Και μετά τον Τσίπρα, τι;

Γράφει ο Ηλίας Γεωργουλάκος, Δικηγόρος
Ζούμε μέρες πένθιμες, αλλά δεν ευθύνονται αυτές για την διάχυτη πικρία και απογοήτευση. Πρόσθεσαν μια μεγάλη πληγή στο πολυτραυματισμένο σώμα της ελληνικής κοινωνίας που έπαθε -κι αν έμαθε- ίσως είναι πια αργά για να το αποδείξει.
Ο Τσίπρας έχει τελειώσει. Το καλοκαίρι του ’15, μπορεί να του βγήκε το χαρτί της πολιτικής αιμοκάθαρσης, επειδή βόλευε τους Ευρωπαίους και δεν είχε αντίπαλο μετά το δημοψήφισμα, όμως τώρα δεν είναι σε θέση να δημιουργήσει νέο εσωκομματικό ρήγμα για να κάνει ρελάνς, ακριβώς επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει άλλο λίπος να κάψει. Έχει στεγνώσει, η κοινωνία του έχει γυρίσει την πλάτη, οι πιστοί οπαδοί του που τον λάτρεψαν σε ένα βράδυ, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο τον απαρνιούνται, γιατί είναι επαγγελματίες ποντικοί και ξέρουν πότε να εγκαταλείψουν το καράβι.
Μαζί με τον Τσίπρα, τελειώνει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο πολιτικός απατεώνας που δεν δίστασε να τελειώσει σε μια νύχτα τον πολιτικό του πατέρα για να πάρει ένα καφενείο συνιστωσών στα χέρια του και να το κάνει με τη βοήθεια συγκεκριμένων οικονομικών κύκλων κόμμα εξουσίας, μπορεί να κατάφερε να αποκοπεί από τον Λαφαζάνη, μπορεί να πέτυχε να τιθασεύσει τον Νίκο Παππά, μπορεί να κράτησε πολιτικά στη ζωή την ντροπή που λέγεται Καμμένος, όμως τώρα πια δεν αντέχει την πίεση της κοινωνίας και την αδιαφορία των θεσμών και των επιχειρηματιών που βλέπουν ότι πια δεν τους εξυπηρετεί.
Μετά τον Τσίπρα, τι λοιπόν; Αν το βλέπει κανείς από την σκοπιά των Ευρωπαίων, σίγουρα αναζητείται εθελόδουλος. Γιατί τόσο χρήσιμος ηλίθιος που θα κοροϊδέψει τόσους άχρηστους ηλίθιους, δεν πρόκειται να βρεθεί.
Από την σκοπιά της απογοητευμένης κοινωνίας αναζητείται ένας άνθρωπος που θα δώσει μια λύση και ένα τέλος σε αυτό το μαρτύριο. Θέλεις έτσι, θέλεις αλλιώς, νομίζω ότι η κοινωνία ωρίμασε αναγκαστικά τα τελευταία χρόνια και αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από την όλη ιστορία. Γυρίζει οριστικά την πλάτη στον κρατικοδίαιτο λαϊκισμό. Το θέμα είναι να επιβιώσει. Κάποιος, όμως, πρέπει να τη βγάλει στο ξέφωτο.
Η μόνη εναλλακτική είναι η ΝΔ. Όχι επειδή το λένε οι δημοσκοπήσεις. Αν ίσχυαν οι δημοσκοπήσεις, η Ντόρα θα ήταν πρόεδρος της ΝΔ και ο ΓΑΠ ακόμα Πρωθυπουργός. Η λογική το λέει. Σε πολλούς δεν αρέσει ο Μητσοτάκης. Είμαι ένας από αυτούς. Δεν μου αρέσει, όμως, και η εσωστρέφεια και η μόνιμη κλάψα της κεντροδεξιάς πολυκατοικίας. Κάνει λάθη, όπως όλοι. Δεν μιλάει στην ψυχή του δεξιού. Το προφίλ του είναι φύσει αριστοκρατικό. Πίνει γαλλικό καφέ σταυροπόδι. Δεν μπορεί να πάει στο καφενείο και να μιλήσει με τον οικοδόμο και τον αγρότη.
Αυτά τα ξέρουμε και τα βλέπουμε όλοι. Πόσοι λαϊκοί εθνοσωτήρες, όμως, τα έκαναν όλα αυτά άψογα και τώρα παρακολουθούν βουβοί από την ασφάλεια της ευρωπαϊκής πολυθρόνας ή τη ζεστασιά της ταβέρνας; Τόσα χρόνια αυτοί δεν κυβερνούσαν; Δεν ευθύνονται κι αυτοί; Δεν τους ψήφιζε ο κόσμος;
Να κάνουμε κριτική στον Κυριάκο και πολύ αυστηρή, μάλιστα. Να επισημαίνουμε πρώτοι τα λάθη και να γκρινιάζουμε όταν και όπως πρέπει. Αυτή τη μιζέρια που έχει γίνει καραμέλα για τον Κούλη τον φιλελέ γιο του Μητσοτάκη που δεν κάνει, να την αφήσουμε. Δεξιούς Λαζόπουλους δεν χρειαζόμαστε. Εδώ δεν παίζεται το μέλλον ενός κόμματος που έχει κάνει τον κύκλο του. Παίζεται το σήμερα και το αύριο μιας χώρας που ζούσε και θα ζήσει και μετά από εμάς.

