Αυτή είναι η ΔΑΠ; Μην τους αφήσετε

Γράφει ο Στέφανος Νικολαΐδης, Φοιτητής Ιστορικού – Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ

Τις τελευταίες μέρες έχει γίνει ένας σχετικός χαμός με το ζήτημα της αντιγραφής των 106 φοιτητών του Πανεπιστημίου Πατρών. Ένα ζήτημα που έχει βρει συνήγορο σύσσωμη τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού ιδρύματος. Κατά συνέπεια, έπειτα από παρέμβαση του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη η εν λόγω γαλάζια φοιτητική παράταξη απειλείται με διάλυση και καρατόμηση, αφού ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε και επίσημα την παραίτηση του Γραμματέα της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πατρών.

Από το παρόν κείμενο μην περιμένετε καμία επικοινωνιακή πολιτική της φαμφάρας.. Ορθώς έπραξε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και ζήτησε την παραίτηση των ενορχηστρωτών αυτής της τζάμπα μαγκιάς. Άλλωστε, τέτοιες ιταμές πρακτικές δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με το πνεύμα της αξιοκρατίας, και δη της αριστείας, που θέλει να εμφυσήσει ο Κυριάκος ο Μητσοτάκης στη νέα γενιά της Πατρίδας. Κυρίως δε, τέτοιες ιταμές πρακτικές έρχονται σε πλήρη σύγκρουση και με τις πρόσφατες εξελίξεις στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τον υιό Τραγάκη. Εξελίξεις αν μη τι άλλο πολλά υποσχόμενες, εξελίξεις που διαπνέονται από ένα νέο επαναστατικό αέρα κατά του νεποτισμού και του πελατειακού κράτους έπειτα από πολλές δεκαετίες στη χώρα μας.

Ευτυχώς, η ΟΝΝΕΔ έσπευσε να καταδικάσει -διά του Προέδρου Κώστα Δέρβου- άμεσα το γεγονός κι επικαλέστηκε τον ίδιο το νόμο, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι εμπνέεται και η ίδια από το ίδιο όραμα με τον Πρόεδρο του κόμματός της. Μέχρι και η υπόλοιπη γαλάζια φοιτητική παράταξη ανά την επικράτεια κατήγγειλε τη ΔΑΠ Πατρών, δείχνοντας στην φοιτητική κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία κατ’ επέκταση πως τέτοιες χυδαίες μέθοδοι δεν χαρακτηρίζουν το σύνολο της ΔΑΠ, αλλά αποτελούν απλώς ένα μεμονωμένο περιστατικό. Αποτελούν την εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα.

Τον κανόνα ότι μέσα στη ζούγκλα των Πανεπιστημίων, μέσα στο μίνι Εξαρχιστάν των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων μόνος αντάρτης και θεματοφύλακας της Δημοκρατίας και της Ασφάλειας είναι η ΔΑΠ.. Ναι, έχει πολλά κουσούρια και χρόνιες παθήσεις. Ναι, σε μεγάλο βαθμό διακρίνεται περισσότερο από το παραγοντιλίκι παρά από τη στέρεη ιδεολογική κατάρτιση. Εντούτοις, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τις άλλες φοιτητικές παρατάξεις οι οποίες μέσα από τις μολότοφ, τις απειλές, τα βαποράκια και τα πλαστά πτυχία έφθασαν να εκλέγουν μέχρι και Πρωθυπουργούς… Άλλωστε, οι χρόνιες παθήσεις της ΔΑΠ δεν οφείλονται στην ίδια φυσικά. Αποτελούν απόρροια της μεγάλης εκπαιδευτικής προδοσίας του Ανδρέα Παπανδρέου με το Νομοσχέδιο του 1982. Όταν η κομματοποίηση βαφτιζόταν “πολιτικοποίηση”, όταν η ελεύθερη διακίνηση ναρκωτικών βαφτιζόταν “ελεύθερη διακίνηση ιδεών”….Μιας προδοσίας που στοιχειώνει και το σήμερα…

Σήμερα, 35 χρόνια αργότερα, πλέον είμαστε εμείς η γενιά που τσάκισε η Κυβέρνηση της Αριστεράς και των Μνημονίων . Τσάκισε τη ζωή, τσάκισε τα όνειρά μας. Από πολλούς έκλεψε την εργασία, έκλεψε το ρομαντισμό και το χαμόγελο… Σε κάποιους έκλεψε ακόμα και τη χώρα, αφού τους ανάγκασε να φύγουν μετανάστες στο εξωτερικό.

