Ο ΣΥΡΙΖΑ καταστρέφει την ΔΕΗ

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Τι ακριβώς γίνεται με την ΔΕΗ; Ο ΣΥΡΙΖΑ με το γνωστό… “επαναστατικό” ύφος του διακήρυττε ως αντιπολίτευση ότι δεν υπάρχει πιθανότητα να… ξεπουλήσει τον… εθνικό πλούτο κι ότι διαθέτει εναλλακτικό σχέδιο διαχείρισης της εταιρείας. Στην πράξη πέταξε ένα ακόμη θέμα στον ωκεανό της δημιουργικής ασάφειας όπου όλα πολτοποιούνται και νομίζουν ότι με κάποιο τρόπο εξαφανίζονται από την επικαιρότητα αν τα αγνοήσεις.

Το σχέδιο το οποίο είχε συμφωνήσει η κυβέρνηση Σαμαρά λάμβανε υπόψη της τις Ευρωπαϊκές οδηγίες περί μονοπωλίων, τα διεθνή δεδομένα στην αγορά ενέργειας, τις τάσεις και τις μελλοντικές εξελίξεις, την απαρχαιωμένη αντίληψη της ΔΕΗ τόσο παραγωγικά όσο και διοικητικά. Με παραγωγικές αγκυλώσεις στην ξεπερασμένη λιγνιτική εποχή και με διοικητικές δυσλειτουργίες μέσα σε ένα σύστημα μικροκομματικού και  συνδικαλιστικού ωφελιμισμού.

Μια μικρότερη ΔΕΗ, αναμορφωμένη, πιο συγκροτημένη που δεν θα αντιμετωπίζει φοβικά τον ανταγωνισμό και θα αποκτήσει πρόσβαση σε επενδυτικά κεφάλαια αναγκαία για τον εκσυγχρονισμό της θα έχει λαμπρό μέλλον. Αν μάλιστα αφαιρεθούν ορισμένα καταχρηστικά συνδικαλιστικά δικαιώματα κι επικρατήσουν κανόνες υγιούς ανταγωνισμού τότε η ΔΕΗ μπορεί να επανέλθει σε μια υγιή κατάσταση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιλέγοντας την αδράνεια οδηγεί σε αργό θάνατο και συνειδητή καταστροφή της εταιρείας. Αντιτασσόμενη  στο σχέδιο της “μικρής” ΔΕΗ, της άμεσης πώλησης μονάδων και της ανασυγκρότησης την ρίχνει στο οριστικό τέλμα.

Απαξιώνεται όλο και περισσότερο στα μάτια των επενδυτών, χάνει το τρένο των εξελίξεων και στο τέλος θα δοθεί σε τιμή πιο εξευτελιστική κι από της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που αντί για μερικές εκατοντάδες εκατομμυρίων ευρώ πουλήθηκε για μόλις… 45 εκατομμύρια…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.