3 σκέψεις σχετικά με το “Και μετά τον Τσίπρα, τι;

 • 07/08/2018, 20:37
  Permalink

  ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ! ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!

  Σχολιάστε
 • 08/08/2018, 05:01
  Permalink

  Καλά θά κάνουν οι Έλληνες νά σοβαρευτούν!!!! καί νά αφήσουν τά : ‘Κούλης” και παρόμοιες ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ! διότι απλά.. ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!!!! Στήν Ελλάδα κυβερνά τό ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ τών μπαχαλάκηδων τρομοκρατών που στηρίζεται στό “βαθύ ΠΑΣΟΚ” καί στόν ΣΥΡΙΖΑ.! καί ρίχνει όλες τίς δεξιές κυβερνήσεις. Καί αυτό τό αριστερό παρακράτος που έχει ρημάξει τήν Ελλάδα εδώ καί 40.! χρόνια, γιά νά ΞΕΔΟΝΤΙΑΣΤΕΙ ώστε αυτήν τήν φορά νά ΜΗΝ κάνει καί πάλι τά ίδια “καμώματα” καί ρίξει καί τήν επόμενη Κυβέρνηση, θά πρέπει η νέα κυβέρνηση τής ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, νά έχει ΙΣΧΥΡΟΤΑΤΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. Διότι μόνον τότε θά μπορέσει νά νομοθετήσει ΑΥΣΤΗΡΟΤΑΤΑ γιά τούς μπαχαλακηδες-τρομακράτες καί τούς εγκληματίες καί επιτέλους νά τούς ΦΥΛΑΚΙΣΕΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ, καί ΜΟΝΟΝ τότε θά ΣΩΘΟΥΜΕ από τόν ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΚΑΡΚΙΝΟ που μάς τρώει τά σωθικά,εδώ καί 40.! χρόνια, καί μόνον τότε η ΕΛΛΑΔΑ θά προοδεύσει! -Καί επίσης ΜΟΝΟΝ με ισχυρή αυτοδυναμία η ΝΔ, θά αλλάξει τόν εκλογικό νόμο τής απλής αναλογικής τού ΣΥΡΙΖΑ, καί θά εκλέξει καί ΠτΔ, σέ ένα χρόνο.! Στήν αντίθετη περίπτωση, αν ΔΕΝ έχει ισχυρή αυτοδυναμία η ΝΔ, θά πάμε γιά εκλογές σέ λίγους μήνες, εξαιτίας της εκλογής ΠτΔ, καί θά πάμε σέ εκλογές μέ τήν ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, και θά ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΑΘΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΚΥΒΕΡΝΗΣΙΑ, μέ τήν αριστερά νά υπονομεύει τά ΠΑΝΤΑ, καί τότε.. απλά θά αυτοκαταστραφούμε!!!! Γιαυτό ας ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ.! καί νά κόψουμε τά “ΝΑΖΙΑ” τύπου :: “δέν μού αρέσει ο Κυριάκος” κλπ κλπ.. ΔΙΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ περισσότερο καί από ΤΡΑΓΙΚΗ.!!!!

  Σχολιάστε
 • 10/08/2018, 11:05
  Permalink

  Αντε να πείσεις τους δεξιούς που έχουν κολλήσει οτι αυτοί που μας έφεραν εδώ δεν μπορούν να μας σώσουν ή οτι ο Σαμαράς έκανε τραγικό λάθος που συνεργάστηκε με τον Βενιζέλο και άλλα τέτοια. Είναι δε τόση η εμμονή που εγώ τον τελευταίο καιρό είμαι περισσότερο οργισμένος μ’ αυτούς. Γιατί αυτοί αποστασιοποιήθηκαν απο Καραμανλή και Σαμαρά, ψηφίζοντας ΧΑ, ΛΑΟΣ ακόμα και ΣΥΡΙΖΑ Ή ΑΝΕΛ, ή απέχοντας για να λένε τώρα οτι ο Σαμαράς έφερε το ΣΥΡΙΖΑ.Πλήρης σύγχυση στο κρανίο και η μαλ….ία πάει σύννεφο. Τα πράγματα είναι δύσκολα γιατί έχει χαθεί η κοινή λογική και η πρόθεση για τι κοινό καλό που συνεπάγεται και το ατομικό καλό. Η Ελλάδα κινδυνεύει απο τους Έλληνες, ενώ ο διεθνής περίγυρος είναι σε πλήρη αναστάτωση και ανακατάταξη. Η ασταθής Τουρκία και η επίθεση της κυβέρνησης στη Ρωσία δεν θα έχουν καλά αποτελέσματα. Ήδη οι Ρώσοι μιλούν για τη δημοκρατία της Β. Κύπρου και δεν ευνοούν την εξόρυξη φυσ.αερίου απο εμάς και Κύπρο αφού αυτό θα περιορίσει δικές τους εξαγωγές κλπ, κλπ. Εμείς έχουμε σημαντικά οπλικά συστήματα απο Ρωσία και μπορούν να διακόψουν συμφωνίες συντήρησης και αναβάθμισης. Η Τουρκία είναι στα χέρια των Ρώσων,άλλωστε ο Πούτιν είναι το πρότυπο του ΕΡντογάν.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.