Τι σχέση έχει επομένως με όλα αυτά η ΔΑΠ; Αυτή είναι η ΔΑΠ; Παραστάτης κι εκπρόσωπος του φοιτητικού παρακράτους, μέρος του οποίου λογίζεται και η αντιγραφή προφανώς;

Η Πολιτεία αύριο θα έχει εμάς ανάγκη για να ξαναχτίσει την Πατρίδα. Καμία αλλαγή δεν μπορεί να γίνει σε αυτόν τον τόπο χωρίς εμάς στην πρώτη γραμμή. Η Ελλάδα μάς έχει ανάγκη. Μαχητικά, αποφασιστικά, με όλες μας τις αντιρρήσεις και τις επιφυλάξεις οφείλουμε όλοι, εντός κι εκτός Πανεπιστημίου, να πάρουμε στα δικά μας χέρια την υπόθεση της μεγάλης ανατροπής. Γιατί, ναι, εμείς πάνω από όλους έχουμε δικαίωμα για μία Πατρίδα ελεύθερη και δημοκρατική.. Για μία Πατρίδα που μεταλαμπαδεύει πάνω στα νιά βλαστάρια της τα ιδανικά της Ισότητας, της Αριστείας, της Διαφάνειας και της Αξιοκρατίας.

Μην τους αφήσετε να κλέψουν και την Ελπίδα! Μην τους αφήσετε να κλέψουν και το Μέλλον! Το Μέλλον ανήκει στη νέα γενιά, στον κόσμο της δουλειάς, στον κόσμο της δημιουργίας.

Ειδικά όλοι εσείς που έχετε επιλέξει από την ανατολή της ζωής σας το μονοπάτι της αλήθειας και της ευθύνης, μην τους αφήσετε να σας κάνουν σαν κι αυτούς! Η δική μας νεολαία χαράσσει νέους φιλελεύθερους δρόμους. Όσο κι αν κάποιοι αισθάνεσθε ότι τίποτα δεν πάει καλά, όσο κι αν κάποιοι αισθάνεσθε ότι τα αγαθά δεν αποκτώνται με κόπους στην Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ και των κομματικών διορισμών, μην επιδίδεστε σε αντιγραφές!

Ένα πράγμα πρέπει να θυμόμαστε αδέρφια: αγωνιστές και ήρωες δεν είναι οι ήρωες της μίας βραδιάς, αλλά αυτοί που δίνουν τον καθημερινό αγώνα για τις Ιδέες τους… Όχι για την ιδέα της Αντιγραφής, της Διαπλοκής και των ανήθικων συνεταιρισμών… Κι ο αγώνας αυτός θα έχει πολλά στάδια, αναφορικά μα και κατηφορικά…

Να τιμάτε εν κατακλείδι αυτόν τον αγώνα που με θάρρος επιλέξατε να δώσετε! Να τιμάτε τη δημοκρατική σας αυτή επιλογή! Ανήκουμε στο χώρο της αστικής δημοκρατίας, δεν είμαστε μέλη του Ρουββίκωνα, ούτε άλλων κυβερνητικών ταγμάτων εφόδου…

Ας αγωνιστούμε μόνο για την ασφάλεια και την τάξη μέσα στα Πανεπιστήμια! Ας πρωτοπορήσουμε με το να μην καλύπτουμε τους κομματικούς μας φίλους… Ας ταράξουμε τους πάντες στη νομιμότητα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.