Ακούσαμε τον Σαμαρά και είδαμε τι σημαίνει ήθος
Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Ακούσαμε τον Σαμαρά και είδαμε τι σημαίνει ήθος , παιδεία, επιχειρήματα, ψυχικός και πολιτικός πολιτισμός.
Μας ανέλυσε τι ακριβώς έκανε με το Σκοπιανό, γιατί το έκανε, πώς το έκανε και επισήμανε γιατί είναι ενωμένη η ΝΔ, παρά του ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κάνουν ανήθικες προσπάθειες να τη διχάσουν . Αυτά μπορείτε να τα δείτε.
Εμείς αντικειμενικά παρατηρήσαμε ότι η ομιλία του είναι η υλοποίηση της αρμονίας και της πραγματικότητας .
Απέδειξε τη μάχη την οποία έδωσε για να μη παραδώσει τ όνομα, και το τονίζουμε γιατί οι συκοφαντίες οι οποίες ελέχθησαν για τον Σαμαρά, δεν είχαν ξαναλεχτεί για κανένα πολιτικό πρόσωπο, φυσικά απτούς ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Κυριάρχησε!
Μαχητική και πολιτισμένη Αλήθεια παρατηρήσαμε και στον λόγο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος έπεισε με πραγματικά και ουσιαστικά επιχειρήματα για την ορθότητα της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε στην κυβέρνηση της ασυνεννοησίας, για το θέμα του Σκοπιανού. Ήταν μια ευκαιρία να ξεφλουδιστούν όλα τα άτομα της Βουλής και να φανεί η αρνησιπατρία τους.
Στον Κοτζιά δεν έχει αξία να αναφερθούμε. Έδειχνε μόνο καιροσκοπισμό και με αμηχανία έλεγε συνεχώς ψέματα που τον συνέφεραν για να μείνει στη θέση που πάντα ονειρευόταν στα καλά του όνειρα, την οποία κατέκτησε χωρίς αξία με άπειρα ψέματα.
Για τον Π. Καμμένο θα σας μεταφέρω (σαν ρεπορτάζ) μόνο τι άκουσα στο συλλαλητήριο της ίδιας ημέρας στο Σύνταγμα.
Μέσα στα δακρυγόνα, στις άπειρες κλούβες και στην Αστυνομία που έδειχναν τον φόβο της ακυβερνησίας, όλοι έλεγαν ό,τι χειρότερο υπάρχει για άνθρωπο, για τη ψυχή του , για τη νοημοσύνη του, για τη λογική του, για την υποτίμηση που κάνει στον κόσμο, για τις κοροϊδίες του, για τις υποκρισίες του. Δεν τον έχει σε εκτίμηση κανένα άτομο . Αν τον είχε ψηφίσει, έχει πολλές τύψεις που τον έβαλε στη Βουλή. Ζητά ο ψηφοφόρος του πλέον εξιλέωση.
Για τον Τσίπρα όλοι εξαγριωμένοι, έλεγαν ανάλογα λόγια με αυτά για τον Καμμένο , όλοι μετανοιωμένοι που τον έφεραν ,και όλοι απορημένοι που δεν υπολογίζει τον ελληνικό λαό ο οποίος τον εξέλεξε.
Δεν έβρισκαν κάποια λογική εξήγηση γιατί το κάνει, αφού χάνει πολλές ψήφους και βλάπτει τη χώρα φανερά. Υπέθεσα σαν λογική εξήγηση, ότι έχει δει όνειρο πως κάποια στιγμή θα ικανοποιεί τα πολλά συμπλέγματα που έχει αυτός και η σύζυγός του, όχι στην Ελλάδα που παίρνει πλέον μονοψήφιο ποσοστό, αλλά στο εξωτερικό. Για αυτό κάνει τα χατίρια των έξω, είτε τα πιστεύει είτε όχι. Δεν έχει πρόβλημα σε αυτό, γιατί δεν έχει ιδεολογία. Την πουλάει εν ριπή οφθαλμού για να ζήσει το όνειρο του. Για αυτό έκαιγε πόλεις και ανθρώπους, για αυτό συκοφαντούσε, για αυτό έβριζε τους Αμερικανούς και τώρα πλέει σε πελάγη ευτυχίας όταν είναι μαζί τους, για αυτό έβριζαν χυδαία τους βασιλείς και μετά γελούσαν θερμά μαζί τους και απολάμβαναν τη βασιλική παρέα.
