Ευτυχώς που υπάρχει και η ΔΕΘ

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης 

Ευτυχώς που υπάρχει η ΔΕΘ και δείχνει ο Τσίπρας το “ταλέντο” του

Τρεις χρονιές τρεις ΔΕΘ με ατέλειωτες υποσχέσεις και τεράστια ψέμματα βγαίνουν με τρομερή ευκολία  από το στόμα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, παίρνοντας φυσικά το ανάλογο σοβαρό ύφος και την κλεμμένη Παπανδρεϊκή φωνή για να γίνει πειστικότερος. Την επομένη;; μην “είδατε τον Παναγή”.

Ούτε μια, μα, ΟΥΤΕ ΜΙΑ από τις υποσχέσεις του δεν πραγματοποιεί. Ούτε μισή θα έλεγα, έστω για τους τύπους.

Όλο αυτό το θέατρο που στήνει εδώ και τρία χρόνια στην ΔΕΘ και όχι μόνο, δεν έχει προηγούμενο και δεν μπορεί κάποιος να το ονοματίσει.  Δεν μπορείς να το πεις ούτε, ψέμα. Κάπως αλλιώς λέγετε και δεν υπάρχει σε κανένα Ελληνικό λεξικό. Θα μπορούσαμε όμως να το ονομάσουμε απλά, “Τσίπρας”.  Τα λέει όλα.

Μιας και ήρθε πάλι η ώρα που ο Τσίπρα να ανέβει στην ΔΕΘ για να πει ότι καλά αυτός ξέρει, θα ήθελα να θυμηθείτε όλες τις προηγούμενες υποσχέσεις του και από στις τρεις ΔΕΘ ανά χρονική σειρά, για να δείτε τι ΘΑ έκανε αν δεν ήταν αυτός τόσο μεγάλος ψεύτης και εσείς  τόσο μεγάλα “κορόιδα” που τρέξατε πίσω από έναν τύπο που με άνεση ξεστόμιζε υποσχέσεις (σεισάχθεια, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, αύξηση συντάξεων και μισθών μείωση της ανεργίας κλπ) λες και οι άλλοι αν είχαν περιθώρια δεν θα τα έκαναν, τον Τσίπρα και εσάς περίμεναν…. Δεν είχατε καν την απλή λογική να σκεφτείτε, “αφού υπάρχουν τόσα περιθώρια γιατί δεν θα τα έκαναν οι άλλοι”;; άρα υπάρχει λάκκος….

Τώρα πάρτε ένα μαντήλι (προτείνω Καλαματιανό) και καθίστε μπροστά στην τηλεόραση να απολαύσετε τις νέες υποσχέσεις-φούμαρα που για τέταρτη φορά θα σας πουλήσει και κλάψτε με μαύρο δάκρυ….

Είπαμε. ευτυχώς που υπάρχει η ΔΕΘ και δείχνει ο Τσίπας το “ταλέντο” του στο ψέμα και εσείς να θυμάστε πόσο κορόιδα σας έπιασε.

79ης ΔΕΘ 2014

Μια σειρά προγραμματικών δεσμεύσεων, συνολικού κόστους 13,5 δισ. ευρώ  παρουσίασε από το βήμα της 79ης ΔΕΘ το βράδυ του Σαββάτου ο Αλ. Τσίπρας.

Μεταξύ των άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε για αύξηση του αφορολόγητου στις 12.000 ευρώ, κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και θέσπιση φόρου μεγάλης ακίνητης περιουσίας με αφορολόγητο όρο τις 500.000 ευρώ, επιστροφή του δώρου Χριστουγέννων στους συνταξιούχους κάτω των 700 ευρώ μικτών αποδοχών, αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, αύξηση του επιδόματος ανεργίας, κατά περίπτωση εξέταση και διαγραφή κόκκινων δανείων κ.ά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Βελλίδειο παρουσίασε δέσμες μέτρων  και παρεμβάσεων σε τέσσερα πεδία και ειδικότερα:
– Την αποκατάσταση της ανθρωπιστικής κρίσης,
– Τη στοιχειώδη επανεκκίνηση της οικονομίας,
– Την ανάκτηση της εργασίας και
– Τον θεσμικό μετασχηματισμό του κράτους

Παράλληλα, επέμεινε στην αναγκαιότητα προσφυγής στις κάλπες, με το σκεπτικό ότι μόνο μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή θα έχει την δυνατότητα και την νομιμοποίηση να διαπραγματευτεί για το χρέος, ενώ για μία ακόμη φορά κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για «παράδοση» στις επιθυμίες της κυβέρνησης του Βερολίνου.

Μίλησε επίσης για την επιδίωξη μιας εθνικής και κοινωνικής «συμφωνίας μακράς πνοής στη μεγάλη, συλλογική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

«Δε ζητάμε εκλογές γιατί βιαζόμαστε να κυβερνήσουμε. Ζητάμε εκλογές γιατί δε μπορεί άλλο να περιμένει ο τόπος και να υπομένει ο λαός μας. Ζητάμε εκλογές γιατί το απαιτεί το συμφέρον του λαού και του τόπου. Ζητάμε ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας και ακόμα πιο ισχυρή κοινωνική συμπόρευση και στήριξη για να διεκδικήσουμε τη καλύτερη δυνατή συμφωνία προς όφελος του λαού μας, στην Ευρώπη», είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε ότι το δίλημμα συνοψίζεται στο «ΣΥΡΙΖΑ ή Νέα Δημοκρατία».

