Ο Ρουβίκωνας στρατολογεί στελέχη!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Καταλήψεις σε κτίρια, επελάσεις στη Βουλή, επιθέσεις σε γιατρούς και πολλές άλλες αρκούντως… ακτιβιστικές δράσεις περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιο του Ρουβίκωνα.

Τους θαυμάσαμε, μας εξόργισαν, κάποιοι άλλοι τους ανέχτηκαν ακόμη και τους συμπάθησαν. Οι δε κυβερνητικοί παράγοντες τους αντιμετώπισαν, εξαρχής, υπομονετικά, “ρομαντικά”, ως άκακη κοινωνική παρεμβατικότητα.

Τώρα όμως περνούν στο επόμενο στάδιο. Εκμεταλλευόμενοι το κλίμα οργής, την υψηλή ανεργία, τα στερεότυπα περί πλουτοκρατίας που βρίσκουν εύηκοα ώτα σε απαίδευτες συνειδήσεις αρχίζουν κινήσεις… στρατολόγησης νέων στελεχών.

Περπατώντας στην Αθήνα το μάτι έπεσε πάνω σε ένα φυλλάδιο του Ρουβίκωνα. Αφού περιέγραφε με το γνωστό υπερβολικό επαναστατικό ύφος την τωρινή κατάσταση, τα οικονομικά δεδομένα και τα κοινωνικά αδιέξοδα, προχωρούσε σε μια… αγωνιστική πρόσκληση.

Σε μια παραίνεση συνεύρεσης, ανταλλαγής σκέψεων και τελικά στην συμπόρευση στις… “δράσεις”. Ο “ακτιβισμός” του Ρουβίκωνα περνά σε άλλο επίπεδο. Προσπαθεί να αποκτήσει μαζικότητα, εύρος κι ένταση που έως τώρα δεν διέθετε.

Αποτελεί αυτή η στροφή, προάγγελο κομματικής οργάνωσης; Θέλουν τα μέλη του να κεφαλαιοποιήσουν την επιρροή που έχουν σε μέρος του Αριστερού κοινού; Προετοιμάζουν σημαντικότερα χτυπήματα και χρειάζονται πολυπληθείς ομάδες; Στην πράξη θα δούμε τις απαντήσεις.

Ελπίζουμε ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μη βρεθεί προ εκπλήξεων. Εκπλήξεων – χτύπημα στην ασφάλεια της πόλης, στην ηρεμία των πολιτών. Οψόμεθα!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.