Με βάση αυτά τα γεγονότα λοιπόν, υποθέτουμε ότι δεν υπολογίζει τον ελληνικό λαό , γιατί το όνειρο του είναι να κάνει καριέρα πολιτικού έξω, να μάθει αγγλικά, και να του κάνουν δώρο την τοποθέτηση της συζύγου του ως πρύτανη σε κάποιο ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο αφού τους κάνει όλα τους τα χατίρια. Ψυχολογώντας τον, πιστεύουμε ότι θα ήθελε και ένα Νόμπελ για το <εγώ> του, άλλο αν δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Φυσικά ως γνήσιος εκπρόσωπος του υλισμού θα ήθελε και άλλα λέει η ψυχανάλυση μας.
Την Ελλάδα την έχει χρεώσει πολλά δις από ανικανότητα, πονηρία και συμφέρον. Κάνει πολλούς διορισμούς , παρέχουν κάνναβη για να μη καταλαβαίνει ο κόσμος, αλλά όλοι πλέον, τους έχουν καταλάβει. Ειδικά τώρα που καταπάτησαν την αξία της πατρίδας δεν τον συγχωρούν. (Αν και το είχε πει πριν από τις εκλογές του 15,ότι θα την καταπατήσει. Γιατί τον ψήφισαν άρα;)
Αυτή τη ψυχολογική εξήγηση βρίσκουμε στο γιατί δεν υπολογίζει καθόλου τον ελληνικό λαό και φέρεται σαν τύραννος. Αποβλέπει σε ανταλλάγματα προσωπικά στο εξωτερικό.
Φανταστείτε πού έφτασαν για να δώσουν κάνναβη οι γονείς στα παιδιά τους και αυτοί να τα πατρονάρουν όπως θέλουν, μέσω των σχολείων η άλλων ομάδων.
Είπε δημόσια μια βουλευτίνα τους άσχετη , ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν με καισαρική είναι επιθετικά . Τα παιδιά αυτά είναι το αντίθετο από επιθετικά, γιατί δεν έχουν δώσει την πρώτη μάχη για να περάσουν απτή φυσιολογική οδό, τα έχουν βρει έτοιμα και πρέπει να γίνουν πιο μαχητικά. Μη ξεγελαστούν οι γονείς. Το λένε πάλι για το συμφέρον τους.
Τέλος μετά από τη ψηφοφορία να πούμε ένα μπράβο στον Δημήτρη Καμμένο που ψήφισε σύμφωνα με τη συνείδησή του .
Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΞΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΠΥΡΡΟΥ.
Η ομιλία του Αντ. ΣΑΜΑΡΑ στη Βουλή ηταν πράγματι υποδειγματική! Θέσεις και διευκρινίσεις για τις ενέργειες του στο παρελθόν ξεκάθαρες , μια και δεν έχει να κρύψει η να φοβηθεί για τίποτε. Ανέδειξε τις τεράστιες διαφορές της πολιτικής της ΝΔ από ττις ασυναρτησίες καΙ.τον ενδοτισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Η ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.! Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΕΝΤΙΜΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΦΩΝΗ, ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΨΥΧΗΣ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΗΘΟΥΣ.! ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.! ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ, ΕΦΤΑΣΕ.!
ΚΙ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΙΛΩΣΟΥΝ , ΕΠΙΤΥΓΧΑΝΟΥΝ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΤΟΝ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΣΤΑ ΥΨΗ, ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ, ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.! ΔΙΟΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ.! ΚΑΙ “ΑΓΕΙ ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΣ ΦΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.!”