Περιέγραψε το περιεχόμενο και τους στόχους της διαπραγμάτευσης ως εξής:
– Τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους της ονομαστικής αξίας του χρέους, ώστε να γίνει βιώσιμο. Έγινε για τη Γερμανία το 1953. Να γίνει και για την Ελλάδα το 2014.
– «Ρήτρα ανάπτυξης» στην αποπληρωμή του υπόλοιπου, έτσι ώστε να εξυπηρετείται από την ανάπτυξη και όχι από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού.
– Περίοδο χάριτος στην εξυπηρέτησή του, για την άμεση εξοικονόμηση πόρων για την ανάπτυξη.
– Εξαίρεση του προγράμματος δημόσιων επενδύσεων από τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.
– Συμφωνία για «Ευρωπαϊκό New Deal», με δημόσιες επενδύσεις και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
– Ποσοτική χαλάρωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, με απευθείας αγορά κρατικών ομολόγων.

Oι εξαγγελίες του κ. Τσίπρα συνολικού κόστους 13,5 δισ, ευρώ, ήταν διαρθρωμένες ως εξής:

– Πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης – κόστος 2 δισ. Ευρώ.
– Μέτρα για την επανεκκίνση της οικοονομίας – κόστος 6,5 δισ. Ευρώ – με εκτιμώμενο όφελος 3 δισ. Ευρώ
– σχέδιο για την ανάκτηση της εργασίας – κόστος 5 δισ. Ευρώ

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=631053

 

80η ΔΕΘ 2015

Tο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, στην 80η Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Όταν η κουβέντα ήρθε στα εγκαίνια της 80ής Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), ο Αλέξης Τσίπρας είπε: «δεν πειράζει που δεν έκανα εγώ τα εγκαίνια ως πρωθυπουργός. Τα επόμενα οχτώ χρόνια, θα έχω τη δυνατότητα…» και αμέσως όλοι γέλασαν.

Νωρίτερα,  ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «τα βήματα που έχω να κάνω μπροστά μου είναι βήματα σίγουρα, τα δύσκολα είναι πίσω μας».

Απορρίπτοντας την πρόταση για κυβερνητική συνεργασία που του έκανε μέσω Τύπου ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο απερχόμενος πρωθυπουργός είπε: «Για ποιο λόγο τόσο ξαφνικά με έχει συμπαθήσει ο κ. Μεϊμαράκης; Όταν βγαίνει και με λέει ‘ψευτράκο’, ‘πονηρούλη’ και ‘πολιτικό αγύρτη’ πώς είναι δυνατόν να λέει ότι θέλει να συνεργαστούμε; Αυτό είναι υποκρισία!». «Δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ διότι οι προγραμματικές μας  διαφορές είναι πολύ μεγάλες, δεν υπάρχει κοινός στόχος. Θέλουμε να γκρεμίσουμε αυτά που η Ν.Δ. και ο κ. Μεϊμαράκης θέλει να διατηρήσει», ξεκαθάρισε.

http://tvxs.gr/news/ekloges-septembris-2015/kybernitiko-programma-toy-syriza-paroysiazei-sti-deth-o-tsipras-0

 

81η ΔΕΘ 2016

Αλλαγή σελίδας στη χώρα με πέντε βήματα περιέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εγκαινιάζοντας την 81η ΔΕΘ, σημειώνοντας παράλληλα πως μπαίνει τέλος σε κάθε συζήτηση για τυχόν πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Επανέλαβε πως τα έσοδα από τον διαγωνισμό για τις άδειες θα επιστρέψουν στον λαό.

Για τον ΕΝΦΙΑ εξήγγειλε σε πρώτη φάση επέκταση απαλλαγών μέσα στο 2017, ενώ μίλησε για αντικατάστασή του από έναν δικαιότερο φόρο μέσα στην επόμενη διετία.

Το πρώτο βήμα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, είναι το θετικό κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης. Ειδικά για τη διαπραγμάτευση επί των εργασιακών, σημείωσε πως «έχουμε έναν ακατάβλητο σύμμαχο, το ευρωπαϊκό κεκτημένο».

Δεύτερο βήμα, είπε ο κ. Τσίπρας, είναι το θέμα του χρέους, σε συνέχεια των σχετικών αποφάσεων του Eurogroup.

Τρίτο βήμα είναι η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα επαναγοράς ομολόγων της ΕΚΤ, με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού, την αποκατάσταση της ρευστότητας, την άρση των κεφαλαιακών περιορισμών και την έξοδο στις αγορές.

Τέταρτο βήμα είναι η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης για το 2017 και πέμπτο, η βιώσιμη και διαρκής δίκαιη ανάπτυξη, που δεν θα καταγράφεται μόνο στους δείκτες, αλλά και στην καθημερινότητα των πολιτών.

ΕΝΦΙΑ

Αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ ο πρωθυπουργός εξήγγειλε επέκταση απαλλαγών μέσα στο 2017, ενώ μίλησε για αντικατάστασή του από έναν δικαιότερο φόρο μέσα στην επόμενη διετία. Επίσης, εξήγγειλε μείωση έμμεσων φόρων εντός διετίας.

Ακόμη, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για το πάγωμα των ασφαλιστικών οφειλών των ελεύθερων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ που καθίστανται ληξιπρόθεσμες ώς και τις 31/12/2016, ώστε να μπορούν να είναι ασφαλιστικά ενήμεροι εάν είναι συνεπείς στις τρέχουσες οφειλές του.

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=827776

 

82 ΔΕΘ 2017 …..Στο ίδιο έργο θεατές, μια από τα ίδια

2 σκέψεις σχετικά με το “Ευτυχώς που υπάρχει και η ΔΕΘ

  • 30/08/2017, 21:31
    Permalink

    Τι τα αναμασάμε; προπροπέρσινα ξινά σταφύλια!! Χαχαχα!

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.