Ποιοι θεσμοί; Ποια ελεύθερη βούληση; Στο τσακ, μου φαίνεται, την γλιτώσαμε την δικτατορία του προλεταριάτου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.